Ένας σαμουράι σεφ στην κουζίνα του Soleto
Ο Δημήτρης Κατριβέσης, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ, με θητεία δίπλα στον Ferran Adria, έρχεται (από 10/03) στο πλήρως ανανεωμένο Asian Peruvian Room του Soleto.
- 06/03/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Πρόκειται για τον μοναδικό Έλληνα σεφ που αποδεδειγμένα ξέρει να ‘ομιλεί’ άπταιστα εκείνο το υβρίδιο ασιατικής και περουβιανής κουζίνας που είναι η πλέον ανερχόμενη τάση παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.
Μια ‘μεταγραφή’ που δίνει νέα πνοή στην ασιατική κουζίνα ενός all day bar-restaurant , με έμφαση στις ιταλικές και ασιατικές δημιουργίες, που σέβεται τον κόσμο του που το προτιμά φανατικά και επιμένει να του προσφέρει μόνο το καλύτερο, φτιαγμένο από τους καλύτερους.
Τις δημιουργίες του ταλαντούχου Δημήτρη Κατριβέση μπορούμε να τις απολαύσουμε στο Asian Peruvian Room, τον αγαπημένο χώρο απόλαυσης και χαλάρωσης, που επίσης έχει υποστεί ολικό ‘lifting’ τόσο, προφανώς, στο μενού όσο και στη διακόσμηση που δένει αρμονικά με τη γαστρονομική φιλοσοφία που καλείται να υπηρετήσει.
Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό σαμουράι στον τίτλο του άρθρου, αυτό είναι κάτι που έχει πει ο ίδιος για τον εαυτό του «Μέσα μου νιώθω μισός μάγειρας και μισός σαμουράι. Εξασκώ το Aikido εδώ και 12 χρόνια, δεν έχει εγωισμό και δεν έχει άμυνα. Είναι μια πειθαρχημένη αναρχία, όπως και η μαγειρική»
Info: Soleto, Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, τηλ.: 210-9680460, www.facebook.com/soleto.gr,www.soleto.gr