Fred: Το εκτός πλατείας all day στέκι της Νέας Σμύρνης με τις ιντριγκαδόρικες προτάσεις για φαγητό
Το Fred μετράει λίγους μήνες παρουσίας στην Νέα Σμύρνη και ήδη μας έχει κερδίσει με το μίνιμαλ ύφος, το μοναδικό menu που δεν χορταίνουμε αλλά και τα εξαιρετικά cocktails του.
- 24/05/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Μαρία Ξανθοπούλου
Πριν ακόμα μπεις στο Fred καταλαβαίνεις το στυλ του, τρεις λέξεις στο κατώφλι του συνοψίζουν όλη τη φιλοσοφία του: «Dine, Drink & Chill». Αυτό είναι το Fred, ένα all day στέκι που σου φτιάχνει τη διάθεση με το χαλαρό του ύφος.
Ο χώρος είναι μίνιμαλ αλλά σίγουρα όχι αδιάφορος, το λευκό στους τοίχους κάνει τον χώρο απίστευτα φωτεινό, ενώ το ξύλο σε καρέκλες και τραπέζια και οι χρωματικές πινελιές στις διακοσμητικές λεπτομέρειες το κάνουν ιδιαίτερα cozy. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του η μεγάλη, κάπως οβάλ, λευκή μπάρα με το τιρκουάζ βάζο και τα χρωματιστά λουλούδια είναι λες και σου χαμογελάει.
Θα καθίσεις μέσα ή έξω, δεν έχει σημασία, η ατμόσφαιρα είναι το ίδιο όμορφη. Αν πας νωρίς, θα παραγγείλεις τον americano ή το espresso σου και θα το συνοδέψεις είτε με κάτι γλυκό είτε με brunch επιλογές από το αντίστοιχο μενού. Ας πούμε με αυγά benedict σε βουτυράτο κρουασάν ή με μια shakshuka αν σου αρέσουν τα καυτερά ή ακόμα και με chorizo burger με αυγά scrambled και πικάντικη μαγιονέζα. Για εσένα που είσαι γλυκατζής, το μενού περιλαμβάνει pancakes κάστανο με τυρί κρέμα, σιρόπι σφενδάμου και μαρμελάδα κάστανο, αλλά και Paris brest με πραλίνα φουντουκιού, αλατισμένη καραμέλα και κρέμα βανίλια. Θα βρεις φυσικά και bowls με τόφου, με acai, με σπιρουλίνα και vegan επιλογές. Ανάλογα με τι διάθεση και την όρεξή σου δηλαδή, θα βρεις και ένα πιάτο που να σου ταιριάζει. Αυτά για το πρωί, γιατί το μενού δεν σταματά εκεί.
Από το μεσημέρι και μετά η κουζίνα του Fred έχεις και άλλες ιδιαίτερες μικρές και μεγάλες λιχουδιές για να γευτείς παρέα με το κρασί, την μπίρα ή το cocktail σου. Εμείς πάντως στην τελευταία μας έξοδο αυτό κάναμε και η εμπειρία μας έμεινε αξέχαστη.
Μιας και ο καιρός έχει αρχίσει να «γλυκαίνει», πιάσαμε τραπέζι έξω και παραγγείλαμε για αρχή ένα Bohemian Rhapsody με gin, μαστίχα, lime, πράσινο μήλο, αγγούρι και τζίντζερ -υπέροχα δροσερό και ένα τσικ spicy που του πήγαινε πολύ. Συνεχίσαμε την παραγγελία μας με τα ορεκτικά, όπως ένα πληθωρικό chicken tacos με κοτόπουλο, σαλάτα coleslaw, πίκλα κρεμμύδι, jalapenos και μαγιονέζα, καθώς και fish katsu brioche με λαυράκι, που ήρθε σε ένα αφράτο ψωμάκι μπριός με μια ισορροπημένη σαλάτα coleslaw, σουσάμι, τσιπς κρεμμυδιού, σως tartare και σως tonkatsu.
Πολύ ενδιαφέρουσα βρήκαμε όμως και την μελιτζάνα donburi με ρύζι, wakame, καρύδι, cranberries και soy sauce. Να σου πω σε αυτό το σημείο ότι το Fred ετοιμάζει και pinsa, τον πρόγονο της πίτσας, που από τους ήχους ικανοποίησης της διπλανής παρέας μας έμεινε απωθημένο! Έχουμε βάλει ήδη στόχο στην επόμενη επίσκεψη να δοκιμάσουμε pinsa caprese με σάλτσα ντομάτας, φρέσκια mozarrella και πέστο βασιλικού, αλλά και την pinsa με σολομό, λευκή σάλτσα, κάπαρη και πίκλα κρεμμύδι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fred. (@fred.athens)
Στα κυρίως τώρα, δοκιμάσαμε μια ζουμερή μοσχαρίσια flank steak με μανιτάρια, ντομάτα, ρόκα, πέστο, μαγιονέζα με jalapenos και κολοκύθι με panko, καθώς και μια χορτοφαγική μακαρονάδα, τη romesco, με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, αμύγδαλα, ελιές, wakame, γιαούρτι καρύδας και vegan φέτα που πολύ μας άρεσε.
Εσύ που είσαι λάτρης των burgers μην ανησυχείς, έχει και για σένα. Το burger με χοιρινή πανσέτα πατατοσαλάτα, καραμελωμένο κρεμμύδι, iceberg, σως γιαουρτιού, korean bbq sauce και πατατούλα στο airfryer. Εδώ να σημειώσουμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των λαχανικών αλλά και του ελαιολάδου είναι δικής τους παραγωγής ενώ οι ζεστές παρασκευές γίνονται σε φριτέζα αέρος χωρίς λάδι, σε air fryer δηλαδή.
Οι αλμυρές παρασκευές μας δελέασαν τόσο που δυστυχώς δεν αφήσαμε χώρο για γλυκό, τελειώσαμε ωστόσο με ένα ακόμη από τα υπέροχα signature cocktails και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη φορά.