Brunello: Το ατμοσφαιρικό ιταλικό του Κολωνακίου μας περιμένει για γιορτινή dolce vita
Xmas Guide 2024Ένα αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο με τη ζεστή ατμόσφαιρα ενός παριζιάνικου μπιστρό και την αγάπη ενός wine bar για το καλό κρασί: Στο Brunello σπάνιες ετικέτες κρασιού συναντούν γνήσιες ιταλικές γεύσεις και μας περιμένουν για τις πιο όμορφες εξόδους αυτών των γιορτών.
- 20/12/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Με το πάθος του για το καλό κρασί να αντανακλάται ήδη από τις πρώτες συστάσεις, το Brunello (που πήρε το όνομά του από το εμβληματικό κόκκινο κρασί της Τοσκάνης) έχει μετατραπεί σε αγαπημένο στέκι για όσους αναζητούν έναν χώρο εξερεύνησης του ανεξάντλητου οινικού κόσμου αλλά και του πάντα απολαυστικού ιταλικού φαγητού.
Στο κέντρο του Κολωνακίου, μια ανάσα από την Πατριάρχου Ιωακείμ, το wine restaurant της οδού Λουκιανού αποτελεί ιδανικό lunch spot μετά τα χριστουγεννιάτικα ψώνια και ταυτόχρονα την τέλεια πρόταση για τις γιορτινές βραδινές μας εξόδους.
Το μενού, που έχουν επιμεληθεί ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και η ομάδα του, συνδυάζει φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, πρωτότυπα pizzeti και πιάτα εμπνευσμένα από τη γαστρονομική παράδοση της Ιταλίας.
Εδώ θα βρεις από τα κλασικά Cacio e pepe µε ελαφρύ άρωµα τρούφας και την Carbonara µε spaghetti alla chitarra, μέχρι λαζάνια µε σάλτσα Bolognese, µοσχαρίσιο ταρτάρ και αφρό παρµεζάνας. Πολύ ωραίο και το Risotto τοπιναµπούρ, με σιγοµαγειρεµένο µοσχάρι σε ιταλική µπύρα και καβουρδισµένο αµύγδαλο. Εναλλακτικά, τα pizzeti όπως αυτό με τυρί caprino, αχλάδι και σαλάµι finocchiona ή το πιο πικάντικο µε σαλάµι picante, κρεµµύδι, provolone και µαρµελάδα chili, αποτελούν εξίσου δυνατές επιλογές.
Το μενού συμπληρώνουν ενδιαφέροντα secondi με κρέας ή ψάρι, αλλά και δροσερές σαλάτες. Ιδιαίτερη μνεία αξίζουν βέβαια τα πλατό τυριών και αλλαντικών – ιδανικά για να συνοδεύσουν το κρασί ή το aperitivo – αλλά και τα υπέροχα γλυκά.
Ο κατάλογος φαγητού στο Brunello συνοδεύεται από μια εξαιρετική λίστα κρασιών, με πρωταγωνιστές ετικέτες από τον παλιό και νέο οινικό κόσμο, κυρίως από τους φημισμένους αμπελώνες της Γαλλίας και της Ιταλίας. Ο Head Sommelier Νίκος Συλιβός και η ομάδα του βρίσκονται στη διάθεσή σου, προτείνοντας το ιδανικό κρασί που θα αναδείξει κάθε γεύση και θα συμπληρώσει άψογα την εμπειρία σου. Σημείωσε εδώ πως υπάρχουν 50 επιλογές κρασιού σε ποτήρι.
Ξεχωριστή θέση στο εστιατόριο κατέχει το Brunello di Montalcino, με πάνω από 17 ετικέτες από την καρδιά της Τοσκάνης, που αποτυπώνουν τη μοναδικότητα της περιοχής. Παράλληλα, ο ελληνικός αμπελώνας τιμάται ιδιαίτερα, με ένα ένθετο το οποίο φιλοξενεί ετικέτες από δύο επιλεγμένα κτήματα που ανανεώνονται κάθε δύο μήνες και ένα δεύτερο ένθετο με premium επιλογές, που προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξεχωριστές τοπικές ετικέτες.
Fun fact: Στο κατάστημα υπάρχουν πάνω από 250 ετικέτες κρασιών και κάθε πιάτο μπορεί να συνδυαστεί με τουλάχιστον 10-15 διαφορετικές ετικέτες.