Στα Αστέρια το καλοκαίρι συνεχίζεται
Summer In The CityΤα εμβληματικά Αστέρια Γλυφάδας συνεχίζουν να μας μαγεύουν όλες τις ώρες της ημέρας. Και για όσο ο καιρός είναι καλοκαιρινός, δεν θα σταματήσουμε να απολαμβάνουμε την μοναδική αισθητική που έφεραν στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία διασκέδασης και γαστρονομίας δίπλα στο κύμα.
- 27/09/2024
- Κείμενο: Εμμανουέλα Ρουσσάκη
- Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Η κινηματογραφική γοητεία των Αστεριών της Γλυφάδας λάμπει ξανά τους τελευταίους μήνες και συνεχίζει να μας ταξιδεύει και να μας κρατάει σε ένα ατελείωτο mood καλοκαιριού. Σα να βρισκόμαστε σε διακοπές, μόλις μια ανάσα από την πόλη.
Στην αμμουδιά που έχει στολιστεί με vintage ομπρέλες και άνετες ξύλινες ξαπλώστρες με μαξιλάρια, οι ώρες είναι απολαυστικές. Ακριβώς πάνω από την ακτή βρίσκεται η εντυπωσιακή, υπερυψωμένη πισίνα των Αστεριών, η οποία πραγματικά θα σε μεταφέρει σε ένα πολυτελές θέρετρο των 50s και 60s, με ριγέ ομπρέλες και ξαπλώστρες σε αποχρώσεις του κόκκινου και pin up αίσθηση.
Βουτιές, ηλιοθεραπεία, αλλά και ένα χαλαρό break για καφέ, φαγητό ή και ένα επαγγελματικό ραντεβού – όλα ταιριάζουν στις ηλιόλουστες ώρες. Γύρω από την πισίνα θα βρεις αναπαυτικούς καναπέδες που γίνονται το ιδανικό σημείο για να απολαύσεις τον καφέ σου ή ένα ελαφρύ γεύμα. Το μενού, που έχει διαμορφωθεί ειδικά για τους χώρους αυτούς, περιλαμβάνει smoothies και δροσιστικά cocktails, όπως επίσης σαλάτες και ελαφριά πιάτα, καθώς και ορισμένες προτάσεις sushi.
Bungalow 7: Mid century σχεδιασμός και νοσταλγική γοητεία
Την εμπειρία διασκέδασης, χαλάρωσης και γαστρονομίας που θα βρεις στα Αστέρια Γλυφάδας συμπληρώνει το εστιατόριο Bungalow 7, που άνοιξε μόλις πριν από λίγους μήνες. Το κοσμοπολίτικο μενού, που έχει σχεδιάσει ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης, συνδυάζει έμπνευση και υλικά από τη μεσογειακή κουζίνα, με τεχνικές και γεύσεις και από την ασιατική γαστρονομία.
Δεν έχει ανάγκη τις ταμπέλες και τους χαρακτηρισμούς και δίνει μόνο έμφαση στην γεύση, την ποιότητα και την απόλαυση. Έτσι, λοιπόν, μπορεί κάλλιστα σε ένα τραπέζι να δεις premium κοπές και δίπλα πιάτα όπως τo συγκλονιστικό λιγκουίνι αχινού αλλά και urban eats όπως το Pain Au Lait.
Ο χώρος του Bungalow 7, σε μεγάλη ανοιχτή διάταξη που θυμίζει παραθαλάσσια κατοικία, προσφέρει υπέροχη ροή φωτός και ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αισθητική με την οποία έχει διαμορφωθεί. Ανάλογα με τη διάθεση και την ώρα της ημέρας, έχεις να επιλέξεις από τους άνετους καναπέδες, το υπέροχο μπαρ, τον χώρο του Bedroom με τους καναπέδες-κρεβάτια και φυσικά τα πολλά και διαφορετικά τραπέζια και χώρους, στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό του εστιατορίου.
Από το πρωί έως το βράδυ
Η κουζίνα είναι ανοιχτή από το πρωί για brunch μέχρι το βράδυ. Ενδεικτικό της προσοχής αλλά και της σκέψης που υπάρχει πίσω από τις γεύσεις και τα πιάτα, είναι το γεγονός ότι αυτά αλλάζουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας προκειμένου να προσφέρουν μια γαστρονομική εμπειρία που είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την ατμόσφαιρα.
Το brunch menu ξεκινάει με ελαφριά και υγιεινά πιάτα όπως overnight oats και πολλές επιλογές με κεντρικό υλικό το αβγό, χωρίς, φυσικά να λείπουν τα πλούσια pancakes και τα κρουασάν με ιδιαίτερη γέμιση όπως φυστίκι ή βανίλια Μαδαγασκάρης με φρούτα του δάσους.
Το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνει το lunch menu, που περιλαμβάνει χορταστικές επιλογές με λαχανικά, ελαφριά πιάτα, ζυμαρικά, φρέσκο ψάρι και barbecue με premium cuts, αλλά και κάποια ιδιαίτερα sushi rolls. Ξεχωρίσαμε το σπαγγέτι με μελάνι σουπιάς, καλαμάρι, κολοκυθάκια και ισπανικό τσορίθο, που υπάρχει διαθέσιμο μόνο στο συγκεκριμένο μενού, καθώς ήταν ένα πιάτο που συνδύαζε τη φρεσκάδα του θαλασσινού με την ένταση και την αψάδα του τσορίθο.
Παρόλο που το Bungalow 7 αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό από νωρίς το πρωί, όταν σουρουπώνει το ξύλινο deck πάνω σχεδόν στη θάλασσα αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο για να απολαύσεις ένα βραδινό γεύμα. Εξίσου όμορφα είναι και τα τραπέζια στον εσωτερικό χώρο και ιδιαίτερα εκείνα δίπλα στην τζαμαρία, που απολαμβάνουν επίσης τη θέα προς τον κόλπο των Αστεριών.
Στο dinner menu ξεδιπλώνονται επιλογές σε μικρά και μεγάλα sharing plates, μια εκτενή λίστα από premium κοπές κρέατος και παρασκευές με φρέσκο ψάρι, ενώ παράλληλα είναι διαθέσιμο το πολύ προσεγμένο sushi menu που υπογράφει ο Head Sushi Chef Γρηγόρης Αποστόλου.
Δοκιμάσαμε τα corn ribs, που μοιάζουν κυριολεκτικά με παϊδάκια από καλαμπόκι, αφού είναι κομμένα σε αυτό το χαρακτηριστικό καμπυλωτό σχήμα, γλασαρισμένα με σιρόπι σφενδάμου και καψαλισμένα ακριβώς όσο χρειάζεται. Συνοδεύονται από φρέσκο κρεμμύδι και μυρωδικά, αλλά και μια πλούσια καυτερή μαγιονέζα.
Ένα από τα πιάτα που ξεχωρίσαμε είναι το «pain au lait», το αφράτο ψωμάκι με τη μαστιχωτή υφή και ήπια γλυκιά γεύση ενός μπριός, που μοιάζει με σύννεφο και σερβίρεται με ελαφρώς ρευστή σως από ταραμά και αβοκάντο. Το πιο ιδιαίτερο υλικό του πιάτου, όμως, είναι τα αβγά σολομού, που δίνουν ένα φρέσκο στοιχείο ενώ ταυτόχρονα προσθέτουν ένταση και extra υφή.
Το sushi menu του Bungalow 7
Το sushi menu του Bungalow 7 προσφέρει μια μεγάλη γκάμα από πρωτότυπα sushi rolls. Ξεχωρίσαμε το Blue Crab Uramaki Roll με καβούρι, που συμπληρώνεται με μαγιονέζα yuzu και yukari (τριμμένα, αποξηραμένα φύλλα shiso και αλάτι). Η γεύση ήταν δροσερή και πολύ πλούσια, ελαφρώς πικάντικη από τα toppings, αλλά το πραγματικά εντυπωσιακό είναι η ισορροπία που έχουν όλα τα πιάτα, έτσι ώστε κάθε υλικό να παίζει τον ρόλο του.
Εκτός από τις δημιουργικές επιλογές που συνδυάζουν την ασιατική γαστρονομία με μεσογειακά υλικά, το sushi menu είναι διαμορφωμένο με ειδικά σύμβολα που επεξηγούν τη δομή και το περιεχόμενο κάθε πιάτου, ώστε να έχεις όλες τις πληροφορίες πριν παραγγείλεις. Έτσι, τα υλικά που περιέχονται στο εσωτερικό του roll αναγράφονται δίπλα από ένα κυκλάκι, αυτά που βρίσκονται στη βάση έχουν μια παύλα, αυτά που λειτουργούν ως toppings ένα τρίγωνο κ.ο.κ.
Κάτι που επίσης αξίζει να δοκιμάσεις, είναι τα sushi platters με φρέσκο ψάρι σε εξαιρετικές ντελικάτες κοπές, που συνδυάζεται ιδανικά με πολύ προσεγμένα υλικά. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε platters με κοπές sashimi ή nigiri (όπου το φρέσκο ψάρι σερβίρεται πάνω σε ρύζι), που έχουν από δυο μέχρι εννέα κομμάτια από διαφορετικά ψάρια και πραγματικά ενσωματώνουν όλη τη γεύση της θάλασσας. Κάθε κομμάτι συνοδεύεται από ένα topping, το οποίο έχει επιλεγεί ειδικά για να συμπληρώνει τη γεύση κάθε ψαριού, αναδεικνύοντας τη φρεσκάδα και τις ιδιαιτερότητές του.
Για το τέλος του δείπνου, οι επιλογές των επιδορπίων προσθέτουν λίγο ακόμα wow στις συνολικές εντυπώσεις. Το Matcha Tea-Ramisu, το ιδιαίτερο «τιραμισού» του Bungalow είναι εντυπωσιακό και στο σερβίρισμά του αλλά και στη γεύση του. Στις επιλογές υπάρχει και επιδόρπιο χωρίς ζάχαρη, το «honey moon», με crémeux από μέλι και μους γιαουρτιού, το οποίο είναι πολύ φίνο και ελαφρύ.
Το φαγητό συμπληρώνουν οι επιλογές κρασιού από τον διεθνή και εγχώριο αμπελώνα αλλά και τα ιδιαίτερα γαστρονομικά cocktails που μπορούν να συνοδεύσουν εξαιρετικά πολλά από τα πιάτα. Ακόμα όμως και αν έρθει κάποιος μόνο για ποτό στο Bungalow 7, η βραδιά θα είναι εξίσου απολαυστική. Το μπαρ είναι εντυπωσιακό και τα κοκτέιλς είναι ένα ακόμη κίνητρο για ένα πολύ ωραίο βράδυ στα Αστέρια.