Ένα Μezze στο Καστελόριζο
Ο Όμιλος Καστελόριζο μετρά ήδη 33 χρόνια στο χώρο της εστίασης και σήμερα 7 εστιατόρια. Η κόρη του Αντώνη Σταύρου, Μαρία, αναπολεί στιγμές που την ώθησαν να αναλάβει -μαζί με τον αδελφό της- τα ηνία.
- 18/06/2014
- Κείμενο: NouPou.gr
Τι αναμνήσεις έχετε από την παιδική σας ηλικία στα εστιατόρια της οικογένειας;
Αν αναλογιστώ την παιδική μου ηλικία χαρακτηριστικά θυμάμαι σαν στιγμιότυπα μεσημέρια Κυριακής το εστιατόριό μας κατάμεστο από κόσμο να ξεχωρίζω ανάμεσα στα πρόσωπα celebrities της εποχής που είχα δει στην τηλεόραση, τη μητέρα και τον πατέρα μου να με συστήνουν με καμάρι. Φυσικά, δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που είδα από πολύ κοντά τον Σάκη Ρουβά, ο οποίος είχε έρθει να γευματίσει στο Καστελόριζο της Γλυφάδας τότε. Πρέπει να ήμουν 12 ετών και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι τον συνάντησα! Αυτό όμως που έχει χαραχτεί στη μνήμη μου πολύ έντονα είναι τους γονείς μου πάντα να ετοιμάζονται με φοβερή όρεξη και χαρά να υποδεχθούν τους πελάτες – καλεσμένους τους στο εστιατόριο μας και να συζητούν μεταξύ τους αναζητώντας νέες ιδέες και λύσεις. Αυτή την ανάμνηση τη φέρω ως κληρονομιά.
Ποιο ήταν το αγαπημένο σας φαγητό και σε ποιο εστιατόριο όταν ήσασταν παιδί;
Όταν ήμουν παιδί μου άρεσε πολύ η καβουρόψιχα από τις δαγκάνες και η καραβιδομακαρονάδα στο Καστελόριζο της Κηφισιάς.
Και ποιο φαγητό θυμάστε να σας φτιάχνει η μητέρα σας στο σπίτι;
Η αλήθεια είναι ότι όταν ήθελα να γευτώ κάποιο από τα πιάτα των εστιατορίων μας το απολάμβανα εκεί. Η μαμά μου στο σπίτι μαγείρευε μαμαδίστικο φαγητό για την οικογένεια. Εγώ πάντα της ζητούσα μακαρόνια με κιμά ή γεμιστά, πραγματικά ανεκτίμητες γεύσεις.
Τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσει κάποιος που θα επισκεφθεί το Καστελόριζο Βάρκιζας σήμερα;
Το γιουβετσάκι κοκκινιστό με γαρίδες και τα ντολμαδάκια θαλασσινών με σέσκουλα δεν αφήνουν κανέναν ουρανίσκο ασυγκίνητο.
Θα έλεγε κανείς, βλέποντας τα εστιατόριά σας ότι κάνετε κυρίως εστιατόρια για ψαροφάγους, αν και τελευταία το γυρίσατε και στο μεζέ…
Είναι αλήθεια ότι ο Όμιλος Καστελόριζο χρόνια τώρα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά. Παρόλ’ αυτά στα εστιατόρια Ορίζοντες Λυκαβηττού, Όμικρον, όπως και στο νεοαφιχθέν μέλος του Ομίλου, το MEZZE Glyfada, δημιουργούμε γευστικές προτάσεις μεζέδων, που περιλαμβάνουν πρώτες ύλες τόσο της στεριάς όσο και της θάλασσας. Επιπλέον, βεβαίως υπάρχει και το K.Grill, το οποίο αποτελεί κατεξοχήν επιλογή για τους λάτρεις του κρέατος. Απευθυνόμαστε στους εραστές του καλού φαγητού χωρίς αυτό πλέον να σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να απολαύσει τις γεύσεις μας ξοδεύοντας 60 ή 80 ευρώ το άτομο.
Ποιο κενό ήρθε να καλύψει το τελευταίο σας απόκτημα MEZZE Glyfada;
Η Μελίνα Αναγνωστοπούλου, ο Βασίλης Σταύρου, ο Κώστας Παπαθεοδώρου κι εγώ ως νέοι επιχειρηματίες θέλαμε να δραστηριοποιηθούμε και να παρουσιάσουμε κάτι καινούριο σε μια περιοχή στην οποία ζούμε για πάνω από 25 χρόνια, αγαπάμε και είναι σημείο αναφοράς για όλους μας. Το MEZZE Glyfada λοιπόν είναι ένα μεζεδοπωλείο που ουσιαστικά εκπλήρωσε την προσδοκία τεσσάρων νέων ανθρώπων, που αγαπιούνται και μοιράζονται την ίδια αισθητική για δημιουργική συνύπαρξη. Ο καθένας μας είναι ξεχωριστός, όπως ξεχωριστοί και ιδιαίτεροι είναι οι μεζέδες που προσφέρουμε, φτιαγμένοι με μεράκι και αγνές πρώτες ύλες. Στο ΜEZZE Glyfada δεν υπάρχουν περιορισμοί ούτε στο φαγητό, ούτε στο τσίπουρο, ούτε ακολουθούνται dress codes.
Ποιο πιάτο προτείνετε ανεπιφύλακτα από το MEZZE Glyfada;
Μιας και μιλάμε για μεζέδες, υπάρχουν πολλοί που θα πρότεινα ανεπιφύλακτα. Αν χρειαστεί να περιοριστώ στις επιλογές θα συνιστούσα να δοκιμάσετε ζουμερό σαγανάκι τυριών με κανταϊφι, τηγανιά μανιταριών και μπρουσκετάκια με σαρδελίτσες παντρεμένες. Φυσικά η πρόταση σήμα κατατεθέν είναι οι εντυπωσιακές σούβλες MEZZE από τρυφερό μοσχάρι, κοτόπουλο ή σολομό!
Το να ασχοληθείτε με τα εστιατόρια ήταν για εσάς φυσική εξέλιξη;
Ήταν οπωσδήποτε φυσική εξέλιξη και πάντα θυμάμαι στελέχη και συνεργάτες του πατέρα μας να μας παροτρύνουν – τον αδερφό μου κι εμένα – να αναλάβουμε τα ηνία του Ομίλου. Σπούδασα Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, έκανα όμως και ένα γρήγορο πέρασμα σε σχολή Σχεδίου Μόδας και Styling. Το ιδανικό για μένα θα ήταν ο συνδυασμός και των δύο. Επέλεξα βέβαια πολύ συνειδητά να εφαρμόσω τις ιδέες, τις γνώσεις και την εμπειρία μου προς όφελος του Ομίλου Καστελόριζο.
Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος στα νότια προάστια;
Θα έλεγα το γραφικό λιμανάκι της Βάρκιζας, η βόλτα στην όμορφη Βουλιαγμένη και οπωσδήποτε η αγορά της Γλυφάδας.
Η οικονομική κρίση σας επηρέασε;
Προφανώς η οικονομική κρίση επηρέασε κι εμάς. Ωστόσο προσαρμοστήκαμε πολύ γρήγορα στα νέα δεδομένα της αγοράς με διάθεση ανανέωσης της τιμολογιακής πολιτικής του Ομίλου Καστελόριζο και προχωρήσαμε στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων οικονομικών γευστικών προτάσεων για όσους αγαπούν το καλό και ποιοτικό φαγητό και μας τιμούν με την επιλογή τους. Προσωπικά πιστεύω, ότι στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού, από την κρίση νικητές στην προτίμηση του κόσμου θα είναι αυτοί που με μεράκι, συνέπεια και αξιοπιστία προσπαθούν και αξίζουν αναγνώρισης για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Ποιο είναι το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα;
Αυτό θα το αφήσουμε στη φαντασία σας. Προς το παρόν παντρευόμαστε!
Info
Ο Όμιλος Καστελόριζο έχει τα εστιατόρια: Καστελόριζο Βάρκιζας, Καστελόριζο Κηφισιάς, Όμικρον, Ορίζοντες Λυκαβηττού, K.Grill, Ρακί Μεζέ, MEZZE Glyfada (www.kastelorizogroup.gr).