Seaside dining και τον Σεπτέμβριο στο «The Lemon Tree & Co.» της Βούλας
Μια ματιά στο μενού του νέου εστιατορίου στην παραλία της Βούλας, που μας περιμένει για βραδιές upscale γαστρονομίας δίπλα στη θάλασσα, ακόμα κι αν το καλοκαίρι επισήμως τελείωσε.
- 05/09/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Το The Lemon Tree & Co. άνοιξε πρόσφατα στην παραλία της Βούλας. Το εστιατόριο αποτελεί αδερφάκι των ομώνυμων projects με έδρα την Αίγυπτο και είναι μία έμπνευση της μητρικής εταιρίας TLT Concepts (με αντικείμενο την εστίαση και το hospitality).
Μπορει το καλοκαίρι να τελείωσε, όμως το The Lemon Tree & Co. μας περιμένει όλο τον Σεπτέμβριο για seaside dining σε ένα περιβάλλον πολυτελές και χαλαρωτικό, όπου το ξύλο, η πέτρα, οι γήινες αποχρώσεις και τα μεσογειακά φυτά δένουν αρμονικά με το φυσικό τοπίο.
Το μενού, με επικεφαλής την Mirette Aly και Executive Chef τον καταξιωμένο και πολυβραβευμένο Μιχάλη Νουρλόγλου, ο οποίος πρωταγωνιστεί στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας εδώ και πάνω από μια δεκαετία, αποτελεί ένα μείγμα μεσογειακής έμπνευσης με ασιατικές γεύσεις, φρέσκα υλικά και raw επιλογές.
Ανάμεσα στις επιλογές του ξεχωρίζουν τα «Χτένια καρπάτσιο με τηγανητό κρίταμο, μαριναρισμένο αγγούρι, σταφύλλι, τσίλι και κόλιανδρο», το «Kαρπάτσιο γαρίδας», «οι ψητές καραβίδες με σιγομαγειρεμένα ρεβύθια και φυστικοβούτυρο» αλλά και επιλογές όπως το «Udon με μοσχαρίσιο ταρτάρ» και ο «Αστακός κεμπάπ με μαγιονέζα βανίλια και σπιτική Sriracha βατόμουρο».
Από το μενού των επιδορπίων ξεχωρίζει το Μιλφέιγ με βανίλια bourbon, πραλίνα πεκάν και παγωτό κανέλα, ενώ το γεύμα συνοδεύεται από κρασί, από την αποκλειστική wine list του εστιατορίου. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και οι προτάσεις cocktails που έχει επιμεληθεί η ομάδα του The Bar in Front of the Bar.