Ρεβεγιόν και γιορτινές νύχτες στο Εν Πλω με καλό φαγητό κι ένα νοσταλγικό μουσικό show
Xmas Guide 2024Το Εν Πλω στη Βουλιαγμένη, ένας διαχρονικά κομψός και φιλόξενος χώρος, υποδέχεται τις φετινές γιορτές με μουσική, ωραίες γεύσεις και μοναδική θέα, προσφέροντας ξεχωριστές βραδιές γεμάτες ζεστασιά και λάμψη.
- 20/12/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Εν Πλω στη Βουλιαγμένη είναι από τα μαγαζιά όπου πάντα νιώθεις ότι είναι γιορτές. Διαχρονικό και πολυτελές αλλά συνάμα τόσο οικείο, ένας χώρος όπου η γαστρονομία συναντά τη μοναδική θέα και την αύρα της θάλασσας.
Φέτος στις γιορτές όμως, ο γνώριμος, ζεστός χώρος του Εν Πλω γεμίζει μουσική και μας μεταφέρει με αγαπημένα τραγούδια σε έναν κόσμο διαφορετικό, με μια μαγεία (γιατί όχι και μια τρέλα) που λείπει από την καθημερινότητά μας. Κάθε Σάββατο από τις 7 Δεκεμβρίου, οι επισκέπτες του Εν Πλω απολαμβάνουν τη χαρακτηριστική φωνή της TEREZA που ενώνει τις δυνάμεις της με τον διαχρονικό Γιώργο Γερολυμάτο σε ένα μουσικό πρόγραμμα που συνδυάζει γιορτινή διάθεση, ξεγνοιασιά και νοσταλγία.
Με την συνοδεία των Alter Ego (πιάνο, σαξόφωνο και κιθάρα) οι δυο καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει ένα μουσικό show που σίγουρα θα σε παρασύρει στον ρυθμό του. Είτε επιλέξεις να συνδυάσεις τη μουσική εμπειρία με ένα από τα προσεγμένα πιάτα του Εν Πλω, είτε με ένα κοκτέιλ από την έμπειρη μπάρα, είναι σίγουρο πως το βράδυ του Σαββάτου σου θα αποκτήσει ένα νέο άκρως γιορτινό νόημα.
Εκτός από τα Σαββατόβραδα, όμως, οι δυο αγαπημένες φωνές καλούνται να γεμίσουν με λίγη από τη μαγεία τους την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου το special dinner menu θα συμπληρώσει την εορταστική ατμόσφαιρα δημιουργώντας μια ξεχωριστή εμπειρία.
Παραμονή Χριστουγέννων η ομάδα του Εν Πλω θα σε καλωσορίσει με ένα ποτό και ευχές για υγεία και ευτυχία πριν να ξεκινήσει ένα δείπνο με πλούσια πιάτα που συνδυάζουν το κλασικό στοιχείο με τη δημιουργικότητα. Πρώτο πιάτο το Amuse Bouche, μοσχαρίσιο ταρτάρ πάνω σε τραγανό φύλλο από λαζάνι για ένα φρέσκο ξεκίνημα με ποικιλία στις υφές.
Ακολουθεί ένα αραντσίνι με μοσχάρι ραγού, μοτσαρέλα fior de latte σε κρέμα ρικότα και crumble προσούτο αλλά και άκρως χειμερινή και γιορτινή σαλάτα με buratta, baby ρόκα, ψητή γλυκοπατάτα, πατζάρι, πέστο βασιλικού και καρύδια. Κυρίως πιάτο, το κλασικό χριστουγεννιάτικο χοιρινό κότσι, μελωμένο με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και πουρέ πατάτας. Το δέιπνο ολοκληρώνεται με ένα ελαφρύ και φρουτώδες tiramisu με mascarpone, μανταρίνι και καραμελωμένα καρύδια.
Την παραμονή Πρωτοχρονιάς, αφού τσουγγρίσεις το ποτήρι σου με θέα τα φώτα του Σαρωνικού, το δείπνο ξεκινάει με ταρτάρ καραβίδας και χαβιάρι σολομού σε πατάτα dauphinoise. Στη συνέχεια στο τραπέζι φτάνουν ραβιόλι αστακού με σάλτσα εσπεριδοειδών, αυγοτάραχο και τραγανό προσούτο αλλά και πράσινη σαλάτα με φρέσκα μυρωδικά, στρατσιατέλα, ραπανάκια, κόκκινο μήλο, ρόδι και καρύδια σε βινεγκρέτ σαμπάνιας. Για το κυρίως πιάτο, ο σεφ έχει επιλέξει μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus με πουρέ πατάτας, σπαράγγια, baby καρότα, πίκλα εσαλότ και σάλτσα Merlot. Τελευταίο βήμα σε ένα premium δείπνο, μια νότα γαλλικής φινέτσας με το mont blanc με crumble σοκολάτας, κρέμα bavaroise και vermicelli κάστανο.