Το Dopios του Χριστόφορου Πέσκια «κατεβαίνει» στα νότια

Το Dopios, το αγαπημένο fusion μεζεδοπωλείο της Αθήνας, θα αποκτήσει ένα νέο αδερφάκι στη Γλυφάδα εντός του καλοκαιριού.
- 15/04/2025
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Dopios εδώ και μερικά χρόνια έχει ξανασυστήσει τον μεζέ στο αθηναϊκό κοινό με τρόπο φρέσκο, ευρηματικό, και απροσποίητα ελληνικό. Πίσω από αυτό το γευστικό επίτευγμα, ο βραβευμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας και η οικογένεια Πιτσιλή, οι οποίοι φαίνεται πως ετοιμάζουν το επόμενο βήμα — και αυτή τη φορά το κάνουν σε δικούς μας, γνώριμους δρόμους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του FNL Guide, το Dopios ετοιμάζεται να αποκτήσει δεύτερη έδρα στη Γλυφάδα, στην καρδιά της Λαοδίκης (στον αριθμό 31), εκεί που μέχρι πρότινος συναντούσαμε το Bardo. Οι πόρτες του νέου χώρου αναμένεται να ανοίξουν μέσα στον Ιούνιο, φέρνοντας στους νότιους ένα πάντρεμα της ελληνικής παραδοσιακής γεύσης με τη δημιουργική γαστρονομία.
Το concept, όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, παραμένει πιστό στο αρχικό σενάριο: ελληνικοί μεζέδες με fusion επιρροές, σερβιρισμένοι με μαγειρική ωριμότητα, από τον ίδιο τον Πέσκια. Πρόκειται για μια κουζίνα που σέβεται τη γεύση και τη μνήμη, χωρίς να φοβάται να παίξει με υφές, τεχνικές και αρώματα που φέρνουν έναν ανεπαίσθητο εξωτισμό στο τραπέζι σου.