Δεν ξέρεις τι χάνεις αν δεν έχεις δοκιμάσει το γεμιστό τσουρέκι του Κατσιούλη
Με πραλίνα ή μπουένο; Μήπως με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα; Στον φούρνο Κατσιούλη τα τσουρέκια είναι οι απόλυτοι πασχαλινοί πρωταγωνιστές (μαζί με μερικά από τα ωραιότερα σοκολατένια αβγά που έχεις δει).
- 10/04/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Αν κάτι χαρακτηρίζει περισσότερο τον φούρνο Κατσιούλη, αυτό είναι ο συνδυασμός της παράδοσης με τη σύγχρονη προσέγγιση: Η ιστορία των περίπου 40 περίπου χρόνων του αρτοποιείου συναντά τη νεωτερική φιλοσοφία που έφερε στην επιχείρηση το πέρασμα στη νέα γενιά της – και συγκεκριμένα στα χέρια του γιου της οικογένειας, Μάριου Κατσιούλη.
Έτσι, ο ιστορικός φούρνος του Ελληνικού προσφέρει γεύσεις που θυμίζουν κάτι από τα παλιά αλλά συγχρόνως γεμίζει τις βιτρίνες του με νέα προϊόντα, σε έναν χώρο που ανακαινίστηκε πλήρως πριν από δύο περίπου χρόνια. Και αυτός ακριβώς ο συνδυασμός του παλιού με το νέο εκφράζεται με τον πιο γευστικό τρόπο στα υπέροχα τσουρέκια του.
Για τους κλασικούς λοιπόν, η επιλογή είναι μία: Παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι, αφράτο και μοσχομυριστό, που φτιάχνεται με την ίδια συνταγή εδώ και δεκαετίες. Για όσους αναζητούν κάτι πιο σύγχρονο, τα γεμιστά τσουρέκια (μπουένο ή με πραλίνα) είναι η πιο λαχταριστή απάντηση, ενώ το τσουρέκι που κλέβει την παράσταση (γιατί δεν θα το βρεις πουθενά αλλού) είναι το γεμιστό με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα.
Στον Κατσιούλη θα βρεις επίσης πασχαλινά κουλουράκια φτιαγμένα με φρέσκο βούτυρο και μια τεράστια γκάμα από ευφάνταστα σοκολατένια αβγά. Από μίνιμαλ σχέδια μέχρι ζωάκια και σούπερ ήρωες που θα λατρέψουν τα παιδιά, οι επιλογές είναι αμέτρητες!