The C: Τι δοκιμάζουμε φέτος στο high-end beach restaurant της Αθηναϊκής Ριβιέρας [VIDEO]
Summer In The CityΕκλεπτυσμένες γεύσεις, signature cocktails και δημιουργικά wine pairings σε ένα εκπληκτικό location στην παραλία της Βούλας.
- 21/06/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Σε ένα ονειρεμένο location στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, έχει βρει τη θέση του beach restaurant The C, που μοιάζει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παραλίας της Βούλας, έτσι όπως συνδυάζει τη διακόσμησή του με τη φυσική ομορφιά και την καλοκαιρινή αίσθηση του τοπίου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nou-Pou (@noupougr)
Το νέο project των Ρωμανού Γεωργίου, Δημήτρη Μπέη και Δήμου Λύτρα, γίνεται και το φετινό καλοκαίρι talk of the town στα νότια προάστια, προσφέροντας μοναδικές γεύσεις, χαλαρή ατμόσφαιρα και μία παραλία για ατελείωτες βουτιές, δίνοντάς σου πολλούς καλούς λόγους να απολαύσεις τις στιγμές σου εδώ, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Η διακόσμηση του The C φέρει την υπογραφή της Αφροδίτης Μπονάτσου και της ομάδας της Stones & Walls. Στον χώρο του εστιατορίου, που διακρίνεται για την αισθητική του, συναντάς κομψά τραπέζια και άνετες καρέκλες, ενώ το lounge ακριβώς μπροστά διαθέτει άνετους καναπέδες και μίνιμαλ πολυθρόνες. Οι τέντες από φυσικά υλικά, όπως και τα μεσογειακά φυτά δίνουν μια νότα δροσιάς στον χώρο, με τους χρωματικούς τόνους της άμμου και της πέτρας που κυριαρχούν να δένουν απόλυτα με το φυσικό τοπίο δημιουργώντας τη χαλαρή, urban ατμόσφαιρα που διακρίνει το The C.
Μπροστά σου πάλι, βρίσκεται η υπέροχα στημένη παραλία, με τις ειδικά σχεδιασμένες καμπάνες, τέντες και ξαπλώστρες που απλώνονται στην άμμο, προσκαλώντας σε να συνδυάσεις την επίσκεψή σου με μπάνιο στη θάλασσα. Βέβαια, το εστιατόριο The C αποτελεί από μόνο του προορισμό, για μεσημεριανή ή βραδινή έξοδο, με το μενού που έχουν σχεδιάζει οι σεφ Ντορίνα Ντεμάι και Λάζαρος Σταμούλης να «παίζει» μεταξύ μεσογειακής και ασιατικής κουζίνας.
Οι δύο έμπειροι σεφ και η ομάδα τους, αξιοποιώντας στο έπακρο κορυφαίες πρώτες ύλες και δίνοντας έμφαση στην ωμοφαγία, έχουν δημιουργήσει ένα high-end μενού που χωρίζεται σε έξι κατηγορίες: Ψωμί & Αλοιφές, Γη, Ωμά, Θάλασσα, Αγρός, Επιδόρπια. Εδώ πρωταγωνιστούν πιάτα με ελληνικές και μεσογειακές ρίζες, από τα οποία δε λείπουν και κάποιες ασιατικές πινελιές.
Ξεκίνησε το γεύμα σου με μία βελούδινη ταραμοσαλάτα με αυγοτάραχο και λάδι βασιλικού που συνοδεύεται τραγανές λαδόπιτες ρόδου και μια μεσογειακή σαλάτα Burrata με ντοματίνια, pesto βασιλικού και παξιμάδια χαρουπιού.
Στα Ωμά, που αποτελούν μία από τις πιο δυνατές κατηγορίες του μενού ξεχωρίζουμε φίνο tataki τόνου, ενώ σίγουρα τα linguine με ταρτάρ γαρίδας είναι από τα πιάτα που θα σου μείνουν αξέχαστα το φετινό καλοκαίρι.
Ο γλυκός επίλογος γράφεται με λαχταριστό crémeux λευκής σοκολάτας, ενώ οι πιο παραδοσιακοί σίγουρα δεν θα αντισταθούν και στην καλοκαιρινή εκδοχή του γαλακτομπούρεκο που σερβίρουν στο The C με παγωτό βανίλια στο εσωτερικό του.
Το γεύμα στο The C συνοδεύεται ιδανικά με κρασί, από την εκλεπτυσμένη wine list του εστιατορίου, που υπογράφει ο sommelier Γεώργιος Καραμανώλης. Στη λίστα, θα βρεις επιλογές κυρίως από τον ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα, ενώ δεν λείπουν προτάσεις και από τον υπόλοιπο κόσμο. Όσο για εκείνους που συνδυάζουν τις καλοκαιρινές τους εξόδους αποκλειστικά με cocktails, η ομάδα της Barflies έχει επιμεληθεί μία cocktail list με signature επιλογές, που δένουν αρμονικά με το μενού.
Extra tip: Σημείωσε ότι ειδικά για την παραλία, το The C έχει διαμορφώσει ένα ξεχωριστό μενού που μπορείς να απολαύσεις στην ξαπλώστρα σου, το οποίο περιλαμβάνει απολαυστικά σνακ, όπως mini burger, sando, pastrami sandwich και roll με lobster roll.
Με χαλαρή ατμόσφαιρα, φόντο τη θάλασσα και ένα μενού που σε αφήνει με τις καλύτερες εντυπώσεις, η εμπειρία στο The C σε κάνει να νιώθεις τη μαγεία του καλοκαιριού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.