Napul’è Tinos: Το story πίσω από το πολυαναμενόμενο γαστρονομικό opening
Το ιταλικό εστιατόριο Napul’è της Βάρης αποκτά αδερφάκι στην Τήνο και η Μάγκυ Ταμπακάκη μας δίνει όλες τις πληροφορίες: Ο χώρος, το μενού και η ισορροπία ανάμεσα σε νότια προάστια και Κυκλάδες.
- 22/02/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Μετά από περίπου τέσσερα χρόνια παρουσίας στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Βάρη, το ιταλικό εστιατόριο Napul’è «ταξιδεύει» στην Τήνο, ένα από τα πλέον «ανερχόμενα» κυκλαδονήσια τόσο από τουριστικής, όσο και από γαστρονομικής απόψεως.
Το νέο εστιατόριο της Μάγκυ Ταμπακάκη και του Francesco Granata, που θα ονομάζεται Napul’e Tinos, θα στεγάζεται εντός του ξενοδοχείου Aeolis Tinos Suites, στην κορυφή του χωριού Τριαντάρος, και αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 26 Μαΐου. Το σημείο είναι εξαιρετικά προνομιακό, με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, γεγονός που θα αναβαθμίζει τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aeolis Tinos Suites (@aeolistinossuites)
Πώς επιλέχθηκε όμως το νησί της Τήνου και πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία με το Aeolis Tinos Suites; «Εμείς ανακαλύψαμε την Τήνο πριν από δύο χρόνια, όταν είχαμε πάει ταξίδι την άνοιξη και τη λατρέψαμε. Γαστρονομικά μας συνεπήρε. Εκείνη την περίοδο δεν είχαμε σκεφτεί να δουλέψουμε στο νησί, όμως πέρυσι έγινε μια προσέγγιση από τους ανθρώπους του ξενοδοχείου για να κάνουμε κάτι μαζί. Αρχικά, υπήρχε η σκέψη για εστιατόριο στο κέντρο της Χώρας, ωστόσο καταλήξαμε στο ξενοδοχείο τους. Ίσως μας ταιριάζει και περισσότερο σαν λογική, υπό την έννοια ότι δεν θα έχουμε να διαχειριστούμε πάρα πολύ κόσμο ή πολλά κουβέρ, θα είναι κάτι πιο ελεγχόμενο», απαντά η Μάγκυ Ταμπακάκη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Napul’è Tinos | Authentic Italian Food (@napuletinos)
Στο Napul’è Tinos θα μπορεί κανείς να δοκιμάσει κάποια αγαπημένα πιάτα από το μενού του εστιατορίου της Βάρης, αλλά και νέες προτάσεις, εμπνευσμένες από τα τοπικά προϊόντα του νησιού. «Πέραν της πίτσας, που θα υπάρχουν οι κλασικές, η Bufalina και η Marinara, συν κάποιες άλλες πιο καλοκαιρινές, από το νέο μενού δεν θα μπορούσε να λείπει η καρμπονάρα, η Burrata fritta, το Arancino και το τιραμισού, τα οποία μας ακολουθούν παντού. Έπειτα, εννοείται πως θα δουλέψω με προϊόντα της Τήνου. Το καρίκι, την αγκινάρα, το πετιμέζι. Για παράδειγμα, έχω στο Napul’è της Αθήνας νιόκι με κρέμα από βουβαλίσιο μπλε τυρί και ένα reduction από κόκκινο κρασί γλυκό. Οπότε, αυτό που θα φτιάξουμε για την Τήνο θα είναι νιόκι με κρέμα από καρίκι και πετιμέζι, που είναι και τα δύο προϊόντα του νησιού. Φυσικά, θα έχουμε και ετικέτες κρασιών από Τηνιακούς παραγωγούς». Μάλιστα, το δίδυμο Ταμπακάκη-Granata θα αναλάβει και το all day μενού του ξενοδοχείου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Να σημειώσουμε εδώ ότι το εστιατόριο της Βάρης θα παραμείνει ανοιχτό καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οπότε τόσο η Μάγκυ Ταμπακάκη όσο και ο Francesco Granata θα πηγαινοέρχονται μεταξύ Τήνου και Αθήνας. Πώς θα λειτουργήσει αυτό άραγε; «Θα διακτινίζομαι μάλλον», λέει γελώντας η ίδια, ωστόσο με ενημερώνει πως «Το μαγαζί της Αθήνας είναι δυόμισι μέρες κλειστό, οπότε σίγουρα θα πηγαίνω στην Τήνο τότε. Ο Francesco θα είναι πιο πολλές μέρες στο νησί, αν και έχω ήδη βρει το team της κουζίνας. Ο Δημήτρης Καρουσιώτης, με πολυετή εμπειρία σε καλά εστιατόρια, θα είναι υπεύθυνος για το μενού όσο εγώ θα λείπω. Ωστόσο, όλο το νέο team θα έρθει πρώτα να δουλέψει μαζί μου στο Napul’è της Βάρης, για δύο εβδομάδες, για έναν μήνα ή για όσο χρειστεί ώστε να έρθουν σε άμεση επαφή με τη φιλοσοφία μας».
Ο χώρος του ξενοδοχείου, που θα φιλοξενεί το νεό εστιατόριο, είναι εξαιρετικός, όπως μου αναφέρει η Μάγκυ, ενώ δηλώνει πως την έχει μαγέψει η υπέροχη θέα στη θάλασσα και τον ορίζοντα. «Θα δημιουργηθεί και μια extra ταράτσα, στην οποία θα χτιστεί φούρνος από την Ιταλία. Θα έρθουν το Πάσχα οι άνθρωποι από τη Νάπολη για να φτιάξουν τον φούρνο και όλο τον χώρο εκεί. Οπότε ουσιαστικά θα έχουμε δύο επίπεδα, τα οποία θα προσφέρουν εξίσου απολαυστική θέα», εξηγεί. Όσο για το όραμά τους, η ίδια έχει μόνο να πει ότι «Το στοίχημα για εμάς είναι να περάσουμε το μήνυμα ότι θα είμαστε πάντα το Napul’è που ξέρει και έχει αγαπήσει ο κόσμος. Το νέο εστιατόριο δεν θα είναι κάτι απρόσιτο ή απόμακρο, αλλά αντίθετα θα απευθύνεται όλους, ακόμη και αν θες να μας επισκεφτείς με το παρεό σου γυρίζοντας από τη θάλασσα».