Ο Ιταλός μας καλεί για ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς αλά ιταλικά
Xmas Guide 2023Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου μας προσκαλεί στον κομψό του χώρο για τις δύο πιο λαμπερές βραδιές της χρονιάς με δύο δημιουργικά μενού.
- 19/12/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Ο Ιταλός στο Παλαιό Φάληρο δεν άργησε να καθιερωθεί σε αγαπημένο spot για ιταλικό στα νότια, παρόλο που μας συστήθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο. Το εστιατόριο ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή για την κομψή του αισθητική, με τις φινετσάτες πινελιές να δίνουν έναν αριστοκρατικό τόνο, ενώ παράλληλα κατάφερε από νωρίς να μας κερδίσει (και) με τις γεύσεις του, καθώς τα πιάτα του χαρακτηρίζονται για την αυθεντικότητα και τη νοστιμιά τους.
Για την περίοδο των γιορτών τώρα, ο Ιταλός έχει «ντυθεί» γιορτινά και ετοιμάζει δύο ξεχωριστά μενού -πέντε σταδίων έκαστο- για την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Για το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν μας υποδέχονται γευστικά με κροστίνι σε δύο εκδοχές για να επιλέξουμε: ένα με στρατσιατέλα, ντοματίνι κονφί και βασιλικό και ένα με αχλάδι και σπεκ. Για σαλάτα ετοιμάζουν μια ανάμεικτη με ρόδι, καρύδι, βινεγκρέτ ροδιού και κατσικίσιο τυρί, ενώ για ορεκτικό σερβίρουν νιόκι ρικότας με τρούφα σε σάλτσα βουτύρου, αρωματισμένη με φασκόμηλο και φουντούκια κροκάν. Για κυρίως, οι επιλογές είναι δύο: φιλέτο μόσχου με πουρέ κάστανου, σπαράγγια και σάλτσα από κρασί Marsala ή λαυράκι σωτέ με πουρέ σελιζόριζας, σπαράγγια και σάλτσα άνηθου. Ο γλυκός επίλογος γράφεται με πανακότα με γεύση εσπρέσο, καραμελωμένα φουντούκια και ζεστή σάλτσα σοκολάτας.
Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς πάλι, η αρχή γίνεται με ταλέντζιο πανέ με μαρμελάδα ντομάτας. Τη σκυτάλη παίρνει η σαλάτα με ρόκα, baby σπανάκι, κουκουνάρι, παντζάρι, gorgonzola, σπεκ και βινεγκρέτ μελιού και στη συνέχεια σερβίρεται ριζότο μιλανέζε με γαρίδες. Στο κυρίως πιάτο μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε πάπια στήθος με πουρέ παστινάκι και σάλτσα με φρούτα του δάσους ή ταλιάτα τόνου με γλάσο βαλσάμικο και σπαγγέτι λαχανικών. Το μενού κλείνει με Namelaka σοκολάτας γάλακτος, με μους κάστανου, κραμπλ φουντούκι και σμέουρα.
Και επειδή η απόλαυση στον Ιταλό δεν σταματά εκεί, σημείωσε ότι την Παραμονή των Χριστουγέννων το μεσημέρι, από τις 14.00 έως τις 17.00, θα υπάρχει live μουσική από το συγκρότημα The Velvet Project για να μπούμε στους απόλυτους ανεβαστικούς ρυθμούς που ζητάει η μέρα!
Κόστος Χριστουγεννιάτικου μενού: 60€ / άτομο
Κόστος Πρωτοχρονιάτικου μενού: 70€ / άτομο