Το νέο μενού του Bolivar σε ταξιδεύει από τη Μεσόγειο μέχρι την Αμερική
Summer In The CityΤο Bolivar συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια και το γιορτάζει με ένα νέο μενού, με μεσογειακές γεύσεις και έθνικ επιρροές, που σε συνδυασμό με την εξωτική αύρα του χώρου σε κάνουν να νιώθεις ότι έχεις αποδράσει σε έναν μαγευτικό, καλοκαιρινό προορισμό.
- 25/06/2024
- Κείμενο: Βικτωρία Καλονάρου
- Φωτογραφίες: Φανή Τουμπουλίδου
Το πιο διαχρονικό beach club της Αθηναϊκής Ριβιέρας είναι 20 χρόνια τώρα ο ιδανικός προορισμός όταν θέλεις να ξεφύγεις από την καθημερινότητά σου και να χαλαρώσεις, απολαμβάνοντας τη θάλασσα, τη χρυσαφένια άμμο, τον ήλιο, τις μουσικές του ξεσηκώνουν «κύματα» διασκέδασης με τα events που διοργανώνει κάθε χρόνο με κορυφαίους DJs από όλο τον κόσμο να αφήνουν εποχή και, φυσικά, τη μοναδική φιλοξενία που ξέρει να σου προσφέρει. Με άλλα λόγια, το Bolivar είναι ο ιδανικός all day προορισμός – από νωρίς το πρωί, μέχρι το άλλο πρωί – για να πάρεις μια δόση διακοπών χωρίς να απομακρυνθείς από την πόλη.
Η αλήθεια είναι ότι αν απομονώσεις το γεγονός ότι βρίσκεται στην πρωτεύουσα, η αίσθηση που έχεις όποτε το επισκέπτεσαι, είναι ότι βρίσκεσαι σε κάποια εξωτική παραλία. Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού συναντάς τον απόλυτο συνδυασμό της hype αισθητικής του beach bar, με τις αναπαυτικές ξαπλώστρες και τα gazebo της παραλίας, τους σκιερούς φοίνικες, τις mainstream μουσικές και τα καταγάλανα νερά. Γι΄ αυτό και καταφεύγουν καθημερινά εκεί μικροί και μεγάλοι για μια χαλαρωτική βουτιά, ένα δροσερό χυμό ή ένα premium cocktail και ένα απολαυστικό γεύμα.
Η λιτή κομψότητα με την οποία συστήνεται το εστιατόριο του Bolivar, τα ethnic στοιχεία στα δύο επίπεδα, το μεγάλο ξύλινο μπαρ και η θέα στη θάλασσα δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για μία έξοδο για φαγητό στην Ακτή του Ήλιου. Εδώ, σου δίνεται η επιλογή να γευματίσεις μπροστά στην παραλία ή να απομονωθείς στο βάθος, σε μια πιο private γωνιά.
Ανανεωμένο μενού με νέες ethnic προτάσεις
Φέτος το εστιατόριο του Bolivar έχει ανανεώσει το μενού του αλλά και την ομάδα της κουζίνας, αφού στο ήδη επιτυχημένο team του chef Ari Jalal προστέθηκε ο chef Θεόφιλος Κυριακίδης, στην επιμέλεια του μενού. Στην κάρτα του εστιατορίου βρίσκεις μια ευρεία γκάμα προτάσεων, η οποία περιλαμβάνει δροσερές σαλάτες, δημιουργικά ορεκτικά που συναντούν την ελληνική παράδοση με δημιουργικά twists, πιάτα με θαλασσινά και επιλογές σε premium κοπές κρεάτων.
Στην πρόσφατη επίσκεψη στο Bolivar είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το ανανεωμένο μενού, που αν και έχει ως βάση του τις μεσογειακές γεύσεις δεν του λείπουν κάποιες εξωτικές πινελιές.
Ξεκινώντας από τα ορεκτικά, μια τραγανή μπρουσκέτα με φρέσκια ντομάτα mozzarella και pesto βασιλικού μας άνοιξε την όρεξη. Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα λαχταριστό πιάτο που συνδυάζει την παράδοση με τη δημιουργικότητα: Μανούρι με κρούστα από άσπρο και μαύρο σουσάμι που συνοδεύεται με πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας με lime και chili που ταιριάζει ωραία με το τυρί και μια σαλάτα mesclun με vinaigrette βαλσάμικου που εξισορροπεί τις γεύσεις.
Οι σαλάτες, στη συνέχεια, ήρθαν προς τέρψιν όλων των αισθήσεων μας, για να αποδείξουν ότι δεν φτάνει μόνο να τρως υγιεινά αλλά πρέπει να χορταίνει και το μάτι. Έτσι, η δροσερή σαλάτα Beluga με φακές, ντομάτα, αγγούρι, καρότο τουρσί και κολοκύθι με dressing από βαλσαμικό, τσίλι και ελαιόλαδο, μας ενθουσίασε με τον συνδυασμό των υλικών αλλά και τη φρεσκάδα της. Εξίσου δυνατή και η σαλάτα Quinoa με brunoise λαχανικών, φιλέτα πορτοκαλιού που έδιναν μια ωραία όξινη γεύση, δυόσμο, dressing mango και αρωματικό γιαούρτι.
Περνώντας στα κυρίως, η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε τι να διαλέξουμε. Ακολουθώντας τη συμβουλή του σεφ, επιλέξαμε το Dry aged burger με ζουμερό μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά ωρίμασης 40 ημερών, iceberg, ντομάτα, bacon, αυγό, big mac sauce και BBQ sauce μέσα σε ελαφρώς ξεροψημένο ψωμάκι panini. Ένα απολαυστικό burger που είναι must επιλογή στο Bolivar.
Συνεχίσαμε με Σιουφιχτά, με μανιτάρια, μπρόκολο, φρέσκο κρεμμύδι, ντοματίνια, θυμάρι και ξινομυζήθρα – ένα πιάτο έκπληξη με παραδοσιακά υλικά δοσμένα σε μια δημιουργική εκδοχή.
Και επειδή στην pasta δεν λέμε ποτέ όχι, συνεχίσαμε με ένα πιάτο με θαλασσινή αύρα: Paccheri Lobster είναι το πιάτο που θα σε ταξιδέψει γευστικά στην Καλαβρία. Εδώ τα νόστιμα ζυμαρικά Paccheri συνδυάζονται με φρέσκο αστακό, μπισκ και σάλτσα από φρέσκια ντομάτα αρωματισμένη με βότανα. Ένα μοναδικό πιάτο που δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις. Συν του ότι από μόνο του θα γίνει αφορμή να επισκεφθείς ξανά και ξανά το εστιατόριο του Bolivar.
Για το τέλος αφήσαμε το κρέας. Να σου πούμε ότι στο μενού του Bolivar συναντάς μια ενδιαφέρουσα λίστα σε κοπές, για να επιλέξεις το αγαπημένο σου πιάτο. Εμείς ξεχωρίσαμε, δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε το Inside Skirt 300γρ., από Black Angus που συνοδεύεται με καλοκαιρινά baby λαχανικά.
Ο επίλογος στο γεύμα μας ήταν ένα γαλακτομπούρεκο αλλιώς, όπου το αγαπημένο γλυκό γίνεται με την παραδοσιακή του κρέμα και καραμελωμένα φύλλα.
Μαγευτικό ηλιοβασίλεμα και βραδιές κάτω από τ’ αστέρια
Από το Bolivar δεν φεύγεις αν δεν δεις το ηλιοβασίλεμα. Αυτήν την ειδυλλιακή ώρα της ημέρας μπορείς να απολαύσεις ένα υπέροχο, δροσερό cocktail. Το Zombie του Bolivar παραμένει top επιλογή, ενώ αν προτιμάς τις πιο εξωτικές γεύσεις θα ενθουσιαστείς με το Mai Tai. Στα Premium cocktails θα βρεις και το εκρηκτικό Bolivar Premium Mojito, αλλά και το Le Grand Zombie Nation, που πρέπει επίσης να δοκιμάσεις.
Αν τώρα θέλεις να συνεχίσεις τη βραδιά σου, τότε θα μείνεις και για τα ξεχωριστά events. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού το Bolivar υπόσχεται ατέλειωτη διασκέδαση και αξέχαστες μουσικές βραδιές από ένα εξαιρετικό line up από κορυφαίους DJs. Το απόλυτο beach club φιλοξενεί και φέτος μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής και υπόσχεται δυναμικές βραδιές γεμάτες ενέργεια και μαγεία.
Όποια κι αν είναι η επιθυμία σου, από τη γαστρονομική απόλαυση σ’ ένα ειδυλλιακό σκηνικό ή τη χαλάρωση στην παραλία με ένα δροσερό cocktail, μέχρι τον ατελείωτο χορό ως το πρωί με κορυφαίες μουσικές επιλογές, το Bolivar αποδεικνύεται και φέτος το καλοκαίρι η κορυφαία επιλογή.