Ελληνικές γεύσεις και γιορτινό πνεύμα στο Ark για όλη την οικογένεια
Το Ark στα Αστέρια Γλυφάδας μας προσκαλεί να απολαύσουμε τη βραβευμένη ελληνική κουζίνα του Γιάννη Μπαξεβάνη και να ζήσουμε τις πιο ξεχωριστές στιγμές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φέρνοντας την ουσία των γιορτών στο τραπέζι μας.
- 16/12/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Αποτελώντας σημείο αναφοράς στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, ως ένας all-day προορισμός που επενδύει στην ποιότητα της φιλοξενίας, το Ark -στην άκρη των εμβληματικών «Αστεριών» της Γλυφάδας- μας καλεί να περάσουμε μαζί του τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έχοντας δημιουργήσει μια ολιστική εμπειρία γεύσεων και ψυχαγωγίας.
Όπως καθημερινά, έτσι και σε αυτή την ειδική περίσταση, το μενού έχει επιμεληθεί ο chef Γιάννης Μπαξεβάνης, ο οποίος διαχρονικά δείχνει την αγάπη και τη στήριξή του στην ελληνική κουζίνα, δημιουργώντας πιάτα που έχουν κάτι από τις παιδικές μας αναμνήσεις, δοσμένα με τη σύγχρονη ματιά του και πάντα με βάση τις πρώτες ύλες του τόπου μας. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, που το εστιατόριο του Ark βραβεύεται σταθερά με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Το γευστικό ταξίδι της παραμονής των Χριστουγέννων αρχίζει με σούπα κολοκύθας και μανιταριών με τρούφα, «αφυπνίζοντας» με τον καλύτερο τρόπο τον ουρανίσκο για το δεύτερο πιάτο που δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από ρολό βιολογικής γαλοπούλας με κρεμμυδάκια και γέμιση από κάστανα, δαμάσκηνα και σταφίδες με ρούμι. Συνέχεια έχει μια άκρως εορταστική σαλάτα, με υφές παντζαριού, πράσινο λεμόνι και φρέσκο τυρί ενώ για κυρίως ο chef Γιάννης Μπαξεβάνης ετοιμάζει τριλογία με χοιρινό φιλέτο, καρέ αρνί και μοσχαρίσια μάγουλα. Για το τέλος, οι φιλοξενούμενοι του Ark θα απολαύσουν παραδοσιακό κορμό Χριστουγέννων με σοκολάτα manjari, μαρμελάδα κάστανο και κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια.
Το καλωσόρισμα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς γίνεται με μους άγριων μανιταριών και φουντουκιού με προζυμένιο ψωμί, ενώ το πρώτο πιάτο περιλαμβάνει ραβιόλι κολοκύθας, μους από κατσικίσιο τυρί και αφρό φασκόμηλου. Η συνέχεια θα κάνει όσους πιστεύουν ότι το ψάρι δεν είναι για αυτή την περίοδο να αναθεωρήσουν, αφού ο chef ετοιμάζει φρέσκο μπακαλιάρο με μαύρο χαβιάρι και σάλτσα αχινού μαζί με πουρέ πατάτας. Το κυρίως πιάτο συνιστά τον απόλυτο συνδυασμό πρώτων υλών, αφού περιλαμβάνει φιλέτο μοσχαριού σε κρούστα, γεμιστό με άγρια μανιτάρια και σπανάκι καθώς και σάλτσα μανιταριών. Ο γλυκός επίλογος γράφεται με δύο εναλλακτικές, περιλαμβάνοντας απαλή κρέμα από αγριοκάστανα Marroncini αλλά και σοκολάτα Jivara με ζελέ από μανταρίνι και περγαμόντο, κάστανο vermicelli και σάλτσα με άρωμα γιασεμί.
Η γαστρονομική εμπειρία που προσφέρουν ο έμπειρος chef Γιάννης Μπαξεβάνης και η ομάδα του ολοκληρώνεται ιδανικά με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, υπό τη μελωδική φωνή της Αθηνάς Ρούτση, η οποία έχει πολυετή παρουσία στον χώρο και κινείται σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ειδών, ικανοποιώντας και τους πιο απαιτητικούς ακροατές. Και για όσους η μουσική κάνει ιδανικό ταίρι με το ποτό, δεν έχουν παρά να επιλέξουν από τη συλλογή των γευστικών signature cocktails και των εξαιρετικών κρασιών της λίστας.
Αν εκείνο που χαρακτηρίζει τις γιορτές είναι η ανάγκη να τις περνάμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, είτε είναι φίλοι είτε οικογένεια, τότε δεν έχουμε παρά να εμπιστευτούμε την εκπλήρωσή της σε αυτόν τον όμορφο χώρο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, που εδώ και χρόνια γράφει τη δική του ιστορία στη ζεστή φιλοξενία.
Για πληροφορίες και κρατήσεις: https://ark-glyfada.gr & 2108948882