Νέα εποχή για το Vibo Bistrot με την άφιξη του Δημήτρη Μπενάκη
Το Vibo έκανε την εμφάνισή του τον περασμένο Σεπτέμβριο και με την ιδιαίτερη αισθητική του κατάφερε να φέρει τον αέρα ενός πραγματικού bistrot στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας.
- 19/11/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Ένα χρόνο μετά, δύο φίλοι από τα παλιά, ο Νίκος Σκρέμπος από την περίφημη Hytra και ο Δημήτρης Μπενάκης, από τους δημιουργούς του Cinco και άλλων επιτυχημένων project, ενώνουν τις δυνάμεις τους, υποσχόμενοι μια Vita Bona (ευ ζην, δηλαδή) εμπειρία, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο bistrot με την πολύχρωμη οροφή που θυμίζει κατάστρωμα λοιπόν, οι αλλαγές είναι πολλές.
Ξεκινώντας από τον καφέ, o leader Στέφανος Δωματιώτης της Create σε συνεργασία με την Taf, δημιούργησε το Vibo blend, έναν ιδιαίτερο καφέ με πλούσια γεύση και έντονα αρώματα, που θα λατρέψουν οι λάτρεις του καφέ. Στην κουζίνα πάλι, ο σεφ Γιάννης Μαρκαδάκης προτείνει ένα νέο μενού, στη φιλοσοφία του comfort food και με Μεσογειακές επιρροές, με τα πιάτα να «ακροβατούν» μεταξύ γαλλικής, ιταλικής και ελληνικής γαστρονομίας.
Ξεκίνησε την ημέρα σου στο Vibo με τα signature αυγά στην Κοκοτιέρα με τριμμένη ντομάτα και γλυκιά γραβιέρα ή με μία φριτάτα αγκινάρας με αυγά και εστραγκόν, καθώς και με special γιαούρτι Μυτιλήνης Αδαλή με γκρανόλα και κυδωνόπαστο!
Όταν έρθει η ώρα για ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα, το all day menu του Vibo περιλαμβάνει ιδιαίτερες προτάσεις, όπως Flatbreads, σολομό Delmonico, τηγανητές αγκινάρες με πεκορίνο και γκρέιπφρουτ, κοτόπουλο Gordon Blue και κλασική Κοτολέτα Μιλανέζε. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με ένα ποτήρι κρασί από την ενημερωμένη λίστα του εστιατορίου, που περιλαμβάνει ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.
Το ίδιο προσεγμένη όμως, είναι και high-end λίστα κοκτέιλ, επιμελημένη από τον Αναστάσιο Πλέσσα, με έντονη Ευ Ζην φιλοσοφία, καθώς όλες οι συνταγές είναι χωρίς ζάχαρη και κρύβουν γευστικές εκπλήξεις, όπως τα χαρακτηριστικά Kombucha κοκτέιλ!