Η νέα εκδοχή του Patpong θα σε μυήσει στο ταϊλανδέζικο street food
Το PatPong Thai restaurant μετακόμισε στο Μοναστηράκι κρατώντας σαν βασικά συστατικά τις παραδοσιακές ταϊλανδέζικες συνταγές και το απαράμιλλο service του. Δοκιμάσαμε το νέο μενού όπου οι απρόσμενοι συνδυασμοί γεύσεων και υφών ενθουσίασαν τον ουρανίσκο μας.
- 02/01/2020
- Κείμενο: NouPou.gr
Η ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου καθώς οι γεύσεις γίνονται αλμυρές, ξυνές, γλυκές και αρκετά πικάντικες συνδυάζοντας το κρέας και τα θαλασσινά με ποικιλία λαχανικών.
Ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ κατέβηκα στην οδό Αθηναΐδος 11, στο Μοναστηράκι, για να δοκιμάσω τη νέα εκδοχή του Patpong, όπου έχει γίνει πιο street food και με την υπογραφή του σεφ Σπύρου Μαυροειδή -γνωστός από το Nikkei.
Η ταϊλανδέζικη κουζίνα χαρακτηρίζεται έτσι και αλλιώς από μια πληθωρικότητα καθώς υπάρχει μια πολυπλοκότητα στις συνταγές, με απρόσμενους συνδυασμούς, διαφορετικών χρωμάτων, υφών, αρωμάτων που σε συνεπαίρνει.
Προσφέροντας μια πιο urban ματιά στο ταϊλανδέζικο street food, ο chef δημιούργησε πιάτα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μυημένων, αλλά κατακτούν σιγά-σιγά και τους πιο επιφυλακτικούς. Επιπλέον, σ΄αυτή την πιο urban εκδοχή του Patpong ο σεφ ανέλαβε τη πρόκληση να ενώσει ποικιλίες υλικών και γεύσεων, για να δημιουργήσει ένα αρμονικό και ισορροπημένο αποτέλεσμα.
Η βραδιά γευσιγνωσίας ξεκίνησε με δύο εξαιρετικές σούπες: Tom Khagai (με κοτόπουλο σε κύβους, λεμονόχορτο, μανιτάρια και πιπεριές σε χυμό από λάιμ) και Tom Yum Goong (με γαρίδα, μανιτάρια, πιπεριές τσίλι σε γάλα καρύδας) ιδανικές για τις κρύες ημέρες και νύχτες. Για ορεκτικό δοκίμασα το Fried rice, Corn firtters (καλαμπόκι tempura, kaffir λαιμ, μαγιονέζα yuzu Kosho) και τα εξαιρετικά Dumplings (γαρίδες, κοτόπουλο, μείγμα τσίλι, λάιμ, fish sause). Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ταιλανδέζικα πιάτα το Pad thai (νούγες ρυχιού, φύτρες φασολιού, αυγό, πούδρα τσίλυ, λαιμ, φρέσκο κρεμμύδι tofu) έκλεψε τις εντυπώσεις αφήνοντας μια βελούδινη γεύση.
Από τα πιάτα που μου τράβηξαν γευστικά το ενδιαφέρον ήταν το Thai Green Curry Noodles (Jasmine ρύζι ατμού, μοσχάρι, μελιτζάνα, φύλλα βασιλικού, πράσινο curry, γάλα καρύδας) που προτείνω να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε, ενώ το Grapow Chicken συνδύασε αναπάντεχα τον κιμά κοτόπουλου με τα φασόλια, το ρύζι και το τηγανητό αυγό.
Η διαδικασία του φαγητού γίνεται τελετουργία στο Patpong όπου οι αισθήσεις της όσφρησης και της αφής συναγωνίζονται αυτήν της γεύσης, σε μια εμπειρία που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μια τόσο ιδιαίτερη κουζίνα που διαρκώς αυξάνει τον αριθμό των θαυμαστών της, βρίσκει την καλύτερη εκδοχή της στο νέο Patpong στο Μοναστηράκι.
Info: Αθηναΐδος 11 τηλ:21 0331 5381