Το νέο μενού στις Parasties ξυπνάει γευστικές μνήμες μέσα από σύγχρονα πιάτα
Το οφτό αρνί, ο τηγανητός βακαλάος, το κουνέλι στιφάδο και άλλα κλασικά και αγαπημένα πιάτα βρίσκουν τη θέση τους στο ανανεωμένο μενού του κρητικού εστιατορίου Parasties στη Γλυφάδα, μέσα από σύγχρονες παραλλαγές και σε συνδυασμούς που μάλλον δεν έχεις ξαναδοκιμάσει.
- 31/03/2023
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
Το εστιατόριο Parasties έχει καταφέρει σε αυτούς τους πρώτους μήνες λειτουργίας του να ξεχωρίσει αφενός με τον ιδιαίτερο τρόπο ψησίματος που μας σύστησε, αφού όπως μαρτυράει και το ονόμα του το φαγητό ψήνεται στην παραστιά (σε φωτιά με ξύλα δηλαδή), αλλά και με το μενού του. Με καταγωγή από την Κρήτη -το πρώτο εστιατόριο Parasties λειτουργεί εδώ και 25 χρόνια στο κέντρο του Ηρακλείου, με ανάλογο concept στο ψήσιμο-, το εστιατόριο συστήνει την δική του εκδοχή της παραδοσιακής, τοπικής κουζίνας.
Τι σημαίνει αυτό; Ο επισκέπτης δοκιμάζει στις Parasties την κρητική κουζίνα δοσμένη με μια σύγχρονη παραλλαγή και σε αναπάντεχους συνδυασμούς. Την ίδια στιγμή βέβαια, όσο σύγχρονες και αν είναι οι παραλλαγές όλα βασίζονται σε παραδοσιακά προϊόντα, με καταγωγή από το νησί, που ο ίδιος ο σεφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Χάρης Παπαδάκης, επιλέγει προσεκτικά. Το αποτέλεσμα είναι πιάτα με πλούσια, μεστή γεύση που σε εκπλήσσουν με τους συνδυασμούς των υλικών τους.
Οι ίδιες γευστικές εκπλήξεις σε περιμένουν και στο ανανεωμένο μενού του εστιατορίου, που από τις αρχές Μαρτίου εμπλουτίστηκε με νέα πιάτα.
Για να πάρεις μία γεύση, στις Parasties μπορείς αυτή την εποχή να δοκιμάσεις πληθωρικούς λαχανοντολμάδες με χειροποίητο αρνίσιο κιμά και αβγολέμενο, αλλά και τηγανητό βακαλάο σε κροκέτες με σκορδαλιά.
Αν έχεις όρεξη για pasta, να σου πούμε ότι μπορείς να δοκιμάσεις το κλασικό κουνελάκι στιφάδο ως την τέλεια σάλτσα για τα ζυμαρικά paccheri, ενώ στο μενού θα βρεις και ζουμερό μοσχαρίσιο μάγουλο με κριθαράκι. Για τους μεγάλους λάτρεις της κρητικής κουζίνας βέβαια, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει στο μενού και μία επιλογή στα κυρίως με αρνί ή αλλιώς οφτό με φρικασέ σελινόριζας.
Κάθε πιάτο από το ανανεωμένο μενού συνδυάζεται ιδανικά με κρασί, από την ενημερωμένη wine list του εστιατορίου.