Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Manko με περουβιανές γεύσεις και glam πάρτι
Xmas Guide 2024Παραμονή Πρωτοχρονιάς με λατινοαμερικάνικη γαστρονομία, χορό και εκστατικά γιορτινή ατμόσφαιρα: Το Manko έχει σχεδιάσει ειδικά για την τελευταία βραδιά του χρόνου ένα περουβιανό fine dining party με DJ sets, cocktails και ξέφρενη διασκέδαση.
- 23/12/2024
- Κείμενο: Εμμανουέλα Ρουσσάκη
Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς είναι μια νύχτα γεμάτη μαγεία, πολυτέλεια και ζεστασιά – και το Manko Athens υπόσχεται μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη. Ο μοναδικός γαστρονομικός προορισμός, που συνδυάζει την περουβιανή κουζίνα με ένα πρωτοποριακό day-to-night concept, φωτίζει την Αθηναϊκή Ριβιέρα με τη λάμψη της γιορτινής περιόδου.
Μέσα στο ξεχωριστό σκηνικό του, που συνδυάζει φυσικά υλικά, εντυπωσιακή διακόσμηση και απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, το Manko μετατρέπεται σε έναν απαράμιλλα γιορτινό προορισμό. Στο μαγευτικό περιβάλλον του One&Only Aesthesis στη Γλυφάδα, το Manko Athens έχει καταφέρει να γίνει σημείο αναφοράς για την εκλεπτυσμένη κουζίνα του, τα signature cocktails και την απαράμιλλη ατμόσφαιρα. Φέτος, το εστιατόριο υποδέχεται τη γιορτινή περίοδο με έναν αέρα εξωτικής πολυτέλειας, συνδυάζοντας την περουβιανή γαστρονομία με τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του χώρου είναι καθηλωτική: λαμπερά φώτα, ένα εντυπωσιακό δέντρο και γιορτινές λεπτομέρειες που αγκαλιάζουν την ατμόσφαιρα. Όλα αυτά συνδυάζονται με τη μαγευτική θέα στην πισίνα και τη θάλασσα και τα τα μοντέρνα interiors που αποπνέουν ζεστασιά, πολυτέλεια και μια αύρα χαλάρωσης.
New Years Eve Dinner με υψηλή περουβιανή γαστρονομία
Το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στο Manko ξεκινάει στο εμβληματικό dining room με ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού εμπνευσμένο από την πλούσια περουβιανή γαστρονομία. Ο ταλαντούχος σεφ Juan David Ocampo, με εμπειρία σε κορυφαίες διεθνείς κουζίνες, έχει σχεδιάσει μια γευστική εμπειρία – ταξίδι στη Λατινική Αμερική.
Τα starters είναι μια σύνθεση από premium θαλασσινά και κρέας. Στρείδι με prosecco jelly, αφρό από πιπεριές aji amarillo και ροζ πιπέρι και ένα πιάτο με καραβίδες και καβούρι, με πιπεριά rocoto, leche de tigre με αχινό, chalaca, περουβιανό καλαμπόκι με δύο υφές, σαλικόρνια και λάδι από κόλιανδρο. Τη σύνθεση ολοκληρώνει το sashimi wagyu, με καρδιά μαρουλιού ψημένη στη σχάρα, miso dressing, λάδι σουσαμιού και τρούφα. Στα κυρίως πιάτα ο σεφ προτείνει και πάλι έναν συνδυασμό από θαλασσινά και κρέας, ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της λατινοαμερικάνικης κουζίνας: Καπνιστό χέλι με καυτερή sauce ΧΧΧ, foie gras και τηγανητό φύκι. Δίπλα του, ένα παραδοσιακό πιάτο με κρέας, το cochinillo, χοιρινό καρέ με σως panca, muslin από chirimoya (ένα φρούτο με γλυκιά, τροπική γεύση), κρέμα από λεμόνι και φύλλα μουστάρδας.
Μετά το πλούσιο δείπνο, ακολουθει το pre-dessert, σορμπέ πράσινο μήλο, με βασιλικό, αφρό pisco, πίκλες μήλου brunoise, μαρέγκα και «στάχτη» μήλου, ένα δροσερό «pallet cleanser» που πρετοιμάζει για το επιδόρπιο, μια εντυπωσιακή ράβδο χρυσού με γέμιση από μαύρη quinoa, παντεσπάνι από λευκή quinoa και συμπυκνωμένο γάλα με infusion αλμυρής καραμέλας. Τα προσεγμένα petit four αποτελούν την τελευταία πράξη του δείπνου, κλείνοντας το μάτι στην ευρωπαϊκή (και ελληνική) κουλτούρα, αφού προτείνονται σε τρεις γεύσεις: ferrero rocher με επικάλυψη καραμελωμένης πούδρας cancha (ένα δημοφιλές στη Λατινική Αμερική σνακ από καβουρδισμένο καλαμπόκι), pâte de fruit από μανταρίνι με πιπεριά ají amarillo, αλλά και «μελομακάρονο» με γευστικές νότες τρούφας.
Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρονιά με ένα ξέφρενο λατινοαμερικάνικο πάρτι
Καθώς το ρολόι πλησιάζει μεσάνυχτα, η διάθεση, φυσικά, ανεβαίνει. Μαζί της και η ένταση της μουσικής: Με φόντο τη μαγευτική θέα στην πισίνα και τη θάλασσα, τα πρώτα ποτήρια σαμπάνιας σηκώνονται ψηλά και ο DJ δίνει το σύνθημα για χορό. Ξεκινώντας από τις 20:00 στα deck ανεβαίνουν οι El Mukuka, Chris Kotsimpos και DJ Vagelis, το ιδανικό δυναμικιό lineup για να εξασφαλίσει μια αξέχαστη βραδιά. Η νύχτα συνεχίζεται με δροσιστικά κοκτέιλ από το ceviche & cocktail bar του Manko, φτιαγμένα με φαντασία, έμπνευση και περουβιανές πρώτες ύλες, ενώ οι ρυθμοί του πάρτι κρατούν ζωντανή την ενέργεια μέχρι τις πρώτες ώρες του νέου έτους.
Και, κάπως έτσι, μέσα στο σαγηνευτικό σκηνικό του Manko, η Παραμονή Πρωτοχρονιάς μετατρέπεται σε μια πραγματικά αλησμόνητη εμπειρία, ακριβώς όπως αξίζει στην πιο εορταστική βραδιά κάθε χρονιάς.
*Online reservations και περισσότερες πληροφορίες για το μενού και τα εορταστικά events του Manko εδώ, τηλεφωνικές κρατήσεις και πληροφορίες στο +30 21 6686 1000,