Το Jerár είναι το εστιατόριο που έλειπε από τη Δάφνη
Ένας χαλαρός χώρος με υψηλής ποιότητας πιάτα ήρθε για να βάλει την περιοχή της Δάφνης στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας. Το δοκιμάσαμε και καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας.
- 18/05/2022
- Κείμενο: Δημήτρης Κουπριτζιώτης
Το Jerar δεν είναι ένα αυστηρό εστιατόριο αλλά έχει πιάτα που συναγωνίζονται τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Το Jerar δεν είναι wine bar αλλά έχει έναν κατάλογο κρασιών που θα θες να δοκιμάσεις ξανά και ξανά. Το Jerar δεν είναι ένα ακόμα μαγαζί σε μια viral πιάτσα. Το Jerar δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Είναι το νέο εστιατόριο του σεφ Χάρη Νικολούζου, του Γιώργου Καβακλή και του Κώστα Καρατζόγλου, βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δάφνης και θα το λατρέψεις από την πρώτη σου επίσκεψη.
Το όνομα του γαλλικό, και η έμπνευσή του είναι από τη μια λόγω των γαλλικών γαστρονομικών καταβολών του Χάρη Νικολούζου από την άλλη από τη σειρά «Απαράδεκτοι» που έχει ένα ξεκαρδιστικό σκηνικό με τον φίλο του Γιάννη Ζεράρ.
Αρχικά, θα σε κερδίσει η απλότητα του χώρου. Εντελώς ανεπιτήδευτος, με την open κουζίνα σε πρώτο πλάνο. Εκεί δημιουργούνται όλα τα πιάτα που σερβίρονται.
Ο σεφ Χάρης Νικολούζος έχει φτιάξει έναν κατάλογο για όλα τα γούστα, χωρίς πολλές φανφάρες αλλά με μεγάλη ουσία. Πιάτα τα οποία ο ίδιος ξέρει καλά, αφού τα έχει σερβίρει σε εστιατόρια fine dining όπου δούλευε στο παρελθόν. Στην αρχή στο τραπέζι θα φτάσει το ψωμί με φυσικό προζύμι τεσσάρων ετών (το οποίο θα δεις στα ράφια του μαγαζιού και προσέχει ο σεφ σαν παιδί του) μαζί με ένα βούτυρο από ξινή κρέμα μαζί με ελαιόλαδο από τη Μάνη. Και, κάπως έτσι, το γεύμα αρχίζει ήδη να έχει τρομερό ενδιαφέρον.
Για τη συνέχεια, εγώ δοκίμασα τα σπανακοπιτάκια, που ήταν απίστευτα τραγανά και πεντανόστιμα. Σαν κυρίως ήρθε μπροστά μου το σκουμπρί σαβόρο με πουρέ καπνιστού χουρμά, αβγοτάραχο του Τρικαλινού και ζωμό από πίκλα. Αυτό το πιάτο έχει σερβιριστεί έτσι ακριβώς στην εμβληματική Selene της Σαντορίνης και για μένα αποτελεί ένα προσωπικό αγαπημένο αφού όλες οι γεύσεις λειτουργούν άψογα και δημιουργούν μια υπέροχη ισορροπία. Πρέπει να το δοκιμάσετε.
Η λίστα κρασιών παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον αφού έχει ετικέτες από ελληνικούς αλλά και διεθνείς αμπελώνες οι οποίες δεν αναλώνονται στα γνωστά και τετριμμένα. Γενικώς, το Jerar είναι ένα μαγαζί που αξίζει να επισκεφτείς. Είναι ένα εστιατόριο που βάζει στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας τη Δάφνη με τον πιο ανεπιτήδευτο τρόπο. Είναι ένα εστιατόριο που αποτελεί λόγο για να πας στη Δάφνη.