Riviera Coast: Μεσογειακές γεύσεις με θέα τη θάλασσα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα
Σε μία μοναδική τοποθεσία, ακριβώς επάνω από τη θάλασσα, με υπέροχη θέα, διακριτική πολυτέλεια και ένα μενού υψηλών αξιώσεων, το Riviera Coast στη Βούλα υπόσχεται ότι μπορεί να κάνει κάθε καλοκαιρινή έξοδο ξεχωριστή.
- 14/07/2022
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
To Riviera Coast στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας είναι ένας all day προορισμός που έχει κάτι διαφορετικό να σου προσφέρει, ανάλογα με την ώρα που θα το επισκεφθείς. Στον μεγάλο και άνετο χώρο του, που χωρίζεται σε διαφορετικά sections τα οποία προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές στους επισκέπτες, μπορείς να πας για τον πρωινό ή τον απογευματινό σου καφέ, για να δοκιμάσεις ένα άκρως καλοκαιρινό brunch με θέα τη θάλασσα, για να πιείς το cocktail σου κάτω από τα αστέρια ή για ένα απολαύσεις μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα στο ξύλινο deck του εστιατορίου.
Μάλιστα, ειδικά στο κομμάτι του εστιατορίου το Riviera Coast έχει μία φρέσκια πρόταση, με τον executive chef Λευτέρη Καρέλη -παλαιό «γνώριμο» των εστιατορίων του Ομίλου Σταθοκωστόπουλου, αφού ο ίδιος επιμελούνταν πέρυσι το μενού στο Εν Πλω-, να προτείνει ένα μενού στο που αναδεικνύει τις Μεσογειακές γεύσεις, δίνει ιδιαίτερη βάση στα ελληνικά προϊόντα και ακολουθεί πιστά την εποχικότητα. Το δοκιμάσαμε και σας μεταφέρουμε εντυπώσεις.
Φτάνουμε στο Riviera Coast απόγευμα καθημερινής -η επιλογή της ημέρας δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού τα Σαββατοκύριακα είναι σχεδόν πάντα γεμάτο. Όχι ό,τι οι καθημερινές διαφέρουν πολύ, αλλά είναι σίγουρα πιο πιθανό να μειωθεί η αναμονή. Θα πρέπει πάντως να έχεις κατά νου ότι μπορεί να πετύχεις ακόμη και ουρά στην είσοδο, αφού για δημοφιλές all day στέκι. «Ο κόσμος μας είναι ένα μωσαϊκό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του Riviera Coast, κ. Γιώργος Πρασσάς, θέλοντας να εξηγήσει ότι στα τραπέζια του μπορείς να βρεις από μόνιμους θαμώνες -Νότιους και μη- μέχρι τουρίστες. Καθόμαστε στο τραπέζι μας την ώρα του ηλιοβασιλέματος και το θέαμα του ήλιου που «βουτάει» στη θάλασσα είναι πραγματικά υπέροχο. Ξεκινάμε με cocktail, που το ζητάει η εποχή και η τοποθεσία, ενώ παράλληλα αρχίζουμε να σκεφτόμαστε τι πιάτα θα επιλέξουμε.
Το μενού του chef Λευτέρη Καρέλη, μαζεμένο αλλά ταυτόχρονα πλήρες, περιλαμβάνει επιλογές σε ωμά πιάτα (ceviche, carpaccio και tartare), ζεστά ορεκτικά, φρέσκες σαλάτες, ζυμαρικά, ριζότο και κυρίως πιάτα με ψάρι ή κρέας. Δεν είναι από εκείνα τα μενού που θα σε κάνουν να πελαγώσεις μέχρι να αποφασίσεις τι θα πάρεις, αλλά σίγουρα θα σε βάλουν σε σοβαρά διλήμματα, αφού ήδη από τις περιγραφές τα πιάτα μοιάζουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Αν θέλεις να ζήσεις μια πραγματικά καλοκαιρινή εμπειρία, όπως κάναμε και εμείς άλλωστε, σου προτείνουμε να δώσεις προτεραιότητα στο ψάρι.
Δοκιμάσαμε για αρχή ένα υπέροχο tartare τόνου, με σάλτσα ponzu, edamame, wasabi και αφρό αβοκάντο που μας κέρδισε από την πρώτη κιόλας μπουκιά με την εξαιρετική ισορροπία στις γεύσεις του. Το βελούδινο carpaccio τσιπούρας που ακολούθησε, είχε έντονη τη γεύση της θάλασσας, χάρη στον αχινό που περιείχε. Το passion fruit και το chili έδιναν στο carpaccio έναν εξωτικό τόνο, ενώ ο βασιλικός του χάρισε μια ευχάριστη, δροσερή νότα.
Συνεχίζοντας με αποκλειστικά θαλασσινές γεύσεις, δοκιμάσαμε σπαγγέτι αχινού, με λάιμ και αυγοτάραχο. Βρασμένα al dente, τα ζυμαρικά έδεναν πολύ ωραία με τον αχινό και το αυγοτάραχο και επιβεβαίωσαν την αίσθηση που είχαμε από τη στιγμή που τα είδαμε στο μενού, ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό, καλοκαιρινό πιάτο. Τι να πούμε όμως και για το εξίσου ξεχωριστό ριζότο αστακού; Σε αυτό το ωραία χυλωμένο ριζότο η σάρκα του αστακού συνδυάζεται αρμονικά με καλαμπόκι, ενώ η φρέσκια τρούφα που μπαίνει σε flakes από πάνω, δίνει τη χαρακτηριστική γεύση και το άρωμά της, χωρίς ωστόσο να καλύπτει τα υπόλοιπα υλικά. Μάλλον περισσότερο λειτουργεί σαν ένας γευστικός, συνδετικός κρίκος που τα δένει όλα.
Στα κυρίως, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε από το να δοκιμάσουμε ένα signature πιάτο του σεφ, το ψητό ψάρι (στην περίπτωση του Riviera Coast, λαυράκι) που σερβίρεται με ριζότο με γεύση γεμιστά, αφρό κολοκύθι με δυόσμο και κολοκυθοανθό γεμιστό με ανθότυρο και chili. Όλες οι καλοκαιρινές γευστικές σου μνήνες «παντρεμένες» σε ένα πιάτο, με έναν ανατρεπτικό συνδυασμό που όμως λειτουργεί πολύ καλά.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι δίπλα σε αυτό το μενού, υπάρχει επίσης και ένα μενού αποκλειστικά για sushi, με κλασικές επιλογές σε sashimi, nigiri, uramaki και hosomaki, καθώς και κάποια special rolls, όπως το spicy kataifi tuna. Μπορείς να τα παραγγείλεις παράλληλα με τα άλλα πιάτα του μενού ή να επιλέξεις αποκλειστικά αυτά, για να τα απολαύσεις παρέα με cocktail ή κρασί. Σημείωσε δε, ότι η λίστα κρασιών του Riviera Coast ισορροπεί ανάμεσα στον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, δίνοντας λίγο μεγαλύτερη έμφαση στα ελληνικά κρασιά που συνοδεύουν ιδανικά όλα τα πιάτα.
Ο επίλογος γράφεται ιδανικά με ένα γλυκό από τον pastry chef του εστιατορίου, Γιάννη Καλδάνη, με τα επιδόρπια να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα κρούστας και κρέμα αρωματισμένη με εσπεριδοειδή, pavlova με μους και σορμπέ φράουλα, cremeux γιαούρτι και γρανίτα κόκκινων φρούτων με ιβίσκο και τιραμισού με μασκαρπόνε, σαβαγιάρ σε σιρόπι εσπρέσο και cremeux εσπρέσο.
Σημειώνεται ότι στον χώρο του Riviera Coast υπάρχει και η δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων, σε έναν άνετο χώρο, με θέα στη θάλασσα, που υπόσχεται να κάνει κάθε event σου ξεχωριστό.