Βουλκανιζατέρ: Το εστιατόριο στο Κουκάκι που συζητάνε όλοι τον τελευταίο μήνα

Ένα από τα πιο viral μαγαζιά του πρώτου μήνα του 2025 έχει ανοίξει στο Κουκάκι: Το όνομά αυτού Βουλκανιζατέρ, που συστήνεται ως Hi-Fi εστιατόριο. Τι σημαίνει αυτό και τι θα φας εκεί όμως;
- 01/02/2025
- Κείμενο: Ελισάβετ Δαπόντε
Πριν από περίπου έναν μήνα, λίγες ημέρες πριν την αυγή του 2025, στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας ήρθε και προστέθηκε ένα νέο εστιατόριο στο Κουκάκι.
Στη γειτονιά της οδού Οδυσσέα Ανδρούτσου, στον αριθμό 17, άνοιξε το Βουλκανιζατέρ. Σίγουρα το έχετε ακούσει και έχετε διαβάσει γι’ αυτό, καθώς από την πρώτη στιγμή επικράτησε ένα μικρός πανικός. Είναι από εκείνα τα εστιατόρια που από την πρώτη στιγμή αποκτούν ένα απίστευτο hype και ξάφνου εμφανίζονται σε όλα τα social media.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Greek Foundation (@thegreekfoundation)
Το Βουλκανιζατέρ συστήνεται ως Hi-Fi εστιατόριο. Τι είναι, όμως, τα Hi-Fi (hi-fidelity) μπαρ και εστιατόρια; Σε όλο τον κόσμο, οι ακροατές Hi-Fi βρίσκουν νέους τρόπους να συνδεθούν και να απολαύσουν τον κόσμο του συναρπαστικού ήχου. Αυτή η κοινότητα άνοιξε τον δρόμο για τη διάδοση των Hi-Fi listening bars: ένα σύνολο εξειδικευμένων Hi-Fi μουσικών μπαρ και εστιατορίων που είναι αφιερωμένα στην παροχή απαράμιλλης ποιότητας ήχου που λειτουργεί ως βασικό χαρακτηριστικό και όχι ως μια υπόκρουση, δημιουργώντας μια εμπειρία.
Προερχόμενα από την Ιαπωνία τη δεκαετία του 1920, τα τζαζ μπαρ Kissa έκαναν δημοφιλή την αναπαραγωγή και την αναγωγή της τζαζ μουσικής σε ζωντανό στοιχείο, αντί να την υποβιβάζουν στο παρασκήνιο. Αυτή η ιδέα διαδόθηκε παγκοσμίως, δίνοντας το έναυσμα για τα hi-fidelity μπαρ και εστιατόρια που γνωρίζουμε σήμερα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ (@voulkanizater.ath)
Αυτά τα μπαρ παρουσιάζουν συχνά ειδικές συλλογές βινυλίων και ταλαντούχους DJs. Καθώς τα Hi-Fi bars και εστιατόρια κάνουν την εμφάνισή τους, οι λάτρεις της μουσικής μπορούν να ανακαλύψουν κρυμμένα διαμάντια – και όλα αυτά ενώ μοιράζονται ένα ποτό ή φαγητό με φίλους. Αυτήν την εμπειρία επιδιώκουν να διαμορφώσουν και οι άνθρωποι του Βουλκανιζατέρ.
Πίσω από την τζαμαρία με τις κατακόκκινες βελούδινες κουρτίνες «κρύβεται» ένας ατμοσφαιρικός χώρος, ένα παζλ υφών και στιλ. Από τη μία βινύλια και από την άλλη η Πάμελα Άντερσον. Στα inox τραπέζια και το εντυπωσιακό μπαρ θα δείτε να κάθονται άνθρωποι κάθε ηλικίας, άλλοι πιο κυριλέ ντυμένοι, άλλοι με χαλαρά T-shirt και φορέματα γνωστών ελληνικών brands.
Στα τραπέζια καίει κεράκι βούτυρο –άκρως instagramικό, το οποίο αλείφεται στο προζυμένιο ψωμί σας. Με το ψωμάκι σας μπορείτε να γευτείτε και το ιδιαίτερο χούμους με το σουμάκ. Τα καρότα με τσιμιτσούρι, πεκάν και φιστικοβούτυρο θα τα δείτε να πηγαινοέρχονται πολύ, ωστόσο, στις σαλάτες θα βρείτε επίσης παντζάρια με τσαλαφούτι και πορτοκάλι και λαχανίδα με γραβιέρα και καρύδι.
Αν και τα σπαγγέτι με τη μπολονέζ προβατίνας έχουν γίνει viral, στο τραπέζι έφτασαν οι ταλιατέλες με φυστίκι και παλαιωμένη φέτα, ένα πολύ δυνατό πιάτο που ξεχωρίζει για τη γεύση του. Η παλαιωμένη φέτα αποτελεί συστατικό και του γιουβετσιού με τα short ribs. Το νόστιμο βιολογικό κοτόπουλο έρχεται σε ένα μακρύ πιάτο με μερικά λαχανάκια Βρυξελλών σε ένα μπολάκι στο πλάι.
Στα κρεατικά θα βρείτε επίσης προβατίνα γαλλικής κοπής και rib eye. Το μενού δεν διαθέτει μόνο πιάτα με κρέας, καθώς θα βρείτε ουρά αστακού με τηγανητές πατάτες, αγιορείτικο ψάρι με πατάτα και φινόκιο, ενώ στα ορεκτικά υπάρχουν κολάρα ψαριού με σος ταρτάρ.
Tο μενού ολοκληρώνεται με δύο γλυκά: κρέμα φυστικιού με κραμπλ και μους σοκολάτας με βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού ενώ το φαγητό σας μπορείτε να το απολαύσετε με κοκτέιλ που φέρουν ονόματα ελαστικών.
Στο Βουλκανιζατέρ μπορείτε να βρεθείτε μετά τις 23:00 και να καθίσετε στην μπάρα απολαμβάνοντας το ποτό σας και τη μουσική για την οποία φημίζεται.