Λαμπερό ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Ark με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη
Xmas Guide 2023Το εμβληματικό εστιατόριο της Γλυφάδας υποδέχεται το 2024 με ένα λαμπερό ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς και ένα εξαιρετικό μενού, ειδικά σχεδιασμένο για την ημέρα.
- 13/12/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Ark προσφέροντας τον ιδανικό συνδυασμό χώρου, ατμόσφαιρας, θέας και γεύσεων στην πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή τους, αποτελεί σταθερά αγαπημένη επιλογή για βραδινή έξοδο στη Γλυφάδα. Μπαίνοντας, σε εντυπωσιάζει με την αισθητική της σάλας του, που χαρακτηρίζεται από μία ήρεμη πολυτέλεια και μία αριστοκρατική κομψότητα, ενώ η υπέροχη θέα στον Σαρωνικό η οποία σε κάνει να αισθάνεσαι ότι θα μπορούσες να απλώσεις το χέρι σου και να ακουμπήσεις τη θάλασσα, συμπληρώνει το ιδανικό σκηνικό.
Όσο για την κουζίνα του, ο Executive Chef Γιάννης Μπαξεβάνης κρατάει σταθερά τα ηνία και με την ομάδα του, με τους Αντώνη Ζερίδη και Διονύση Ζαχαρόπουλο, συστήνουν την ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της. Δεν είναι τυχαίο ότι το εστιατόριο διακρίθηκε φέτος για μία ακόμη χρονιά στα βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 11 καλύτερα της Αθήνας.
Για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Ark φοράει τα γιορτινά του και σε προσκαλεί να υποδεχθείς το νέο έτος, με ένα άκρως εορταστικού μενού και γιορτινές μελωδίες με τη φωνή της Αθηνάς Ρούτση και συνοδεία σαξόφωνου και πιάνου.
Η αρχή γίνεται με απολαυστική σούπα κάστανο, με άγρια μανιτάρια και κυπριακή κούπα με γαρίδες και ακολουθεί μίνι σαλάτα με φρέσκο αστακό, νεράντζι, ιβίσκο και φασόλια χάντρες σχάρας.
Σειρά έχει ένα εντυπωσιακό γεμιστό κρεμμύδι με ζουμερό χοιρινό και πουρέ από πράσινο και άσπρο κρεμμύδι, ενώ για κυρίως απολαμβάνεις Μοσχαράκι Black Angus short ribs μαγειρεμένο με σάλτσα από μυρτιές και μολόχες, που συνοδεύεται από πουρέ κυδώνι. Το γεύμα συνοδεύεται από φρεσκοψημένο ψωμί από τον ξυλόφουρνο του Ark, με χαρούπι κρίθινο και χωριάτικο, ελιά και πίτες από το σάσι.
Το δείπνο -και η χρονιά- κλείνει με το εορταστικό επιδόρπιο με διαφορετικές υφές κολοκύθας, σε κονφί, κρέμα και παγωτό με ταχίνι αράπικου φυστικιού.
Για να συνοδεύσεις το γεύμα σου, μπορείς να επιλέξεις κρασί από την wine list του Ark που επιμελείται ο sommelier Δημήτρης Μήττας ή κάποιο εορταστικό cocktail. Σημείωσε τέλος, ότι πέρα από την Παραμονή, το εορταστικό μενού θα σερβίρεται και ανήμερα.
Κόστος Πρωτοχρονιάτικου μενού: 125€ / άτομο