Κυριακή του Πάσχα στη Γλυφάδα, the Sebastian way
Αφιέρωμα: Πάσχα 2025
Την Κυριακή του Πάσχα, το Sebastian στρώνει τραπέζι στον ατμοσφαιρικό χώρο του Ace Hotel & Swim Club στη Γλυφάδα και μας περιμένει για ένα γεύμα γεμάτο ελληνικές γεύσεις, παιδικές μνήμες και σύγχρονη αισθητική.
- 12/04/2025
- Κείμενο: Εμμανουέλα Ρουσσάκη
Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις πως η παράδοση χρειάζεται όχι να αλλάξει, αλλά να ανθίσει ξανά μέσα από ένα νέο, πιο εκλεπτυσμένο πλαίσιο. Το φετινό Πάσχα, το Sebastian δίνει νέα πνοή στην πασχαλινή εμπειρία, χωρίς να προδώσει καμία γεύση, κανένα συναίσθημα, καμία παιδική ανάμνηση και την Κυριακή του Πάσχα και καλεί τους επισκέπτες του σε ένα μεσημεριανό γεύμα που συνδυάζει τη ζεστασιά της ελληνικής φιλοξενίας με το ανεπιτήδευτα aesthetic περιβάλλον που έτσι κι αλλιώς αποτελεί αναπόσταστο κομμάτι του Ace Hotel & Swim Club της Γλυφάδας.
Η εσωτερική σάλα του Sebastian, με τα κοσμοπολίτικα vibes και τη ρετρό διακόσμηση, αποπνέει τη χαλαρή αστική διάθεση που μόνο ένα καλοσχεδιασμένο bistro μπορεί να προσφέρει, ενώ ο εξωτερικός χώρος, δίπλα στην πισίνα και κάτω από τα δέντρα, δημιουργεί την ιδανική ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα.
Στο πασχαλινό τραπέζι του Sebastian, κάθε πιάτο είναι μια δημιουργική προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας, φτιαγμένο με σεβασμό στις γεύσεις που αγαπήσαμε αλλά και με μια φρέσκια, μοντέρνα ματιά. Ο Executive Chef Elvi Dimitris Zyba υπογράφει ένα γεύμα που αναδεικνύει την απλότητα ως την απόλυτη μορφή πολυτέλειας. Τα ορεκτικά γνώριμα. Tζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, τυροκαυτερή – απολαύσεις που απλώνονται πάνω σε φρέσκο, ζεστό ψωμί. Δίπλα, μια σπανακόπιτα που φέρνει στο τραπέζι την τέχνη της ελληνικής cucina povera, πεισματικά παρούσα σε μια γιορτή κρεατοφαγίας. Ομοίως, στα σαλατικά, η γη έχει τον πρώτο λόγο και δημιουργεί την απαραίτητη ισορροπία: Παντζάρια με ελαιόλαδο, χόρτα βραστά και χωριάτικη σαλάτα με τραγανό αγγουράκι και ώριμη ντομάτα, μας θυμίζουν πως το καλοκαίρι είναι κοντά.
Τα κυρίως πιάτα είναι ένας πραγματικός ύμνος στο σπιτικό κρέας-λουκούμι. Αρνάκι φούρνου, μοσχαρίσιο κοντοσούβλι, ροδοψημένη porchetta, ζουμερό κοτόπουλο, όλα oven roasted, μαγειρεμένα για να λιώνουν στο στόμα, με βοτάνια και μυρωδικά. Τα συνοδευτικά – baby πατάτες με θυμάρι και σκόρδο, ψητά λαχανικά, άγρια μανιτάρια και μεσσηνιακή ροβίτσα με φέτα – σερβίρονται με τη φροντίδα που αξίζει σε ένα κυριακάτικο πασχαλινό τραπέζι. Και, για το τέλος, τρία επιδόρπια, σαν τρεις γλυκές παιδικές αναμνήσεις. Γαλατόπιτα, πορτοκαλόπιτα και ένα ρυζόγαλο με έμπνευση από crème brûlée.

Σε έναν χώρο που παντρεύει το περιποιημένο με το ανεπιτήδευτο, η Κυριακή του Πάσχα θα μας βρει στο Sebastian να απολαμβάνουμε γεύσεις που σέβονται το χθες ενώ κοιτούν προς το αύριο. Με φίλους, οικογένεια ή το άλλο μας μισό, ανάμεσα σε φωνές και γέλια γιορτινά, σε ένα στέκι απόλυτα σημερινό, που καταλαβαίνει πώς είναι να ζεις με στυλ και ουσία.
Info
Sebastian Athens, Ace Hotel & Swim Club Athens
Κυριακή 20 Απριλίου | Online reservations εδώ