Τhe Royal Beach: Το all day beach restaurant που μύησε τα νότια προάστια στην Itameshi κουζίνα
Επισκεφθήκαμε το δημοφιλές venue στη Βουλιαγμένη και δοκιμάσαμε το νέο μαγειρικό consept που «πατάει» ταυτόχρονα στην Ιταλία και στην Ιαπωνία.
- 08/08/2023
- Κείμενο: Γιώτα Παναγιώτου
- Φωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη
Στο πιο όμορφο σημείο της Βουλιαγμένης, σχεδόν στην καρδιά της και πάνω στην αμμουδιά, το Royal Beach υποδέχτηκε για μια ακόμη χρονιά το καλοκαίρι. Οι φίλοι του αγάπησαν το κομψό venue του Βλάσση Σταθακωστόπουλου για τα χαλαρά vibes του από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι γρήγορα αναδείχθηκε σε meeting point της περιοχής.
Οι περισσότεροι, βέβαια, το ξεχωρίσαμε για το απολαυστικό brunch και τα cocktails που μπορείς να τα απολαύσεις ακόμη και στις ξαπλώστρες πλάι στο κύμα και δεν ήταν λίγες οι φορές που το ηλιοβασίλεμα έβρισκε εκεί τις παρέες που έρχονταν από το πρωί. Το Royal Beach με την ανεμπόδιστη θέα όμως μπορεί άνετα να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο, καθώς πέρα από τις σαλάτες, τα mini burgers, τις παρασκευές αβγών, τα smoothie bowls και τα cocktails, μπορεί να προσφέρει και ένα δείπνο αξιώσεων, κάνοντας τα βράδια στην Αθηναϊκή Ριβιέρα μαγικά.
Επί κεφαλής του μαγειρικού consept του Royal Beach είναι ο έμπειρος chef Αντώνης Κουρκούτας, ο οποίος δεν ακολουθεί την πεπατημένη των beach restaurants της περιοχής. Αντίθετα, επενδύει γαστρονομικά στην κουζίνα Itameshi, δηλαδή το άκρως δημιουργικό «υβρίδιο» που προκύπτει όταν η Ιταλία συναντά γευστικά την Ιαπωνία. Στη χώρα των ανθισμένων κερασιών, μάλιστα, ο όρος δεν περιγράφει απλά το ιταλικό φαγητό, αλλά αναφέρεται σε μια ολόκληρη κατηγορία ξεχωριστών πιάτων με πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά. Στο πλευρό του Αντώνη Κουρκούτα βρίσκεται η νέα και ικανή chef de cuisine Κατερίνα Κουρμούλη, καθώς και μια αξιόλογη ομάδα που καθημερινά δίνει τον καλύτερό της εαυτό.
Κάνε την αρχή επιλέγοντας κάποια από τα sushi rolls, τα sasimi και τα nigiri που κυκλοφορούν σε πολλές παραλλαγές για να καλύψουν κάθε γούστο. Εμείς διαλέξαμε, σε πρώτη φάση, τα καλοφτιαγμένα king crab california rolls -με βασιλικό καβούρι, αβοκάντο, ρέβα πίκλα και kewpie μαγιονέζα, τα οποία σοφά δεν ήταν καλυμμένα με οποιαδήποτε σάλτσα που θα μπορούσε να καλύψει τη φρεσκάδα των υλικών και συνεχίσαμε με φίνα sashimi τόνου.
Με προτροπή του προσωπικού, επιλέξαμε το επόμενο πιάτο και δεν το μετανιώσαμε. Ήταν ένα ιδιαίτερο ceviche από μαγιάτικο, που αφού έφτασε στο τραπέζι σκέτο «βαφτίστηκε» κατόπιν σε νερό ντομάτας. H συγκεκριμένη σύνθεση περιείχε μπόλικη πιπεριά Jalapeño για την ένταση, αλλά και αβοκάντο για την αποκατάσταση της ισορροπίας.
Λόγω καλοκαιριού, δεν αντισταθήκαμε στην tempura από τρυφερά πράσινα κολοκυθάκια, με φρέσκο κρεμμύδι και calabrian chilli mayo, ενώ περνώντας στα κυρίως αφήσαμε να μας παρασύρουν με τη νοστιμιά τους τα best seller λινγκουίνι με ζουμερές γαρίδες, τομάτα και βασιλικό, η ολόσωστα ψημένη tagliata Black Angus striploin με πουρέ μελιτζάνα-misho και τα αριστουργηματικής οξύτητας king crab paccheri με βασιλικό καβούρι, σπαράγγια, κρέμα μασκαρπόνε και λεμόνι.
Κρατήσαμε χώρο για το γλυκό και αποδείχθηκε ότι πράξαμε σωστά, αν και δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε ανάμεσα στο τραγανό cannoli γεμιστό κρέμα ρικότας με περγαμόντο και στο caprese, ένα gluten free ποίημα από μαλακό κέικ σοκολάτας, cremeux από πραλίνα και σοκολάτα μπίτερ και παγωτό αλμυρής καραμέλας (σωστά υπέθεσες, πήραμε και τα δύο!).
Η δική μας συμβουλή; Την πρώτη φορά που θα επισκεφτείς το Royal Beach, κλείσε τραπέζι λίγο πριν βραδιάσει και άφησε τον εαυτό σου να χαθεί στο δειλινό και στη μουσική απολαμβάνοντας ένα από τα signature cocktails πριν ξεκινήσεις το δείπνο-ταξίδι ανάμεσα στην Ιταλία και στην Ιαπωνία. Θα ξανάρθεις!