Το Χαλάνδρι σε καλεί και φταίνε τα burger του Benjamin
Επικροτούμε τα ζουμερά burger όπου κι αν βρίσκονται. Ακόμη κι αν χρειαστεί να οδηγήσουμε μέχρι το Χαλάνδρι.
- 11/05/2019
- Κείμενο: Ιωάννα Παχούλη
Σε ένα ήρεμο δρομάκι του Χαλανδρίου, στην οδό Ανδρέα Γκίνη, λίγο πιο πέρα από τα στριμωγμένα μαγαζιά του κέντρου, το Benjamin Burger House πρωτο-συστήθηκε στο απαιτητικό πλέον κοινό των burger το Φθινόπωρο του 2018. Όσο περνούσαν οι μήνες, παρατηρούσα ότι το feed μου στο Instagram γέμισε όλο και πιο συχνά με stories από το Benjamin. Λίγο τα τεράστια burger, λίγο τα βουνά από πατάτες, έπρεπε να γίνει άμεσα μια δοκιμή. Και ναι, ήταν αρκετή για να το κατατάξει στη λίστα των αγαπημένων μπεργκεράδικων.
Στο εστιατόριο επικρατεί minimal διακόσμηση, εκ διαμέτρου αντίθετη με τα πληθωρικά χειροποίητα burger που πηγαινοέρχονταν στους δίσκους πάνω από τα κεφάλια μας.
Ο κατάλογος μικρός μεν, περιεκτικός δε. Λίγα ορεκτικά, όπως tacos με ελαφρώς πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά και hot dog, ζουμερές premium μοσχαρίσιες κοπές black angus Αυστραλίας, δύο επιλογές σε σαλάτες (ε μα για σαλάτα είμαστε τώρα;), ακόμη δύο επιλογές σε γλυκά και φυσικά, μπέργκερ που ψήνονται όπως τα ζητήσεις, τα οποία συνοδεύονται από πατάτες τηγανητές ή σαλάτα (εκεί, επιμένεις), ανάλογα με τις ορέξεις σου. Σίγουρα, όχι οι πιο κλασικοί συνδυασμοί που έχεις δει. Όπως για παράδειγμα το ‘The dude burger’, το οποίο φτιάχνεται με φρέσκο αφράτο doughnut, ζουμερό μπιφτέκι 200gr από 100% μοσχαρίσιο κιμά Black Angus, μαρμελάδα βατόμουρο, cheddar, μπέικον και ζαχαρούχο γάλα.
Για τους πεινασμένους, προτείνεται το ‘Bud spencer burger’ με διπλό μπιφτέκι 200gr από 100% μοσχαρίσιο κιμά Black Angus, διπλό cheddar, διπλό μπέικον, ντομάτα, μαρούλι, αυγό, chips κρεμμυδιού και BBQ sauce. Στο ‘Pulp Fiction burger’ θα απολαύσεις τραγανό σνίτσελ από φιλέτο μπούτι κοτόπουλο με επικάλυψη πάνκο, sweet chili sauce, sauce avocado, ψητή μοτσαρέλα, ντομάτα & μαρούλι. Συνοδεύεται από πατάτες τηγανητές ή σαλάτα. Τραγανό απ’έξω, ζουμερό στο εσωτερικό του.
Για προεδρικές καταστάσεις, στο ‘The president burger’ το Benjamin συνδυάζει το μπιφτέκι μοσχαρίσιου κιμά Black Angus με Mac n` cheese (μαρακόνι κοραλάκι με 4 τυριά & κρέμα γάλακτος), μπέικον και σπιτική μαγιονέζα με λάδι τρούφας. Eνδιαφέρουσα και η προσθήκη για τους vegan φίλους, το Happy Cow Burger με διαλεχτό μανιτάρι πλευρώτους παναρισμένο με γάλα αμυγδάλου και σπιτική μελιτζανοσαλάτα. Υπάρχουν μερικά ακόμη burger στον κατάλογο, όμως αν επιμένεις να φας αυτό που έχεις φανταστεί, μπορείς να διαμορφώσεις (ακόμα και να “χτίσεις”, αν σε έχει κυριεύσει η πείνα) το δικό σου burger. Οι τιμές τους πολύ λογικές για την ποιότητα και το μέγεθός τους, καθώς ξεκινούν από 7,5 ευρώ.
Στον κατάλογο θα βρεις ακόμη rib eye και picanha από την Αυστραλία, αλλά και τον Βεζούβιο (μπιφτέκι 400 γρ. 100% black angus και αρνίσιο κιμά, με εκρηκτική γέμιση τσένταρ, σπανάκι και Baby Πατάτες για συνοδεία.
Δύο γλυκάκια το τέλος, που καλό είναι να προνοήσεις από την αρχή και να αφήσεις λίγο χώρο στο στομάχι. Cheesecake San Sebastian και σοκολατόπιτα με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.
Ανδρέα Γκίνη 12, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1216 3300