Μια βραδιά στο One&Only: Η γαστρονομική εμπειρία του ORA, με την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι
Σε ένα αξέχαστο Chef’s Table, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το μενού που υπογράφει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ για το εστιατόριο ORA του One&Only Aesthesis, απολαμβάνοντας ένα ταξίδι γεύσεων στο πολυτελές resort της Γλυφάδας.
- 22/09/2024
- Κείμενο: Βαλεντίνη Καβάγιου
Σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, περιτριγυρισμένο από καταπράσινους κήπους και με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα, το One&Only Aesthesis σε καλωσορίζει με μια ατμόσφαιρα που συνδυάζει την πολυτέλεια με μια γήινη ηρεμία. O χώρος – που από την πρώτη στιγμή θα σε κάνει να νιώσεις σαν μόλις να ανακάλυψες ένα καλά κρυμμένο μυστικό – αποπνέει μια γαλήνη, ενώ η προσεγμένη φιλοξενία του προσωπικού σε κάνει να αισθάνεσαι αμέσως άνετα.
Εκεί, ένα βράδυ του Σεπτεμβρίου, βρεθήκαμε καλεσμένοι στο Chef’s Table του ORA για να δοκιμάσουμε το μενού που υπογράφει ο Έκτορας Μποτρίνι.
Η βραδιά ξεκίνησε όμορφα με την υποδοχή από τον Γενικό Διευθυντή του One&Only, Yann Gillet, ο οποίος μας καλωσόρισε με μια φυσική ευγένεια και μας μίλησε για τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου: ένα μέρος όπου η πολυτέλεια δεν χρειάζεται να είναι επιτηδευμένη, αλλά αβίαστη και σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον.
Λίγο αργότερα, το δείπνο στο εστιατόριο ORA, υπό την καθοδήγηση του βραβευμένου σεφ Έκτορα Μποτρίνι και με θέα την πισίνα του Aesthesis, ξεκινούσε: Αυτό που ακόμα δεν ξέραμε ήταν πως δεν επρόκειτο απλώς για ένα γεύμα, αλλά για μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία. Από το amuse bouche μέχρι το επιδόρπιο, κάθε πιάτο που ήρθε μπροστά μας στη συνέχεια, μας μετέφερε σε διαφορετικούς γαστρονομικούς προορισμούς.
Το πρώτο πιάτο, μια τάρτα από σκουμπρί με φράουλα και παντζάρι, αποτέλεσε έναν αναπάντεχο αλλά αρμονικό συνδυασμό υλικών. Ακολούθησαν τα στρείδια à la grecque, που έφερναν τις ελληνικές ακτές στο τραπέζι μας με την αλμύρα τους και την καθαρότητα των υλικών. Ο αστακός με ρίζα μάραθου, beurre blanc πορτοκαλιού και χαβιάρι ήταν εκλεπτυσμένος, με την πλούσια, βουτυράτη σάλτσα πορτοκαλιού να δίνει μια ξεχωριστή διάσταση στο πιάτο.
Η αποκορύφωση της βραδιάς ήρθε όμως με το αρνί à la grecque, που συνδύαζε την παράδοση με τη μοντέρνα προσέγγιση, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και αναμνήσεις από την ελληνική ύπαιθρο. Το επιδόρπιο, ένα μπισκότο φουντουκιού με σοκολάτα και μαύρο ρούμι, έδωσε έναν γλυκό και κομψό επίλογο στη βραδιά.
Κάθε στάδιο του δείπνου συνοδεύτηκε από εκλεκτά κρασιά, που είχαν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να αναδείξουν τις αρετές του μενού. Στο ORA, άλλωστε, η εμπειρία δεν είναι απλώς γαστρονομική – πρόκειται για ένα ταξίδι αισθήσεων και απολαύσεων, στο οποίο σίγουρα θα επιστρέφεις νοερά για καιρό.