Hashtag Burger: Στο νέο quality street food spot της Γλυφάδας όλα είναι χειροποίητα (και άκρως εθιστικά)
Xmas Guide 2024Ένας σεφ με 15 χρόνια εμπειρίας σε κουζίνες της Ευρώπης -και ακόμα παραπέρα- φτιάχνει το χειροποίητο burger της Γλυφάδας με secret sauce που θα γίνει ο νέος σου εθισμός.
- 14/12/2024
- Κείμενο: Εμμανουέλα Ρουσσάκη
- Φωτογραφίες: Φανή Τουμπουλίδου
Το Hashtag Burger επί της Γεωργίου Γεννηματά είναι ένα μαγαζί που δεν μπορείς να χάσεις. Πρώτον γιατί στους τέσσερις μήνες της λειτουργίας του έχει αναδειχθεί στο «must try» street food των νοτίων, και δεύτερον γιατί αυτές τις μέρες στην είσοδο σε καλωσορίζουν ένας τεράστιος φουσκωτός χιονάνθρωπος και ένας Άγιος Βασίλης που αποκλείεται να προσπεράσεις χωρίς να ρίξεις μια ματιά.
Ο Daniel Krbasian γύρισε με τη μαγειρική του όλο τον κόσμο. Με θητείες σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Γαλλίας, του Λονδίνου και της Ελλάδας και πέντε σεζόν στα NAMMOS της Μυκόνου και του Dubai, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνια για να αναλάβει την κουζίνα του Esplanade στη Βάρκιζα. Μένοντας πλέον στα νότια, ένιωσε ότι κάτι λείπει από την «street food» σκηνή της περιοχής. Έτσι, μαζί με τον συνεργάτη του, τον Παριζιάνο γευσιγνώστη Gregory -νότιοι και οι δυο πλέον- αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα μαγαζί που θα σερβίρει γρήγορο ποιοτικό φαγητό που να ταιριάζει στις δικές τους γεύσεις.
Έτσι δημιουργήθηκε το Hashtag Burger, ένα μαγαζί – επιτομή του «coolness» που ουσιαστικά λειτουργεί με μότο «όλα χειροποίητα, όλα φρέσκα». Η μέθοδος απλή: όλα τα στοιχεία των πιάτων, από το ψωμάκι, το μπιφτέκι, το παναρισμένο κοτόπουλο και το ψάρι, μέχρι την ηδη φημισμένη secret sauce, παρασκευάζονται καθημερινά με τις συνταγές και την επιμέλεια του Daniel και σερβίρονται μόνο την ίδια μέρα. Όπως μας είπε και ο ίδιος χαρακτηριστικά, «το μόνο έτοιμο που θα βρείτε εδώ μέσα είναι το κέτσαπ και η μουστάρδα». Ουσιαστικά, κάνει αυτό που έχει μάθει στις μεγάλες κουζίνες του κόσμου, αλλά σε street food version.
Το ψωμάκι φτιάχνεται σε ένα ντόπιο φούρνο με τη συνταγή που έχει δώσει ο Daniel, τα 100% μοσχαρίσια μπιφτέκια πλάθονται με φρέσκο κρέας κάθε μέρα, το crispy κοτόπουλου, οι κοτομπουκιές και οι φτερούγες πανάρονται μπροστά σου στο open kitchen. Need I go on? Στόχος του μενού είναι με απλά comfort πιάτα να δώσει επιλογές για όλα τα γούστα. Κλασικά, spicy, πιο gourmet, vegetarian και pescatarian, στο Hashtag θα βρεις την ιδανική επιλογή, όποια και να είναι η προτίμηση ή η διάθεσή σου.
To Hashtag λειτουργεί καθημερινά από τις 12:00 το μεσημέρι (ώστε τα παιδιά να προλάβουν να προετοιμάσουν τα υλικά), μέχρι τη 1:00 το βράδυ, δίνοντας τη λύση για το midnight snack που ονειρευόσουν, ειδικά μετά απο μια μεγάλη έξοδο – και ειδικά αν αυτή η έξοδος περιελάμβανε ποτό. Βέβαια πολλές φορές το μαγαζί χρειάζεται να κλείσει νωρίτερα γιατί πολύ απλά… ξεπουλάει. Σε περίπτωση που τύχει αυτό, τα παιδιά ενημερώνουν αμέσως μέσω του account τους στο Instagram, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς.
Φυσικά δεν μπορείς να κάνεις λάθος επιλέγοντας ένα από τα burger που σερβίρονται με διαφορετικούς αλλά απλούς συνδυασμούς. Βέβαια η απλότητα των συνδυασμών και των υλικών είναι εσκεμμένη, ώστε να γευτείς σε όλο της το μεγαλείο τη «secret sauce» που δένει το βουτυρένιο μπριός ψωμάκι με το μπιφτέκι ή το κοτόπουλο. Όμως ακόμα και να θες κάτι πιο πρωτότυπο, ο Daniel «σε έχει», με το Truffle Cheese Burger ή το Spicy BBQ Crispy Chicken Bacon, όπου και πάλι οι διαφορετικές χειροποίητες sauce είναι που δίνουν αυτό το κάτι διαφορετικό.
Πείτε μας περίεργους, αλλά πιστεύουμε ότι ένα από τα «άχαστα» πιάτα είναι το Long Burger με Crispy Fish Fillet και sauce tartare. Στην Ελλάδα έχουμε συνδέσει τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά. Μέγα λάθος. Το Hashtag, ενστερνιζόμενο μια αγγλική νοοτροπία, φέρνει τον παναρισμένο μπακαλιάρο στην πιο street εκδοχή του με ένα χορταστικό φιλέτο που σερβίρεται με πατάτες (κλασικό fish and chips) ή σε μακρόστενο ψωμάκι και αξίζει να το δοκιμάσεις.
Όμως, επειδή το φαγητό είναι πιο ωραίο όταν το μοιράζεσαι, και επειδή το Hashtag είναι το ιδανικό μέρος για να πας με την παρέα σου, ο Daniel έχει δόση έμφαση και στα sharing πιάτα, που μπορεί τελικά να καταλήξεις να τρως μόνος. Τρυφερές και τραγανές κοτοπομουκιές με στήθος κοτόπουλο και φτερούγες παναρισμένες με corn flakes που δεν κρατάνε περιττό λάδι θα γίνουν ο νέος σου εθισμός. Ιδανικά για sharing και τα POP Burgers, μια mini εκδοχη του Cheese Burger που σερβίρεται σε τριάδα.
Αξίζει να αναφέρουμε τις vegetarian επιλογές του Hashtag: χειροποίητα falafel που μπορείς να βάλεις στο burger σου σαν εναλλακτική στο μπιφτέκι, το κοτόπουλο και το ψάρι ή να απολαύσεις σε μια άκρως δροσιστική φρέσκια σαλάτα με μαρούλι, iceberg και ταχίνι. Πάντως, όποια και να είναι η επιλογή σου, πρέπει να δοκιμάσεις την homemade brazilian lemonade, ειδικά αν είσαι λάτρης της φυσικής, αρωματικής λεμονάδας.
Βέβαια, αν προτιμάς κάτι πιο edgy όσον αφορά το ποτό σου, στο Hashtag θα βρεις τα πιο fun cocktail cups, ποτηράκια με σφραγισμένο ποτό, αναψυκτικό και δωράκι έκπληξη για να φτιάξεις το αγαπημένο σου κλασικό cocktail. Να σημειώσουμε επίσης ότι, από γλυκά, εκτός από τα churros με χειροποίητη καραμέλα ή σοκολάτα που φτιάχνονται με την σπέσιαλ συνταγή του Daniel, το Hashtag συνεργάζεται με ένα ακόμα αγαπημένο νότιο σποτ που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας για τα γλυκά του, το OURSE.
Plus: Όταν βλέπεις τον Daniel στην κουζίνα πραγματικά νιώθεις ότι κάνει ένα πάρτι. Εντάξει, βοηθάει και η dance μουσική που παίζει στα ηχεία. Πάντως είναι ξεκάθαρο από το vibe, από τη διακόσμηση, από το μενού, ότι το Hashtag είναι «κατά βάθος» ένα street food party spot και στις γιορτές θα το αποδείξει με ένα μεγάλο event. Στις 27 Δεκεμβρίου με DJ set, mulled wine και ποιοτικό street food θα καταλάβεις γιατί το Hashtag είναι το πιο cool street food place που έχεις δει εδώ και καιρό.