The C: Το νέο εστιατόριο της Βούλας παντρεύει τη μεσογειακή με την ασιατική κουζίνα
Επισκεφθήκαμε το πολυσυζητημένο νέο εστιατόριο στην ακτή της Βούλας που σε κάνει να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε νησί και δοκιμάσαμε το μενού του που «παντρεύει» τις μεσογειακές γεύσεις με ασιατικές πινελιές.
- 31/08/2023
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
Δίπλα στη θάλασσα, σε ένα περιβάλλον που σε κάνει να μεταφέρεσαι -έστω και νοερά- σε νησιωτικό προορισμό διακοπών και με ένα ιδιαίτερα προσεγμένο μενού, το beach bar restaurant The C ήρθε αυτό το καλοκαίρι να προσθέσει τη δική του κοσμοπολίτικη πινελιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Το νέο premium concept στην Ακτή Βούλας, ακριβώς δίπλα από τη νέα ανάπτυξη του glamping μοιάζει με το νέο κρυφό προορισμό των νοτίων προαστίων που αξίζει να ανακαλύψεις.
Γιατί κρυφός; Γιατί μπορεί το GPS να σε φέρει άνετα και σωστά μέχρι εδώ, ωστόσο φτάνοντας πλησίον της εισόδου του ΠΙΚΠΑ τίποτα δεν προμηνύει τι σε περιμένει λίγα μέτρα παρακάτω. Εκεί θα σε παραλάβουν τα golf carts του εστιατορίου και περνώντας δίπλα από την ανάπτυξη του «91 Athens Riviera» θα σε οδηγήσουν μέχρι την είσοδο του The C. Και κάπου εδώ το σκηνικό αλλάζει εντελώς.
Μπροστά σου βρίσκεται η υπέροχα στημένη παραλία, με τις ειδικά σχεδιασμένες καμπάνες, τέντες και ξαπλώστρες που απλώνονται στην άμμο και στα δεξιά σου, το ατμοσφαιρικό beach restaurant. Πίσω από το design βρίσκονται η Αφροδίτη Μπονάτσου και η ομάδα της Stones & Walls που έχουν επιμεληθεί ένα χώρο με εξωτική αύρα και χαλαρή πολυτέλεια, που σε τραβάει από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, είτε έχεις σκοπό να συνδυάσεις την επίσκεψή σου με μπάνιο στη θάλασσα είτε έρχεσαι αποκλειστικά για μεσημεριανό ή βραδινό στο εστιατόριο.
Το μενού φέρει την υπογραφή των σεφ Λάζαρου Σταμούλη και Ντορίνας Ντεμάι που το φετινό καλοκαίρι μοίραζαν τον χρόνο τους μεταξύ του Rocabella της Μυκόνου και του The C, ενώ πλέον θα βρίσκονται μόνιμα στο εστιατόριο της Βούλας. «Η ταυτότητα του εστιατορίου είναι μεσογειακή με επιρροές από την ασιατική κουζίνα. Βάση του μενού αποτελούν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά και οι ωμές παρασκευές, με κάποιες λίγες προσθήκες σε πιάτα με κρέας», μου εξηγεί η Ντορίνα ενώ παράλληλα κοιτάζω τη μικρή αλλά προσεγμένη κάρτα του εστιατορίου με πιάτα που σε δελεάζουν ήδη από την περιγραφή τους. «Ένα εστιατόριο δίπλα στη θάλασσα δεν θα μπορούσε να μην δίνει βάση στο ψάρι», συμπληρώνει από την πλευρά του ο Λάζαρος, ενώ και οι δύο επισημαίνουν πόσο σημαντικό είναι το location που δίνει στο The C τον μοναδικό του χαρακτήρα. «Είναι σαν να πήρες αυτό το εστιατόριο από νησί και το έφερες στην Αθήνα», αναφέρουν.
Το δείπνο ξεκινάει με δροσερή σαλάτα Buratta με ντοματίνια, pesto βασιλικού και dressing μπαλσάμικο και σειρά έχουν οι αλοιφές. Εδώ βρίσκεις λευκή ταραμοσαλάτα και φάβα -τι πιο καλοκαιρινό. Εδώ επίλεξα φάβα Σαντορίνης, βελούδινη και γευστική, συνδυάζεται με chutney κάπαρης με ginger και σταφίδες, που από τη μία σου βγάζει μια ευχάριστη σπιρτάδα και από την άλλη η γλύκα της σταφίδας έρχεται να ισορροπήσει όπως πρέπει τη γεύση.
Σειρά έχουν τα ωμά, που αναμφίβολα αποτελούν δυνατό χαρτί του μενού. Ένα tartare, ένα ceviche και ένα carpaccio, όλα με ψάρι, καλοδουλεμένα και απολαυστικά. Μεταξύ τους ξεχωρίζει το ελαφρώς πικάντικο tartare σολομού με yuzu soya sauce και chilli garlic sauce, που σερβίρεται με τηγανητά φύλλα ρυζιού που δίνει ένα ωραίο, τραγανό στοιχείο στο πιάτο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dorina Dema (@demadorina)
Στα κυρίως βρίσκεις επιλογές και σε κρέας, όπως το κοτόπουλο σχάρας με φιλέτα πορτοκάλι και γιαούρτι μυρωδικών και το rib eye με chimichurri, παρμεζάνα και pepper sauce. Ωστόσο, προτιμήσαμε να συνεχίσουμε με τις θαλασσινές προτάσεις, επιλέγοντας το δελεαστικό κριθαρότο καραβίδας, που μας δικαίωσε με το παραπάνω. Υπέροχα χυλωμένο κριθαρότο με σάλτσα ντομάτας και αρώματα φρέσκων μυρωδικών και τρυφερή σάρκα καραβίδας, είναι ένα πιάτο με βαθιά νοστιμιά που σίγουρα αξίζει μια θέση στο τραπέζι σου. Σημείωσε ότι πέρα από τις βασικές προτάσεις του μενού, τα Σαββατοκύριακα μπορείς να δοκιμάσεις στο The C και αστακομακαρονάδα.
Το δείπνο ολοκληρώνεται ιδανικά με την ομώνυμη, πληθωρική mousse του εστιατορίου ή μία πιο ανάλαφρη pavlova με κόκκινα φρούτα και μους λευκής σοκολάτας και γιαούρτι.
Όσο μαζεμένο είναι βέβαια το μενού, τόσο εκτενής είναι η wine list που το συνοδεύει. Με προτάσεις από τον γαλλικό, καλιφορνέζικο αλλά και ελληνικό αμπελώνα, η wine list του εστιατορίου δίνει έμφαση στο ροζέ και λευκό κρασί και συνοδεύει αρμονικά κάθε πιάτο του μενού. Δίπλα και μία ενδιαφέρουσα λίστα με καλοφτιαγμένα signature cocktails, που μπορούν επίσης να συνοδεύσουν το γεύμα σου.
Brunch & Healthy menu παραλίας
Πέρα από το βασικό μενού του εστιατορίου, που σερβίρεται από τη 1 το μεσημέρι και μετά, στο The C τρέχει και ένα δεύτερο μενού, ειδικά για εσένα που θέλεις ένα χορταστικό πιάτο στην ξαπλώστρα σου. Το μενού παραλίας, που έχουν επίσης επιμεληθεί οι σεφ του εστιατορίου, περιλαμβάνει κλασικά πιάτα brunch ή αλλιώς γλυκά pancakes και αβγά, καθώς και sandos, sandwich, toast, αλλά και healthy bowl με acai berry ή poke bowls -μάλιστα εδώ, θα βρεις ένα poke bowl με σολομό και ένα vegan.
Βάζοντας πλώρη για την επόμενη χρονιά
Έχοντας ολοκληρώσει το απολαυστικότατο γεύμα μου και πριν αποχαιρετίσω τους σεφ, δεν μπορώ να μην τους ρωτήσω πώς κύλησαν οι πρώτοι μήνες λειτουργίας του εστιατορίου και ποια είναι τα σχέδιά τους για την επόμενη χρονιά. «Στόχος μας φέτος ήταν να συστηθούμε στο κοινό της Αθήνας, να γνωρίσουν το The C και τη φιλοσοφία μας», αναφέρει ο Λάζαρος και η αλήθεια είναι ότι το εστιατόριο κατάφερε πολύ γρήγορα, μέσα στους λίγους μήνες λειτουργίας του να γίνει talk of the town. Όσο για τα σχέδια τους για την επόμενη χρονιά, η Ντορίνα αναφέρει ότι ιδανικά θα ήθελαν «να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο φρέσκο ψάρι και στον αστακό, καθώς και στις ωμές παρασκευές». Ανυπομονούμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί.
Στο μεταξύ πάντως, φρόντισε να προγραμματίσεις και εσύ την έξοδό σου στο εστιατόριο της Βούλας. Ιδανικά θα σου έλεγα να το επισκεφθείς πριν βραδιάσει, για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα με ένα cocktail στο χέρι πριν ξεκινήσεις το δείπνο. Η θέα και η ατμόσφαιρα του χώρου θα σε χαλαρώσουν και σε συνδυασμό με τις γεύσεις, θα νιώθεις ότι το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμη.