Το Ημερολόγιο των Σεφ στο Ark: O chef Γιάννης Γαβαλάς φέρνει αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις από την Αρακλειά στη Γλυφάδα
Το Ark υποδέχεται τον αγαπημένο σεφ στις 14 Νοεμβρίου και αφιερώνει την 3η εβδομάδα του «Ημερολογίου των Σεφ» στην αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα.
- 11/11/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Το «Ημερολόγιο των Σεφ» από το Ark περνάει στην 3η εβδομάδα του και αυτή την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου ο executive chef Γιάννης Μπαξεβάνης υποδέχεται στην κουζίνα του τον Γιάννη Γαβαλά, σεφ του εστιατορίου Αρακλειά.
Συνεχίζοντας το γαστρονομικό ταξίδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αυτή την εβδομάδα η στάση γίνεται στο Αιγαίο πέλαγος απ΄ όπου εμπνέεται και μαγειρεύει τα τελευταία χρόνια ο γνωστός σεφ. Με καταγωγή από την μικρή Ηρακλειά στις Κυκλάδες, και με ιδιαίτερη αδυναμία στην αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα, ο Γιάννης Γαβαλάς έχει καταφέρει να κάνει προορισμό το εστιατόριό του.
Η μαγειρική του είναι βιωματική, σεμνή και καθαρή και βασίζεται αποκλειστικά σε εκλεκτά τοπικά προϊόντα. Τροφοσυλλέκτης ο ίδιος, αφιερώνει πολύ χρόνο στην ανεύρεση της καλής πρώτης ύλης και υποστηρίζει σθεναρά τους μικρούς παραγωγούς.
Συνεπώς, μόνο σύμπτωση δεν ήταν η πρόσκληση από το Ark και τον Γιάννη Μπαξεβάνη. Η δεδηλωμένη και εκφρασμένη σε κάθε μικρή λεπτομέρεια στην ελληνικότητα και στη βιωσιμότητα σε συνδυασμό με την ανάδειξη της ανεξερεύνητης γαστρονομικής μας πολιτιστικής παράδοσης, μάλλον έκανε επιβεβλημένη την παρουσία του Γιάννη Γαβαλά στο τρίτο «Ημερολόγιο των Σεφ» στο Ark την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου.
Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές
Το «Ημερολόγιο των Σεφ» δεν περιορίζεται όμως μόνο στη βραδιά του δείπνου. Την επόμενη ημέρα, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τον καλεσμένο σεφ και φυσικά την ομάδα του Ark. Στο πλαίσιο αυτό, θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, προσφέροντάς τους πολύτιμα ερεθίσματα για τη μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.
Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ
Οι επόμενες συναντήσεις που έχουν καταχωρηθεί στο «Ημερολόγιο των Σεφ» είναι:
- 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
- 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
- 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Κάλυμνος)
Για πληροφορίες και κρατήσεις: https://ark-glyfada.gr & 2108948882