Ο Γιάννης Μπαξεβάνης υποδέχεται τη βραβευμένη pastry chef Marie Simon για μία μοναδική βραδιά στο Ark
Με ένα ξεχωριστό μενού που συνδυάζει την αστική αθηναϊκή κουζίνα με τα φινετσάτα γαλλικά γλυκά δια χειρός της βραβευμένης pastry chef Marie Simon, μας υποδέχεται το Ark την Πέμπτη 4 Απριλίου.
- 28/03/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα στα «Αστέρια» Γλυφάδας και με βραβευμένη κουζίνα, το Ark είναι ένας κοσμοπολίτικος προορισμός, που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Από τη μία η μοναδική θέα στη θάλασσα σε συνδυασμό με την αρχοντική ατμόσφαιρα του χώρου και από την το high-end μενού που επιμελείται ο executive chef Γιάννης Μπαξεβάνης με την ομάδα του, το καθιστούν ένα από τα αγαπημένα μέρη για elegant έξοδο στα νότια προάστια.
Την Πέμπτη 4 Απριλίου βέβαια, έχεις ένα ακόμη εξαιρετικό λόγο να το επισκεφτείς, καθώς το Ark υποδέχεται την βραβευμένη pastry chef Marie Simon, που μπαίνει στην κουζίνα μαζί με τον executive chef Γιάννη Μπαξεβάνη και συνυπογράφουν ένα μοναδικό μενού για τους «τυχερούς» που θα κάνουν την κράτησή τους εγκαίρως.
Η Marie Simon, νικήτρια του Mondial des Arts Sucrés το 2018, έχει στο βιογραφικό της δυνατές συνεργασίες, όπως η πενταετής συνεργασία με τον Lilian Bonnefoi στο Hôtel du Cap-Eden-Roc στην Antibes, στο Apogée και στο K2 Palace στην Κουρσεβέλ, ενώ ήταν pastry chef σε εστιατόριο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin στη Βουργουνδία, πριν αναλάβει τη διεύθυνση ζαχαροπλαστείου στην καρδιά της πόλης Μπων. Σήμερα, επικεφαλής της δικής της εταιρείας, μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη δημιουργία εξατομικευμένων γλυκών για επαγγελματίες και ιδιώτες, αλλά και ως pastry chef στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο L’ Amaryllis στο Σεν Ρεμί.
Η Marie Simon θα παρουσιάσει τις απαράμιλλες, γλυκές δημιουργίες της στο Ark σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ειδικότερα, την Πέμπτη 4 Απριλίου οι επισκέπτες του εστιατορίου θα απολαύσουν ένα μοναδικό συνδυασμό γεύσεων, μέσα από ένα σπέσιαλ μενού που ενσωματώνει την αστική αθηναϊκή κουζίνα με επιρροές από τη γαλλική γαστρονομία και ζαχαροπλαστική.
Η αρχή γίνεται με αθηναϊκή σαλάτα με μπαρμπούνι και λαχανικά εποχής και γαρίδες κοκτέιλ και ακολουθεί ένα ακόμη χαρακτηριστικό πιάτο της αθηναϊκής αστικής κουζίνας, το κοτόπουλο μιλανέζα μαγειρεμένο σε κρασί και σερβιρισμένο με πιλάφι με σαφράν και βελούδινη σάλτσα εστραγκόν.
Ως τρίτο πιάτο απολαμβάνετε τουρνεντό Ροσσίνι με φιλέτο μόσχου με τρούφα και φουά γκρα, σερβιρισμένο με πατάτα γεμιστή με άγρια μανιτάρια και άγρια σπαράγγια εποχής.
Προ επιδορπίου σερβίρεται chutney μήλου με σπόρους μουστάρδας και σπούμα μελιού, ενώ ακολουθούν δύο απολαυστικά επιδόρπια: Μαλακή μαρέγκα με ακτινίδιο, παγωτό λάιμ, γιαούρτι και κόκκινο πιπέρι σετσουάν, καθώς και σοκολάτα από την Παπούα Νέα Γουινέα με σταγόνες κακάο και φραγκοστάφυλο Βουργουνδίας. Το πλούσιο γεύμα ολοκληρώνεται με γλυκά κεράσματα ή αλλιώς ταρτάκια με καφέ και αχλάδι.