Otium Concept: Το «χαλαρό» εστιατόριο της Αργυρούπολης που αξίζει να ανακαλύψεις
Δίνοντας βάση στις μεσογειακές γεύσεις και στην σύγχρονη ελληνική κουζίνα, το εστιατόριο Otium Concept στην Αργυρούπολη φιλοδοξεί να γίνει το νέο σου στέκι για χαλαρές εξόδους στα νότια προάστια.
- 14/10/2022
- Κείμενο: NouPou.gr
Otium στα ελληνικά είναι η ανάπαυση, ο ελεύθερος χρόνος που αφιερώνεις για την ξεκούραση σου και πάνω σε αυτό το concept, βασίζεται και όλη η φιλοσοφία του νέου εστιατορίου της Αργυρούπολης. Το Otium Concept είναι ένα εστιατόριο με σύγχρονη ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, που βασίζεται στην καλή πρώτη ύλη και την άρτια διαχείριση της. Το μενού έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος σεφ Σωτήρης Φιλίππου με πολυετή εμπειρία στον χώρο της γαστρονομίας και υλοποιεί καθημερινά στην κουζίνα του εστιατορίου ο executive chef Κωνσταντίνος Γεωργίου, με εμπειρία σε κουζίνες της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Το NouPou συνάντησε τον ιδιοκτήτη του Otium, κ. Κωνσταντίνο Μανέλα, που ανέλαβε να μας παρουσιάσει την φιλοσοφία του νέου αυτού γαστρονομικού concept και την ανταπόκριση που έχει στο κοινό, καθώς και τι θα πρέπει να περιμένει ο επισκέπτης να δοκιμάσει όταν το επισκεφθεί.
Πώς προέκυψε η δημιουργία του Otium Concept;
Αρχική μας σκέψη ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα μπορούσε κανείς να χαλαρώσει απολαμβάνοντας ένα καλό και ποιοτικό φαγητό. Αυτό άλλωστε είναι εμφανές ήδη από το όνομά του, καθώς Otium είναι ο ελεύθερος χρόνος που αφιερώνει κάποιος για την ξεκούραση του. Αυτό ακριβώς θέλουμε να προσφέρουμε και εμείς στους επισκέπτες μας: κάλο φαγητό και φιλοξενία σε ένα περιβάλλον ζεστό και προσεγμένο.
Το Otium Concept είναι ένα σύγχρονο εστιατόριο που βασίζεται στη μεσογειακή κουζίνα. Ποια είναι τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει οπωσδήποτε κάποιος;
Το μενού μας έχει επιρροές τόσο από τη μεσογειακή κουζίνα όσο και από διάφορες άλλες ανά τον κόσμο, όμως ο πυρήνας του εστιατορίου είναι η ελληνική δημιουργική κουζίνα. Προμηθευόμαστε φρέσκα ελληνικά προϊόντα και στηρίζουμε τους τοπικούς παραγωγούς, καθώς αυτό αντιπροσωπεύει την δική μας φιλοσοφία. Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποια πιάτα από το μενού, αυτά θα ήταν από τα ορεκτικά το carpaccio μυλοκόπι, αλλά και το κυρίως πιάτο με μυλοκόπι με ντοματόρυζο που σερβίρουμε, τα πέτουρα Γρεβενών με μοσχαράκι ραγού καθώς και το ριζότο με μοσχαρίσια μάγουλα. Βέβαια, στο μενού υπάρχουν αρκετές ακόμη επιλογές που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Ποια στοιχεία του Otium «γοητεύουν» συνήθως τον επισκέπτη;
Το Otium δημιουργήθηκε με σκοπό να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες: από την διαμόρφωση του χώρου μέχρι τους συνδυασμούς των πιάτων με κρασί και απεριτίφ, όλα είναι απολύτως ισορροπημένα. Μας ρωτούσαν στις αρχές “τι θα έχει το Otium, ελληνική, ασιατική ή μεσογειακή κουζίνα;” και η απάντηση μας ήταν όχι σε όλα. Αυτό που κάνουμε ήταν να προτρέπουμε τον κόσμο να έρθει να δοκιμάσει το μενού μας και να μας κατατάξει όπου πιστεύει. Μέλημα μας είναι να σερβίρουμε καλό και νόστιμο φαγητό. Αυτό που προσπαθούμε είναι ερχόμενος κάποιος στο μαγαζί μας να το ξεχωρίσει και να θέλει να το κάνει μέρος που θα συχνάζει, όπου θα μπορεί κάνει ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά του και θα μπορεί να εξυπηρετηθεί γρήγορα και σωστά. Από το πώς θα γίνει η παραγγελία, πώς θα σερβιριστούν τα πιάτα μέχρι τα σκεύη που θα χρησιμοποιηθούν, η κάθε λεπτομέρεια μας ξεχωρίζει. Στόχος είναι ο επισκέπτης να μπορέσει να ξεχαστεί, να χαλαρώσει, να απολαύσει το γεύμα του, να μιλήσει, να δει τον άλλον στα μάτια, να πιει ένα ωραίο κρασί, ν’ αναρωτηθεί τι είναι αυτό που του ξυπνάει όλες τις αισθήσεις, τι είναι αυτό το περίεργα ξινό, γλυκό, πικάντικο, να γευτεί τις διάφορες γαστρονομικές μας αλχημείες… Να συνεχίζεται η κουβέντα στο τραπέζι, ακόμα κι όταν σερβιριστεί το φαγητό.
Μπορεί το Otium να βρίσκεται στο ξεκίνημά του, όμως ήδη έχει αποκτήσει το δικό του κοινό του. Σε τι πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;
Παρά το γεγονός ότι είναι ένα καινούργιο μαγαζί και έκανε το ξεκίνημα του το καλοκαίρι, σε μια απαιτητική περίοδο όταν αρκετοί βρίσκονταν σε διακοπές, έχει ξεκινήσει να κερδίζει την προσοχή του κόσμου. Αυτό πιστεύουμε οφείλεται σε αρκετούς παράγοντες με κυριότερο ότι οι τιμές που διαθέτουμε αντιπροσωπεύουν πλήρως την ποιότητα που προσφέρουμε στον πελάτη, τόσο για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε όσο και από για τις άρτιες εκτελέσεις των πιάτων. Ο ήρεμος χώρος με νότες χαλαρωτικής μουσικής σε συνδυασμό με το ευδιάθετο και πρόθυμο προσωπικό μας, κάνουν τον πελάτη από την αρχή να νιώσει άνετα και να απολαύσει κάτι ξεχωριστό.