Στο ανανεωμένο Αncho Γλυφάδας θα δροσιστείς και θα «καείς» ταυτόχρονα
Το σημείο αναφοράς του hip, νεανικού -και όχι μόνο- κοινού των νοτίων προαστίων ανανεώθηκε και σερβίρει νέα Frozen Cocktails με «υπογραφή», mex-εκπλήξεις και φυσικά το ήδη αγαπημένο μεξικάνικο φαγητό του.
- 19/12/2019
- Κείμενο: Ιωάννα Παχούλη
- Φωτογραφίες: Ολυμπία Ορνεράκη
Μετά το Χαλάνδρι και την Κηφισιά, το τρίτο, ιδιόκτητο πια, αδερφάκι του Αncho στην οδό Γιαννιτσοπούλου 3 στη Γλυφάδα σε υποδέχεται πιο φρέσκο από ποτέ.
Ο νεανικός, φωτεινός χώρος, με τους εξωτικούς κάκτους, τις πολύχρωμες διακοσμητικές πινελιές και τα ξύλινα τραπέζια σε καλωσορίζει σε ένα αυθεντικά μεξικάνικο στέκι, ενώ η λάτιν μουσική σού φτιάχνει τη διάθεση, πριν ακόμη παραγγείλεις. Η self service λογική του μεξικάνικου fun, street food restaurant σε προκαλεί να πειραματιστείς με τις γεύσεις και τη γέμιση, όσο επιλέγεις ένα προς ένα τα υλικά με τα οποία θα «χτίσεις» το tacos, το αφράτο buritto ή τις ελαφρώς ψημένες τορτίγιες, τις quesadillas.
Πριν κάνεις την καυτερή (ή όχι και τόσο) επιλογή σου, στο Ancho θα δροσιστείς για τα καλά. Η διαφορά με τα υπόλοιπα Frozen cocktails που κυκλοφορούν στα περισσότερα μαγαζιά, είναι ότι στο Ancho, τα cocktails είναι επιπέδου πραγματικού cocktail bar – και δεν υπερβάλουμε – καθώς τα έχει επιμεληθεί ο γνωστός bartender Γιώργος Καβακλής. Σερβίρονται σε μεγάλη ποσότητα, take away ποτήρι για να δροσιστείς και εκτός Ancho. Παγωμένες μπύρες, και δροσερά αναψυκτικά εισαγωγής που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού όπως Dr Pepper και Jarritos, τα πλέον δημοφιλή αναψυκτικά του Μεξικού, θα συνοδέψουν το γεύμα σου.
Το κρέας, το κοτόπουλο, το βιολογικό τόφου, τα λαχανικά, ακόμη και το αλεύρι, όλα φτάνουν στην κουζίνα του εστιατορίου σε καθημερινή βάση, διασφαλίζοντας έτσι, παράλληλα με την ύψιστη, αδιαπραγμάτευτη ποιότητα, την απόλυτη φρεσκάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το guacamole, το οποίο επαναπαρασκευάζουν εξ’ ολοκλήρου κάθε 2-3 ώρες, με τα πιο ποιοτικά ώριμα αβοκάντο Hass τα οποία διαλέγονται προσεχτικά και ωριμάζουν σε ιδανικές συνθήκες. Σε όλα τα στάδια παρασκευής χρησιμοποιούνται βιώσιμες πρακτικές Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούν είναι ανακυκλώσιμα ή βιοδιασπώμενα, ώστε να αφήνουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον.
Με υλικά όπως τα Μεξικάνικο κόκκινο ρύζι ή ρύζι με λάϊμ και κόλιανδρο, barbacoa (σιγομαγειρεμένο για ώρες στη γάστρα μοσχάρι), chili con carne (κιμάς με μυρωδικά και chili), carnitas (ψιλοκομμένο χοιρινό σε παραδοσιακή μεξικάνικη έκδοση), μοσχάρι ψημένο στη σχάρα κομμένο σε μικρά κομμάτια, chicken asada (μαριναρισμένο ψητό φιλέτο κοτόπουλο) τόφου (βιολογικό μη γενετικά τροποποιημένο), γαρίδες, ή ψητά λαχανικά, η γέμισή είναι ξεκάθαρα στο χέρι σου.
Oλοκληρώνεις το δημιούργημά σου, με απαλή σάλτσα Pico De Gallo ή επικίνδυνα καυτερή Ghost Pepper Sauce. Αν πάλι η «αλήθεια» σου βρίσκεται κάπου στη μέση, υπάρχουν τρεις ακόμη διαβαθμίσεις spiciness. Τις σάλτσες (όπως και διάφορα άλλα επιλεγμένα προϊόντα και αναψυκτικά) μπορείς να τα αγοράσεις και σε συσκευασίες για το σπίτι.
Εξάλλου το Ancho αποτελεί και την ιδανική στάση για τις απαραίτητες προμήθειες για την tex – mex night με φίλους, Netflix και frozen cocktails.
Με τα πρώτα κρύα εμφανίζεται και η σούπα ημέρας, η οποία μπορεί να έχει ως βάση το καλαμπόκι και το chili, τη γλυκοπατάτα και το μπέικον, τη γλυκιά κολοκύθα και το τζίντζερ ή τη πατάτα και το πράσο. Τα tortilla chips από την άλλη, είναι πάντα εκεί, ανεξαρτήτως εποχής. Κόβονται στο χέρι και παρασκευάζονται καθημερινά στον χώρο του εστιατορίου, συνοδευόμενα από μπολάκια που θα τα βουτήξεις ένα προς ένα: με κρέας, σάλτσα, sour cream, guacamole, λιωμένο τυρί και jalapenos. Μάθαμε ακόμη ότι το κάθε πιάτο σερβίρεται και σε εκδοχή χωρίς γλουτένη.
Τα επικαλυμμένα με ζάχαρη και κανέλα churros αλλά και σκέτα, έτοιμα για μακροβούτια στη χειροποίητη σως σοκολάτας και Dulce De Leche καραμέλας βουτύρου, έχουν νέο γλυκό «ανταγωνιστή», μια τραγανή, σπιτική τάρτα με απαλή κρέμα λεμόνι κι ελαφριά αίσθηση τεκίλας.
Adios ζωή.