Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στο Pere Ubu στη Γλυφάδα
Xmas Guide 2023Το μενού που ετοίμασε ειδικά για το βράδυ του Πρωτοχρονιάτικου Ρεβεγιόν ο σεφ Κώστας Τσίγκας στο Pere Ubu.
- 14/12/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Αν ισχύει πως ό,τι κάνεις τις πρώτες ώρες της νέας χρονιάς θα σε «ακολουθεί» σαν κάρμα ολόκληρο το έτος, τότε σίγουρα μια καλή ιδέα είναι να γιορτάσεις το πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν σε ένα αγαπημένο στέκι, όπως το Pere Ubu της Γλυφάδας.
Ειδικά για εκείνη τη βραδιά, το Pere Ubu έχει ετοιμάσει ένα καθόλα γιορτινό μενού. Η «παράσταση» ξεκινά με ένα ένα fine dining καλωσόρισμα, με τη μορφή ενός κομψού amuse – bouche: fois gras eclair. Στη συνέχεια ακολουθεί η σούπα με ψητή κολοκύθα, γαρίδα και γάλα καρύδας ενώ λίγο αργότερα στο τραπέζι καταφθάνει ο ψητός λωτός με stracciatella, τοματίνια, chili και «σκόνη» prosciutto.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PERE UBU GLYFADA (@pere_ubu_glyfada)
Ενορχηστρωμένη στην εντέλεια από τον σεφ Κώστα Τσίγκα, η επόμενη πράξη περιλαμβάνει bao bans με αστακό, καπνιστή τομάτα και miso, φύλλα shiso, lardo και κρέμα από μαύρο τσάι, ενώ για κυρίως οι επιλογές είναι δύο: Αργοψημένο short rib μοσχάρι με πουρέ από σελινόριζα, πατάτα και τρούφα, με εσαλότ confit, sherry και κόκκινο κρασί ή – ως vegan εναλλακτική- μανιτάρι πλευρώτους “Milanese” με μαγιονέζα miso και ψητό baby μαρούλι. Το προφιτερόλ με σοκολάτα, ganache σοκολάτα και παγωτό χουρμά είναι ο απαραίτητος γλυκός επίλογος.
Τιμή: 90 ευρώ / άτομο