Το Pelagos on Tour μας ταξιδεύει γευστικά στην Κρήτη
To βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin εστιατόριο Pelagos, αποτελεί από μόνο του έναν λόγο για να επισκεφθεί κάποιος την Αθηναϊκή Ριβιέρα.
- 03/08/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Εδώ, ο ταλαντούχος και καινοτόμος σεφ Luca Piscazzi οραματίζεται διαρκώς μια νέα μεσογειακή κουζίνα, μέσα από τα μενού γευσιγνωσίας «Pelagos on Tour» τεσσάρων, έξι και εννέα πιάτων (Discovery, Detour και Adventure αντίστοιχα).
Φέτος, πρωταγωνίστρια σε αυτό το ταξίδι είναι η Κρήτη, ένας τόπος με μακραίωνη ιστορία και πολιτισμό, αλλά και εξίσου πλούσια γαστρονομική κληρονομιά. Κάθε πιάτο υμνεί το νησί: στο τραπέζι πρωταγωνιστούν μοναδικοί γευστικοί συνδυασμοί όπως carpaccio κόκκινης γαρίδας με στάκα και χαβιάρι, μέντα σεβίτσε με yellowtale, φιστίκι Αιγίνης, κεράσια και σαμπούκο, σκορπίνα με βρώσιμους βολβούς σε κακαβιά κόκκινης πιπεριάς, στρείδια Vin Jaune με τυρί Comté και κρητικές αγκινάρες και λουκουμάδες με γραβιέρα και ντόπιο μέλι. Η σύνδεση με την Κρήτη ενισχύεται ακόμη περισσότερο από τα τοπικά, εποχιακά υλικά και τα γηγενή βότανα.
Τα μενού πλαισιώνονται ιδανικά με τέσσερα απολύτως ταιριαστά cocktails που παραπέμπουν σε λευκές παραλίες με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, απόκρημνα βουνά και μεσογειακό πράσινο. Σε ό,τι αφορά στο κεφάλαιο κρασί, ετοιμάσου για μεγάλες συγκινήσεις: περιλαμβάνονται δύο επιλογές σε wine pairing -η μία με ελληνικές ετικέτες και η άλλη με προτάσεις από τον διεθνή αμπελώνα- με την υπογραφή του Master of Wine, Γιάννη Καρακάση.