Ark: Μια σωστή κιβωτός απολαύσεων με προτάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας
Σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα στα «Αστέρια» της Γλυφάδας, εκεί που σκάει το κύμα και με βραβευμένη κουζίνα, το Ark είναι προορισμός που ξυπνά όλες τις αισθήσεις.
- 01/08/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη
Από την πρώτη στιγμή της εισόδου σου, σε εντυπωσιάζει με την ήρεμη πολυτέλεια της ψηλοτάβανης σάλας του -υπέροχη πινελιά τα εξωτικά φυτά, που προσθέτουν στην αρχοντική ατμόσφαιρά του. Εξίσου κοσμοπολίτικοι και οι εξωτερικοί χώροι, με τη μεγάλη βεράντα του δίπλα από τη θάλασσα και τον μόλο του να είναι σαν να πατάνε στο νερό. Το σκηνικό συμπληρώνει ένας εξωτικός κήπος με ξεχωριστές μουσικές επιλογές από τον DJ.
Στην κουζίνα του εδώ και χρόνια βρίσκεται ο Γιάννης Μπαξεβάνης, που παρέα με την ομάδα του -τους Αντώνη Ζερίδη, Διονύση Ζαχαρόπουλο και Κωνσταντίνα Γκίνη- ετοιμάζουν βραβευμένες γεύσεις -φέτος μόνο, για ακόμη μια φορά, πήραν Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Ξεκίνα λοιπόν, τη μέρα σου εδώ με brunch και ένα Espresso Ritual, δύο δηλαδή espresso το ένα από το homemade 100% superior Arabica χαρμάνι του Ark και το άλλο από τη μεμονωμένη φάρμα και απόλαυσε αρώματα και εντάσεις. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις αβγά «Σακσούκα» µε πικάντικη σάλτσα ντοµάτας και φέτα, µε αβοκάντο και τραγανά πιττάκια, αλλά και το ξεχωριστό ρολό από αβγά στραπατσάδας σε φύλλο από το Σάντσι, µε τυρί, µαρούλι, ντοµάτα, αγγούρι και αβοκάντο. Αν έχεις όρεξη για σάντουιτς, αξίζει να επιλέξεις το διπλό -γιατί προορίζεται για δύο άτομα- µε τραγανό ψωµί τύπου λαγάνας από τον ξυλόφουρνο του Ark µε µαρούλι, αβγό, τυρί Γαϊς, ντοµάτα, γαλοπούλα, σαλάµι και αβοκάντο. Όσο για γλυκό, οι τραγανές τηγανίτες µε σοκολάτα, φράουλες και δυόσµο είναι must try. Σημείωσε ότι το brunch στο Ark σερβίρεται καθημερινά 9:00 έως 12:00 και το Σαββατοκύριακο 11:00 έως 16:00.
Το μεσημέρι ή το βράδυ αφέσου στην βαθιά νοστιμιά που έχουν τα πιάτα του προσφάτως ανανεωμένου μενού, τα οποία βασίζονται σε μεσογειακές γεύσεις και ελληνικές πρώτες ύλες. Αν έπρεπε βέβαια να ξεχωρίσουμε και να σου προτείνουμε μία ώρα για να το επισκεφθείς, θα ήταν όταν ο ήλιός δύει στη θάλασσα, προσφέροντας ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.
Φαντάσου τώρα, να συνδυάζεις αυτό το σκηνικό με το high-end μενού που επιμελείται ο executive chef Γιάννης Μπαξεβάνης και η ομάδα του και καταλαβαίνεις γιατί το Ark ξεχωρίζει. Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις γαρίδες ψημένες στο βότσαλο, σερβιρισμένες σε χαρουπόψωμο με μους λευκού ταραμά, μελιτζάνα με τηγανητά κρεμμυδάκια, κουκουνάρι, σταφίδες και αφρό από ταχίνι αμυγδάλου και για κυρίως, φιλέτο μόσχου με σάλτσα φουντούκι, πουρέ κρεμμυδιού και κροκέτα μελιτζάνας ή βιολογικό στήθος κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα ωμής ντομάτας, ριζότο λιαστής ντομάτας, κρέμα γαλένι και ποπκορν κριθάρι. Μπορείς βέβαια να πας στο Ark και μόνο για κρασί ή για ένα δροσερό cocktail, αλλά θα είναι κρίμα να μην δοκιμάσεις και το μενού.
Αξίζει να αναφέρουμε όμως, ότι το Ark έχει έναν ακόμη άσσο στο μανίκι, τον σχεδόν κρυφό κήπο του, με την πυκνή βλάστηση και τον εντελώς δικό του χαρακτήρα. Ανεπιτήδευτη χλιδή, χωρίς εντυπωσιασμούς, εξωτική ατμόσφαιρα αλλά με μπόλικη ζεστασιά που δημιουργείται από τις ψάθινες καρέκλες και κούνιες, ο κήπος του Ark είναι μια καλοκαιρινή όαση που σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή.
Highlight στον χώρο το εντυπωσιακό bar, με τα μεγάλα χάλκινα φώτα καμπάνες και φυσικά βλάστηση στο πίσω μέρος. Εδώ φτιάχνεται και ο φετινός κατάλογος με θέμα την Φιλοξενία. Μία έννοια που δεν υπάρχει μόνο στην cocktail list αλλά σε κάθε πτυχή του Ark. Τον κατάλογο έχει επιμεληθεί ο bar manager Κυριάκος Στεφανής, ο οποίος έχει δημιουργήσει cocktails με αρώματα Ελλάδας, μοντέρνες τεχνικές και πολύ μεράκι. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα που δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε είναι το Ark’s Highball, ένα fizzy cocktail με Johnnie Walker Black Label, cordial από βερίκοκο και λουίζα και σόδα, καθώς και το Bees Negroni με Tanqueray Gin No10 που είναι μια μίξη από επίλεκτα βερμούτ και sherry, Campari αρωματισμένο με κηρήθρα και μακροπίπερο. Αξίζει όμως να επιλέξεις και την Smoky Paloma με Don Julio Blanco, Mezcal αρωματισμένο με ιβίσκο και χαμομήλι, amaro Montenegro και 3Cents cherry soda.