Captain’s House: H σύγχρονη μεσογειακή γαστρονομία στα καλύτερά της
Το εμβληματικό εστιατόριο του Grand Resort Lagonissi ανανεώνει το μενού του με την επιμέλεια των βραβευμένων chefs Edgard Bovier και Vania Cebula.
- 09/08/2023
- Κείμενο: Γιώτα Παναγιώτου
- Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφινού / Κατερίνα Καπετάνη
To πρώτο πράγμα που θα θαυμάσεις περνώντας τις πύλες του Grand Resort Lagonissi με κατεύθυνση προς το Captain’s House είναι η απίστευτα όμορφη διαδρομή. Διαρκεί λίγα λεπτά, αλλά σε βάζει σε mood διακοπών, καθώς περνάς μέσα από τα δέντρα και τα κομψά bungalows, με φόντο το επιβλητικό ηλιοβασίλεμα. Όλη αυτή η μαγεία που βιώνουν τα μάτια και το μυαλό δεν είναι τίποτε άλλο από τον προάγγελο του δείπνου που σε περιμένει στο εστιατόριο.
Φέτος, το Captain’s House κάνει αποφασιστικά βήματα ανανέωσης, αναθέτοντας το νέο «La terre et Mer» μενού του καλοκαιριού σε ένα εκπληκτικό δίδυμο: στον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Edgard Bovier, αλλά και στον επί μακρόν συνεργάτη του Vania Cebula από το Lausanne Palace. Οι δυο τους ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και προτείνουν ένα signature γευστικό καλειδοσκόπιο, στο οποίο κυριαρχούν οι μεσογειακές γεύσεις με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, οι εκλεκτές κοπές κρεάτων και τα χειροποίητα ζυμαρικά, αντλώντας έμπνευση από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ελβετία.
Η σάλα του Captain’s House παραμένει εντυπωσιακή, θυμίζοντας σκηνικό ταινίας, αλλά σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα να διαλέξεις ένα από τα τραπεζάκια στην ειδυλλιακή βεράντα, η οποία εποπτεύει κυριολεκτικά τη θάλασσα: η ατμόσφαιρα εκεί είναι ό,τι πιο ρομαντικό έχεις ζήσει μέχρι σήμερα, δηλαδή ό,τι καλύτερο για dinner for two!
Tη βραδιά που το επισκεφτήκαμε, η γευστική μας περιπέτεια ξεκίνησε με μια κρύα βελουτέ ψαριού, εκπληκτικής συμπύκνωσης και πολυπλοκότητας. Συνεχίσαμε επιλέγοντας τον αναπάντεχο συνδυασμό του άψογα ψημένου foie gras «poêlér» με καραμελωμένα ροδάκινα και réduction βαλσάμικου και μείναμε να συζητάμε αρκετή ώρα για τον τρόπο που η αρωματική ένταση και η γευστική οξύτητα των φρούτων ισορροπούσε τη λιπαρότητα του πιάτου.
Στο τραπέζι, κατόπιν, έφτασε μια σαλάτα με ζουμερές γαρίδες φινόκιο και εσπεριδοειδή που «καθάρισε» τη γεύση μας, ώστε να ακολουθήσει το φίνα χυλωμένο ριζότο από την εκλεκτή ποικιλία ρυζιού Carnaroli, μαγειρεμένο με τρυφερό χταπόδι και σαφράν και έξυπνα γαρνιρισμένο με λεμόνι κονφί και φιστίκια Αιγίνης. Γοητευμένοι από το ιταλικό πνεύμα, δοκιμάσαμε επίσης τα ανάλαφρα νιόκι με σάλτσα ντομάτας και ζουμερές κόκκινες γαρίδες, πριν προχωρήσουμε στο «βαρύ πυροβολικό» του μενού, δηλαδή στις premium, λαχταριστές κοπές.
Δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε μιας και η γκάμα περιλαμβάνει «ψαγμένα» κρεατικά για αμετανόητους meat lovers, αλλά τελικά καταλήξαμε σε μια black angus tomahawk από τη φημισμένη αυστραλέζικη Jack’s Creek Farm και μείναμε ενθουσιασμένοι από τη μεστή νοστιμιά του κρέατος και το αριστοτεχνικό ψήσιμο. Tην επιλογή μας συνόδεψαν χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες και μια κλασική pepper sauce. Κλείσαμε το δείπνο επιλέγοντας για επιδόρπιο μια ευφάνταστη σύνθεση με βερίκοκο, τουίλ αμύγδαλο και παγωτό σαφράν-ούζο, μια πρόταση που αποδείχθηκε ιδανική.
Στα μεγάλα ατού του Captain’s House πρέπει να συμπεριλάβεις το σέρβις αξιώσεων, το οποίο αγγίζει τα όρια του απόλυτου pampering, την πλούσια κάβα με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες απόλυτα ταιριαστές με το μενού, τα καλοφτιαγμένα signature cocktails και την σούπερ ενημερωμένη spirits list του. Αν αγαπάς τις μεσογειακές γεύσεις και το ανεπιτήδευτο fine dining, στο Captain’s House θα βρεις το εστιατόριο που πάντα έψαχνες.