Gourmade Cooking, το σπιτικό delivery του Παλαιού Φαλήρου
Στο Gourmade Cooking θα βρεις ένα μενού που θα σε ταξιδέψει, μέσα από μαμαδίστικες γεύσεις, σε όλο τον κόσμο από την άνεση του σπιτιού σου.
- 03/11/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφινού
Πόσες φορές δεν έχεις γυρίσει από τη δουλειά χωρίς καμία μα καμία όρεξη να μαγειρέψεις; Το εστιατόριο Gourmade Cooking στην Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο, ανταποκρίνεται σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη σου. Στο γεγονός ότι δεν έχεις χρόνο ή δεν έχεις καθόλου όρεξη να μπεις στην κουζίνα και να σηκώσεις τα μανίκια ψηλά. Με διαφορετικό μενού καθημερινά, εμπνευσμένο από τις κουζίνες του κόσμου, ετοιμάζει καθημερινά ξεχωριστές σπιτικές γεύσεις.
Ο Κωνσταντίνος και ο Ευστράτιος Καλούδης, οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού, έχοντας ταξιδέψει πολύ από μικρά παιδιά, είχαν την τύχη να γνωρίσουν από κοντά διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες. Έχοντας ζήσει επτάμισι χρόνια στη Νέα Υόρκη, πεντέμισι στο Παρίσι αλλά και στο Ντουμπάι, κάνοντας σπουδές στο Άμστερνταμ και στην Αθήνα αλλά και ταξιδεύοντας για αναψυχή σε διάφορες άλλες χώρες σε Δύση και Ανατολή, συνέλεξαν γευστικές εμπειρίες σχεδόν από παντού.
Γυρνώντας πίσω στην Ελλάδα, για να ριζώσουν, γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ευστράτιος «σαν τη ζωή της Ελλάδας δεν υπάρχει πουθενά», ξεκίνησαν τα επιχειρηματικά τους σχέδια στη Σύρο λειτουργώντας το ξενοδοχείο Syros Atlantis και γράφοντας την πρώτη σελίδα της δικής τους ιστορίας. Ωστόσο ως ανήσυχα πνεύματα, ήθελαν να μοιραστούν τις γευστικές τους εμπειρίες και η ιδέα το Gourmade Cooking δεν άργησε να έρθει.
«Είμαστε οικογένεια που αγαπάει το καλό φαγητό. Μας κάνει χαρούμενους. Πόσο μάλλον το καλό φαγητό. Το να προσφέρουμε χαρά μέσω αυτού τελικά είναι το στοιχείο μας» λέει και συνεχίζει: «Θέλαμε αυτό το ταξίδι στον κόσμο που έχουμε κάνει να το μοιραστούμε με τον κόσμο έστω και γευστικά. Έτσι αποφασίσαμε σχεδόν κάθε μέρα να έχουμε και διαφορετική κουζίνα». Ο Κωνσταντίνος και ο Ευστράτιος είναι άνθρωποι που δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και κάθε κίνησή τους είναι καλά μελετημένη, για αυτό και ανέθεσαν τη σχεδίαση του μενού στο γνωστό σεφ και πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας Μίλτο Καρούμπα.
Και τι σημαίνει διαφορετική κουζίνα; Τις Δευτέρες θα βρεις πολίτικες γεύσεις όπως αγκινάρες αλά Πολίτα που τις δοκίμασα και λιώνουν στο στόμα, μουσακά, χιουνκιάρ μπεγεντί και αγαπημένα, μυρωδάτα σουτζουκάκια. Την Τρίτη τα πιάτα έχουν άρωμα γαλλικό, οπότε κάνε όρεξη για μοσχαράκι μπουργκινιόν, γλώσσα ψητή με σπανάκι και σουφλέ ζυμαρικών. Την Πέμπτη ετοιμάσου να ταξιδέψεις γευστικά στην Ιταλία με κανελόνια με σπανάκι και φέτα, λαζάνια με κιμά που τα βρήκα al dente όσο πρέπει και τρυφερό μοσχαράκι σοφρίτο ή καπονάτο (με μελιτζάνες). Το Σάββατο στο μενού μπαίνει η ασιατική κουζίνα οπότε στον κατάλογο φιγουράρουν πιάτα όπως χοιρινό γλυκόξινο, κοτόπουλο κάρυ ελαφρώς spicy και σολομό με σάλτσα τεριγιάκι, ενώ κάθε Τετάρτη και Παρασκευή την τιμητική της έχει η ελληνική κουζίνα με σουπιές με σπανάκι, χοιρινή τηγανιά αρτισμένη τόσο όσο, γιουβαρλάκια που τα βρήκα ευχάριστα λεμονάτα, μοσχαράκι γιουβέτσι, κοτόπουλο με χυλοπίτες κ.ά.
Αν θέλεις να απολαύσεις το γεύμα σου εκτός σπιτιού, έχουν φροντίσει και γι’ αυτό, και θα βρεις δυο τρία τραπεζάκια στον περιποιημένο εξωτερικό χώρο του Gourmade. Σημείωσε επίσης πως το πρωί μπορείς να προμηθευτείς τον απαραίτητο καφέ σου αλλά και το πρωινό σου και να επιλέξεις ανάμεσα σε σάντουιτς ή χειροποίητες πιτούλες και γλυκές λιχουδιές.