Δοκιμάσαμε το μενού του πιο εξωτικού beach bar της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Το Bolivar συμπλήρωσε φέτος 19 χρόνια και δεν σταματά να μας εκπλήσσει, τόσο με τα δυνατά live events του όσο και με την ανανεωμένη κουζίνα του, που μας προσκαλεί για ένα απολαυστικό γεύμα με θέα στη θάλασσα.
- 11/08/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη
Με εξωτικό vibe και χαλαρή διάθεση, το Bolivar beach club είναι το μέρος που θέλεις να βρεθείς κάθε στιγμή της ημέρας, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Καθόλου τυχαία βέβαια, αφού ξέρει πώς να προσφέρει μια ολοήμερη απόλαυση για όλα τα γούστα, που συνδυάζει θάλασσα, καλό φαγητό, δροσερά cocktails και ανεπανάληπτα events με κορυφαίους DJs από όλο τον κόσμο.
Ειδικά στο κομμάτι του φαγητού βέβαια, το Bolivar φαίνεται ότι διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους του, με νέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις να έχουν προστεθεί στο μενού που επιμελείται ο Aris Jalal. Πιάτα με μεσογειακές γεύσεις και ethnic twists έρχονται να προσθέσουν μια γευστική πινελιά στο Bolivar, δίνοντάς σου ένα ακόμη λόγο να βρεθείς στην Ακτή του Ήλιου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι μπορείς να απολαύσεις το γεύμα σου σε σχεδόν όλα τα σημεία του Bolivar beach club, ωστόσο θα σου προτείναμε να κάνεις ένα διάλειμμα από την αναπαυτική ξαπλώστρα και να μεταβείς στον χώρο του εστιατορίου ή ακόμη καλύτερα, να επιστρέψεις εδώ αργά το απόγευμα για να απολαύσεις ένα ωραίο δείπνο την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Εμείς τουλάχιστον, αυτό επιλέξαμε στην τελευταία μας επίσκεψη στο εστιατόριο του Bolivar και η αλήθεια είναι ότι τα χρώματα που είχε πάρει ο ουρανός εκείνη την ώρα, σε συνδυασμό με την γαληνεμένη θάλασσα μπροστά και το εξωτικό σκηνικό του εστιατορίου, μας έκαναν να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε πια στην Αθήνα, αλλά σε έναν υπέροχο προορισμό διακοπών. Όταν το γεύμα σου ξεκινάει με αυτή την αίσθηση, ξέρεις πώς η βραδιά θα είναι επιτυχημένη!
Πρώτη μας επιλογή μόλις καθίσαμε στο τραπέζι, τα cocktails. Γιατί όταν βρίσκεσαι σε έναν εξωτικό προορισμό, δεν υπάρχει τίποτα πιο ταιριαστό. Στην λίστα του Bolivar θα βρεις ενδιαφέρουσες επιλογές σε signature cocktails, όπως το Bolivar Premium Mojito ή το Le Grand Zombie Nation τα οποία είναι πολύ δροσιστικά. Μετά την πρώτη γουλιά είμαστε έτοιμοι να επιλέξουμε και τι θα δοκιμάσουμε από την πλούσια κάρτα του εστιατορίου.
Η αρχή έγινε με σαλάτα καπνιστού σολομού με αβοκάντο, ντοματίνια, πράσινο μήλο, goji berry, ηλιόσπορο, πιπεριά Φλωρίνης και δροσερό dressing lime και τηγανητό καλαμαράκι -το ορεκτικό που έχουμε συνδέσει όσο τίποτα με τις καλοκαιρινές μας εξόδους δίπλα στη θάλασσα. Βέβαια, στο Bolivar το καλαμαράκι σου έρχεται σε μεγάλες χρυσοτηγανισμένες ροδέλες παρέα με sweet n sour sauce που του πάει πολύ.
Στη συνέχεια, βάλαμε στη μέση ένα burger και πολύ σοφά πράξαμε αφού η μερίδα ήταν αρκετά μεγάλη. Επιλέξαμε το Black Angus burger που μας εντυπωσίασε αρχικά με το στήσιμό του, αφού το επάνω ψωμάκι ακουμπούσε αναποδογυρισμένο στο μπιφτέκι και πάνω του είχαν τοποθετηθεί με ιδιαίτερη μαεστρία τα υλικά που το συνόδευαν. Εδώ, το μπιφτέκι Black Angus συνοδεύεται με ντομάτα, μπέικον, τσένταρ, αλλά και καραμελωμένο κρεμμύδι, truffle mayonnaise sauce και relish παντζαριού.
Στα κυρίως παίξαμε με μία vegetarian pasta και ψάρι, επιλέγοντας τα γευστικά και al dente σιουφιχτά με μανιτάρια, μπρόκολο, ντοματίνια και ξινομυζήθρα, αρωματισμένα με θυμάρι και μια ωραία ψημένη και ζουμερή «μπριζόλα» κιτρινόπτερου τόνου με κρέμα φάβας, καραμελωμένα κρεμμύδια, σπαράγγια και teriyaki sauce.
Μέχρι να ολοκληρώσουμε το γεύμα μας έξω είχε νυχτώσει για τα καλά και οι ρυθμοί στο Bolivar είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν. Με τα cocktails στο χέρι μεταφερθήκαμε στον εξωτερικό χώρο, για ένα πάρτι στην αμμουδιά που ήρθε να ολοκληρώσει όπως πρέπει την βραδιά, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τον one-of-a-kind χαρακτήρα του Bolivar.