Η Ναταλία και ο Γιώργος μάς συστήνουν το πολυασιατικό concept του Mr. Dim
Στο Mr Dim σε Νέα Σμύρνη και Άνω Γλυφάδα θα δοκιμάσεις την αυθεντική dim sum εμπειρία αλλά και πιάτα με επιρροές από την ασιατική και πολυνησιακή κουζίνα στην πιο comfort εκδοχή τους.
- 17/12/2021
- Κείμενο: Βούλα Ακριβάκη
- Φωτογραφίες: Φανή Τουμπουλίδου
Αν σου αρέσει η ασιατική κουζίνα, αν είσαι από αυτούς που λατρεύουν τα εξωτικά γαστρονομικά ταξίδια και θέλουν να δοκιμάζουν καινούρια πράγματα, τότε το Mr Dim είναι η ιδανική επιλογή. Εδώ θα βρεις γεύσεις με έμπνευση από έξι διαφορετικές κουζίνες της Ασίας (Ιαπωνία, Κίνα, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Κορέα και Μαλαισία), «διασκευασμένες» σε νόστιμα, χορταστικά, comfort πιάτα.
Το πρώτο Mr Dim άνοιξε το 2016 στη Νέα Σμύρνη και σύστησε στην Αθήνα τα λατρεμένα πλέον bao buns. Το δεύτερο, στην Άνω Γλυφάδα, άνοιξε τον Οκτώβριο του 2020 συνεχίζοντας το επιτυχημένο πολυασιατικό concept στα νότια με ένα μεγαλύτερο μενού.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η Νάταλι και ο Γιώργος, οι άνθρωποι πίσω από την ιδέα του ασιατικού street food Mr. Dim, έχουν μεγάλη αγάπη αλλά και γνώση για την ιαπωνική κουζίνα. Ο Γιώργος μάλιστα εργαζόταν για χρόνια σε γνωστό ιαπωνικό εστιατόριο του Κολωνακίου. Από καιρό γύριζε στο μυαλό τους να κάνουν κάτι δικό τους αλλά δεν τους ήταν απόλυτα ξεκάθαρο το πώς ακριβώς θα ήταν το εστιατόριό τους. Μέχρι που, σε ένα ταξίδι τους στη Γαλλία, επισκέφθηκαν το εμπορικό κέντρο Galleries Lafayette στον δεύτερο όροφο του οποίου υπήρχαν περίπτερα με διάφορες κουζίνες. Σε ένα από αυτά δοκίμασαν τα κινέζικα dim sum. Μετά τα ξαναδοκίμασαν, «κόλλησαν» μαζί τους και κάπως έτσι η ιδέα άρχισε να παίρνει μορφή.
Όταν επέστρεψαν ήταν πλέον σίγουροι για το πώς θέλουν να στήσουν το δικό τους εστιατόριο. «Όταν πια το πήραμε απόφαση, αρχικά σκεφτήκαμε να βάλουμε στο μενού μόνο dim sum, δηλαδή τα γεμιστά πουγκάκια στον ατμό ή τηγανιτά. Όμως στη συνέχεια καταλήξαμε πως είναι καλύτερο να συμπεριλάβουμε και άλλα πράγματα, όπως noodles, fried rice, μαγειρευτά και sushi» θυμάται ο Γιώργος και συνεχίζει: «Το πρώτο που θέλαμε να μπει στον κατάλογο ήταν τα bao buns, που δεν υπήρχαν τότε στην Αθήνα, αλλά όχι στην κλασική τους μορφή -σκεφτήκαμε να τα κάνουμε σαν σάντουιτς, να είναι λίγο πιο μεγάλα και πιο μακρόστενα για να κόβονται στη μέση, ώστε κάποιος να μπορεί να τα μοιραστεί αν θέλει – αλλά και bao burgers».
Οι δοκιμές ξεκίνησαν, η Νάταλι με τον Γιώργο έδιναν τις κατευθύνσεις και οι σεφ δημιουργούσαν μέχρι να σχεδιάσουν ένα ευέλικτο μενού που να έχει επιρροές από διάφορες χώρες της Ασίας, έτσι όπως ακριβώς το είχαν σκεφτεί. Το μεγάλο στοίχημα όμως ήταν τα bao buns που την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν καθόλου στην αγορά, ωστόσο ήταν και αυτά που έκαναν το Mr Dim να ξεχωρίσει. Όσο ο καιρός περνούσε, το μενού εμπλουτιζόταν φτάνοντας σήμερα να περιλαμβάνει μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά πιάτα της ασιατικής κουζίνας.
Αυτά για το χθες. Το σήμερα διαφέρει κάπως, καθώς το Mr Dim μετά από τέσσερα χρόνια εξαιρετικής πορείας στη Νέα Σμύρνη (όπου καθιερώθηκε χάρη στην πολυσυλλεκτικότητα του μενού του, τις πλούσιες χορταστικές μερίδες του -το κοτόπουλο tori katsu είναι σχεδόν three course meal από μόνο του- και τον συνδυασμό υψηλής ποιότητας και καλών τιμών), απέκτησε το 2020 αδερφάκι στη Άνω Γλυφάδα. Εδώ ο χώρος ακολουθεί την ίδια καλαίσθητη μίνιμαλ αισθητική, όμως είναι σαφώς μεγαλύτερος, δίνοντας τη δυνατότητα για μια κουζίνα με ακόμα περισσότερα αλλά εξίσου λαχταριστά πιάτα.
Ξεκινήσαμε από τα διάσημα bao sandwich και συγκεκριμένα το Βao bun pork με το απίστευτα μαλακό χοιρινό, την ισορροπημένη σάλτσα μπάρμπεκιου και τη σαλάτα coleslaw και συνεχίσαμε με τα Bao bun crispy chicken με το τραγανό κοτόπουλο πανέ και τη γλυκιά αλλά όμορφα πικάντικη σάλτσα τσίλι. Μετά περάσαμε στα bao burger. Αυτό με το μοσχάρι και το κάρι, την κόκκινη πιπεριά και το φρέσκο κρεμμύδι ήταν μια υπέροχη έκπληξη. Όταν όμως ήρθε μπροστά μας το bao burger με το χειροποίητο μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, wasabi, teriyaki sauce και spicy mayo δεν θέλαμε να τελειώσει. Φυσικά δεν σταματήσαμε εκεί, δοκιμάσαμε και τα Mr. Dim noodles με κουρκουμά, χοιρινό, μανιτάρια shitake και την απίθανη Mr. Dim sauce που του ταίριαζε άψογα αλλά και τα Yakisoba shrimp noodles με mendake noodles, γαρίδες και λαχανικά και με μια ανάλαφρη γλυκόξινη σάλτσα που αναδείκνυε όλες τις γεύσεις.
Το μενού όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Θα βρείτε επίσης μαγειρευτά από την ασιατική κουζίνα όπως το Asian curry beef, το Korean style chicken αλλά και υπέροχα ρολάκια sushi, με καβούρι, γαρίδα ή καπνιστό χέλι – και πιο απλά με avocado. Ωστόσο αυτό που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε είναι το sweet bao όπου το αφράτο, συννεφένιο στιμαρισμένο ψωμάκι γεμίζει με φυστικοβούτυρο, merenda, μπισκότο & τριμμένο φυστίκι!
info
Mr. Dim
* Κράτητος 9 &, Ευρυδάμαντος 59, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9356041.
Καθημερινά 12:00-01:00
Facebook
Instagram
* Δημ. Γούναρη 136, Άνω Γλυφάδα, τηλ. 2109619400.
Δευτ.-Πέμπ 14:00-12:30, Παρ.-Κυρ. 12:30-00:30
Facebook
Instagram