Delta Restaurant: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός της πόλης άνοιξε
Το εστιατόριο Delta που άνοιξε τις πόρτες του στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προάγει την υψηλή γαστρονομία και τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα και έχει στόχο να γίνει ένας πρότυπος γαστρονομικός προορισμός. Οι συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς από κάθε σημείο της χώρας που εφοδιάζουν την κουζίνα με αυθεντικά πρωτότυπα και σπάνια υλικά, με έμφαση στα βιολογικά προϊόντα είναι ένας ακόμη βασικός πυλώνας της λειτουργίας του εστιατορίου.
- 14/09/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Delta Restaurant, το εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας ξεκίνησε τη λειτουργία του από το Δειπνοσοφιστήριον Catering στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
Το εστιατόριο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Stavros Niarchos Foundation με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό, αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο.
Με βασικό αξίωμα «καμία απώλεια – καμία σπατάλη», υιοθετείται ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας του εστιατορίου που σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας και στη γαστρονομία. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργασίες με μικρούς παραγωγούς από κάθε σημείο της χώρας εφοδιάζουν την κουζίνα με αυθεντικά πρωτότυπα και σπάνια υλικά, με έμφαση στα βιολογικά προϊόντα. Στον χώρο του εστιατορίου θα φιλοξενούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις και εργαστήρια μέσω των οποίων θα προάγονται έννοιες όπως βιωσιμότητα, αειφόρος ανάπτυξη και ορθή διαχείριση φυσικών πόρων.
Επικεφαλής σεφ αναλαμβάνει ο Θάνος Φέσκος, μέχρι πρότινος Assistant Head Chef στο βραβευμένο με τρία Michelin εστιατόριο «Geranium» στη Δανία. Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, έτερος επικεφαλής σεφ, καθοδηγεί την ομάδα R & D (Έρευνας και Ανάπτυξης), με θητεία στο 3άστερο «Maaemo» του Όσλο και στο εστιατόριο «Under», επίσης στη Νορβηγία. Επίσης, στο εστιατόριο αναδεικνύεται και ένα νέο bar concept, με την αποκλειστική συνεργασία του Θάνου Προυνάρου και της ομάδας τoυ Baba Au Rum.
Ο σχεδιασμός του εστιατορίου έγινε από το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Αrchitects. Το concept είναι η έκφραση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας της Ελλάδας του σήμερα, μέσω μιας αρχιτεκτονικής ατμόσφαιρας που σε παραπέμπει νοερά στη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα.
Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο: www.deltarestaurant.gr