Bungalow 7: Ήμασταν εκεί το πρώτο βράδυ λειτουργίας της νέας άφιξης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Στις 15 Ιουνίου άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το νέο εστιατόριο στα εμβληματικά Αστέρια Γλυφάδας. Δοκιμάσαμε το dinner menu που συνδυάζει μεσογειακή κουζίνα με ασιατικές επιρροές και σας μεταφέρουμε εντυπώσεις.
- 19/06/2024
- Κείμενο: Εμμανουέλα Ρουσσάκη
- Φωτογραφίες: Εμμανουέλα Ρουσσάκη
Σάββατο βράδυ με ζέστη και ένα ελαφρύ αεράκι, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από την Αθηναϊκή Ριβιέρα για να χαζέψεις το φεγγάρι που γεμίζει. Το Σάββατο 15 Ιουνίου, όμως, υπήρχε ένας ακόμη λόγος που η καρδιά των νοτίων προαστίων χτυπούσε στη Γλυφάδα.
Τα εμβληματικά Αστέρια αποτελούν σημείο αναφοράς για τη Γλυφάδα και επέστρεψαν ανανεωμένα, διεκδικώντας δυναμικά μια θέση στις μέρες και τις νύχτες μας. Εκεί, το νέο εστιατόριο Bungalow 7 με αισθητική εμπνευσμένη από τις θρυλικές «καμπάνες» των Αστεριών και chill out ατμόσφαιρα, υπόσχεται ξεχωριστές βραδιές υψηλής γαστρονομίας με θέα τη θάλασσα.
Το μενού του Bungalow 7 υπογράφει ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης, τον οποίο γνωρίσαμε στη βραβευμένη με Michelin Σπονδή, που φέτος επέστρεψε στην Αθήνα μετά από επτά χρόνια στο Bill & Coo στη Μύκονο. Head Sushi Chef του εστιατορίου o Γρηγόρης Αποστόλου των Zuma Restaurants, με πολυετή εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η ζεστή βραδιά με το ελαφρύ αεράκι ήταν ιδανική για μια επίσκεψη στα νότια. Αυτό όμως που μας τράβηξε περισσότερο στη Γλυφάδα, ήταν η περιέργεια και ο ενθουσιασμός για να γνωρίσουμε το νέο εστιατόριο. Το Bungalow 7 διαθέτει δική του είσοδο και πάρκινγκ μερικά μέτρα από τη μαρίνα Γλυφάδας. Η ομάδα που σε υποδέχεται στην είσοδο είναι ντυμένη με floral ρούχα σε έντονα χρώματα, που κάνουν την τέλεια αντίθεση με την λευκή πρόσοψη του κτιρίου, βάζοντας σε αμέσως σε διάθεση νησιού.
Μπαίνοντας, σε εντυπωσιάζει αμέσως η έκταση του εστιατορίου αλλά και η ιδιαίτερη αισθητική με την οποία έχει διαμορφωθεί και η οποία συνδυάζει boho chic στοιχεία και διακριτική πολυτέλεια. Περνώντας από τους διάφορους χώρους, παρατηρείς πως αν και ακολουθούν το ίδιο μοτίβο διαφοροποιούνται, δίνοντας στον επισκέπτη πολλές επιλογές για το πού θα καθίσει, ανάλογα με τη διάθεσή του.
Αδιαμφισβήτητος νικητής για εμάς, το ξύλινο deck με θέα τη θάλασσα και τα φώτα της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που είναι το ιδανικό location για να απολαύσεις ένα βραδινό γεύμα.
Το εστιατόριο διαθέτει ενημερωμένη wine list με επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ενώ ο sommelier του εστιατορίου είναι εκεί για να σε βοηθήσει να κάνεις το σωστό pairing. Θα ήταν, όμως, παράλειψη αν δεν αναφέραμε και τα δημιουργικά και δροσιστικά cocktails του Bungalow 7. Εμείς δοκιμάσαμε το signature «Yoso-Gai» με τζιν, κατσικίσιο τυρί, φράουλα και θυμάρι – μπορεί ο συνδυασμός των υλικών να ακούγεται ασυνήθιστος για cocktail, αλλά πίστεψέ με είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει.
Όσο για το μενού, ξεκινήσαμε με nigiri με αβγά σολομού (ikura nigiri), σόγια και ρύζι τυλιγμένο σε φύκι (nori), ένα ελαφρύ πιάτο που έβγαζε φρεσκάδα, ενώ το φύκι, που συνήθως έχει μια επεξεργασμένη θαλασσινή γεύση έμοιαζε σαν να το έχουν αποξηράνει μόλις στην κουζίνα.
Ακολούθησε ακόμη μια ενδιαφέρουσα επιλογή από το sushi menu, το lobster caviar hot roll, με αστακό tempura, τακάνα (πίκλα από φύλλα μουστάρδας), χαβιάρι, μποκ τσόι και μαγιονέζα με yuzu kosho (πιπεριές τσίλι ψημένες σε αλάτι και χυμό yuzu). Παρόλο που δεν προτιμώ τα hot rolls, γιατί θεωρώ ότι υστερούν σε φρεσκάδα, το συγκεκριμένο ήταν πολύ ντελικάτο και η επιλογή του αστακού σαν βασικό υλικό ήταν ενδιαφέρουσα. Η tempura ήταν τραγανή και εντυπωσιάστηκα με την ποσότητα του αστακού σε κάθε κομμάτι. Το χαβιάρι ήταν μια ωραία πινελιά, καθόλου περιττή, ενώ η γλυκιά και ελαφριά σάλτσα συνόδευε ιδανικά το πιάτο.
Προχωρώντας στα κυρίως, δοκιμάσαμε λινγκουίνι με αχινό, τσίλι, λεμόνι και αυγοτάραχο. Ίσως το αγαπημένο μου πιάτο της βραδιάς. Τα μακαρόνια ήταν al dente, η σάλτσα κρεμώδης και λεμονάτη, αλλά το πιο εντυπωσιακό ήταν η γεύση θάλασσας που είχε – καθαρή και ταυτόχρονα έντονη από το αυγοτάραχο.
Συνεχίσαμε με ψητό λούτσο με σως από τζίντζερ και φρέσκο κρεμμυδάκι, που συνοδεύεται από πουρέ κουνουπίδι με μαγιονέζα. Η επιλογή του λούτσου πιστεύω ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία του μενού, που συνδυάζει ελληνικές γεύσεις με ασιατική τεχνοτροπία. Το ψάρι ήταν ψημένο εξαιρετικά αν και χρειαζόταν λίγο πιο προσεκτικό καθάρισμα, ενώ η σάλτσα είχε έντονη γεύση που παρέπεμπε καθαρά σε ασιατική κουζίνα. Στα αρνητικά του πιάτου θα πρέπει να αναφέρουμε τον πουρέ, που αν και είχε ωραία αέρινη σύσταση είχε κάπως έντονη γεύση μαγιονέζας, με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύεται το κουνουπίδι.
Το γεύμα μας ολοκληρώθηκε με μους σοκολάτας με φουντούκια και μίσο καραμέλας. Η δροσερή, ελαφριά μους που παρέπεμπε σε αέρινο παγωτό ήταν ιδανική για το ζεστό βράδυ, χωρίς να είναι καθόλου βαριά, κάτι που εύκολα μπορεί να συμβεί σε επιδόρπια με σοκολάτα. Συνδυάζεται υπέροχα με ένα ποτήρι αφρώδες κρασί ή ένα cocktail (δοκιμάσαμε ένα κλασικό Cosmopolitan και εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο ισορροπημένο ήταν).
Στα θετικά της βραδιάς, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω το γεγονός ότι παρόλο που το Bungalow 7 βρίσκεσαι τόσο κοντά στα φώτα της πόλης μπορείς να δεις ξεκάθαρα τα αστέρια και το φεγγάρι να καθρεφτίζεται στη θάλασσα ακριβώς απέναντι σου. Αυτή η ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με το location, τα γευστικά πιάτα και τη μουσική συνθέτουν ένα εστιατόριο με chic island vibes που αξίζει να επισκεφτεις.