Το ‘μυστικό’ υλικό που εκτοξεύει τη γεύση των burgers των Fridays
Κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του επιβάλλεται να ‘βάλει χέρι’ σε ένα από τα 13 λαχταριστά burgers των Fridays, φτιαγμένα από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά. Ώρα να μάθουμε το γιατί.
- 18/11/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Η σχέση του άντρα με το burger του κρύβει μια ολόκληρη φιλοσοφία. Είναι μια σχέση ζωής, μια σχέση πάθους που πηγάζει από το ότι μέσα από κάθε μπουκιά, μπορείς να συνδυάσεις πολλές και διαφορετικές γεύσεις που μεταξύ τους συνθέτουν αρμονικά την τελειότητα. Γιατί, άλλο να φας σκέτο μοσχαρίσιο μπιφτέκι και σκέτο λιωμένο τυρί Cheddar και άλλο να τα τρως μαζί, ‘μπλεγμένα’ ηδονικά και εξιτάροντάς σου κάθε πρωτόγονο αίσθημα.
Το να το φας με τα χέρια, είναι μονόδρομος. Εμείς πάντως ψάξαμε σε καθένα από τα αγαπημένα burgers των Fridays και βρήκαμε τα συστατικά που απογειώνουν το αποτέλεσμα, όποια ώρα της ημέρας κι αν επιλέξεις να τα απολαύσεις. Γιατί μπορούν.
Πέρα από τα all time classic Cheeseburger, Bacon Cheeseburger και Mushroom Bacon Cheeseburger, όπου απολαμβάνεις τον 100% μοσχαρίσιο κιμά που χρησιμοποιείται σε όλα τα burgers των Fridays, υπάρχουν ακόμη 10 λαχταριστά burgers στον κατάλογο. Έχουμε και λέμε:
Bourbon Chicken
Το burger με στήθος κοτόπουλου σχάρας, Philadelphia, γαλλική σαλάτα και ντομάτα.
To υλικό που κάνει τη διαφορά: Τα μπαχαρικά Cajun που δίνουν μια πικάντικη γεύση και κάνουν αντίθεση με τη δροσερή Philadelphia, αλλά και η Bourbon Bacon Barbecue sauce. Πρόκειται για μια παραλλαγή αμερικάνικης συνταγής Barbecue sauce, όπου ενισχύει την spicy γεύση στο burger.
Μαζί του, πιες: Μια Erdinger Draft.
Barbecue
Ένα από τα πιο κλασικά πιάτα που έχει βρει εδώ και χρόνια τη θέση του στον κατάλογο και την καρδιά μας.
To υλικό που κάνει τη διαφορά: Η χαρακτηριστική Fridays Βarbecue Sauce που φτιάχνεται καθημερινά από τους σεφ των εστιατορίων και τα τέσσερα onion rings που δίνουν ύψος και όγκο. Μέχρι τουλάχιστον να πέσει ο ‘πύργος’ της κολάσεως.
Μαζί του, πιες: Mια Fresh Lynchburg Lemonade, που ταιριάζει άψογα με την barbecue sauce του burger. Φτιαγμένη από Jack Daniel’s, triple sec, φρέσκο χυμό λεμονιού και λάιμ και Sprite. Αν τη θες πιο γλυκιά, υπάρχει επιλογή και με φράουλα.
Hangover
Μοσχαρίσιο burger με λιωμένο τυρί Swiss τραγανό Peppercorn μπέικον, τηγανητό αβγό ντομάτα και φύλλο γαλλικής σαλάτας και Dijonnaise.
To υλικό που κάνει τη διαφορά: Τόσο το τηγανητό αυγό, που το κάνει αυτομάτως ιδανική επιλογή αν πας για brunch, ειδικά μετά από ένα ξενύχτι, όσο και οι νιφάδες πιπεριού πάνω στο μπέικον που εκτοξεύουν τη γεύση του.
Μαζί του, πιες: Μια Μαργαρίτα. Κλασική και δροσερή.
Jack Daniel’s
Onion rings, check. Λιωμένο τυρί Cheddar, check. Jack Daniel’s glaze, check
To υλικό που κάνει τη διαφορά: Η γλυκοπικάντικη Jack Daniel’s glaze με τη μυστική συνταγή, η οποία επικαλύπτει το burger καθώς ψήνεται, οπότε παίρνει και το ανάλογο άρωμα.
Μαζί του, πιες: Μια Best Fridays Margarita, με special συστατικό, το νέκταρ αγαύης.
Goat Cheese & Truffle Burger
Δεν είναι μόνο τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το κατσικίσιο τυρί, που δένουν άψογα με το μοσχαρίσιο αυτό burger.
To υλικό που κάνει τη διαφορά: Είναι τα μαριναρισμένα και ψητά μανιτάρια φούρνου και η χειροποίητη μαγιονέζα, αρωματισμένη με λάδι τρούφας, τα οποία ολοκληρώνουν ένα διαφορετικό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσεις.
Μαζί του, πιες: Μια Spicy Pineapple Μargarita.
Quinoa Burger
Κάτι ‘παίζει’ ανάμεσα στο ψωμί brioche με Philadelphia, τη ντομάτα, τα φύλλα ρόκας και το μαριναρισμένο σε ξίδι αγγούρι.
To υλικό που κάνει τη διαφορά: Το ‘μπιφτέκι’ του, που ουσιαστικά πλάθεται από την θρεπτική quinoa. Μαζί του, μανιτάρια champignon με soya sauce. Η μίξη τους είναι απόλαυση για τον ουρανίσκο, πόσο μάλλον για τους vegeterians.
Μαζί του, πιες: Ένα Fridays Classic Mojito, που θα συνοδέψει άψογα το πιάτο σου χάρη στις δροσερή του γεύση.
French Dip
Εδώ μιλάμε για πραγματική υπερπαραγωγή. Ένα πολύ χορταστικό και έντονο πιάτο για εσένα που αγαπάς τις διαφορετικές γεύσεις. Burger με μανιτάρια σωτέ, balsamic grilled onions, τυρί Swiss, φρέσκο σπανάκι και μαγιονέζα αναμεμιγμένη με μυρωδικά σε ψωμί brioche. Ενισχύεται με τραγανά frizzled onions.
To υλικό που κάνει τη διαφορά: Το ψιλοκομμένο μοσχάρι φούρνου που σιγομαγειρεύεται πάρα πολύ ώρα και επικαλύπτει το burger. Bonus συστατικό, η Au Jus σως που σερβίρεται στο πλάι, όμως το challenge είναι να την περιχύσεις πάνω από το burger και τα υπόλοιπα υλικά…
Μαζί του, πιες: Ένα Αmerican Mule, το νέο ποτό των Fridays με βασικό του συστατικό τη βότκα.
Τρία burgers για τις Τρίτες
Τις Τρίτες τα Fridays συστήνουν τα Burger Projects όπου περιλαμβάνουν Limited edition Burgers. Και τα τρία είναι σκέτη κόλαση.
Triple Οnion
Τρία είδη κρεμμυδιών (καραμελωμένα κρεμμύδια, onion rings, τραγανά frizzled onions), τυρί Colby και BBQ sauce.
To υλικό που κάνει τη διαφορά: Οι tortillas γεμιστές με Philadelphia που χρησιμοποιούνται αντί για ψωμάκι.
Μαζί του, πιες: Mια μπύρα Heineken.
Italian Burger
Εδώ η Ιταλία ενέπνευσε και με το παραπάνω την κουζίνα των Fridays.
To υλικό που κάνει τη διαφορά: Τριπλός πειρασμός τυριών, με παναρισμένη μοτσαρέλα, προβολόνε και τσένταρ.
Μαζί του, πιες: Ένα British Cooler με Beefeater Gin, αγγούρι και λικέρ πράσινου μήλου.
Ramen burger
H νέα τάση που θέλει το δημιουργικό σμίξιμο διαφορετικών πολιτισμών, έκανε την ομάδα των Fridays να δημιουργήσει ένα επικό burger το Ramen burger.
To υλικό που κάνει τη διαφορά: Τα ramen noodles που έχουν φορμαριστεί «ειδικώς» ώστε να αντικαταστήσουν το ψωμάκι και έχουν ενισχυθεί με παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος.
Μαζί του, πιες: Ένα Lοng Island Iced Tea με βότκα, Triple Sec, Beefeater Gin, Havana Club, φρέσκο λεμόνι, λάιμ και σόδα.
Info: Fridays Μαρίνα Φλοίσβου, 2109858090
Λαζαράκη 43, Γλυφάδα, τηλ. 210-8982608, 210-8982609