Foodie Muse: Η instagrammer που γεμίζει το feed μας με τα πιο λαχταριστά βίντεο
Η Ελληνοαμερικανίδα Kalliopi Kohas, γνωστή στον ινσταγκραμικό κόσμο ως Foodie Muse, ζει πλέον στα νότια προάστια και ανακαλύπτει τα πιο γευστικά spots της πόλης, προτείνοντάς μας must-try πιάτα και κολασμένα γλυκά.
- 24/08/2021
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Αν έστω και λίγο σου αρέσει το φαγητό, την πρώτη φορά που θα μπεις στο instagram account με το όνομα Foodie Muse είναι σίγουρο πως θα κολλήσεις. Λαχταριστές μακαρονάδες, ζουμερά burgers, gourmet πιάτα, παραδοσιακά φαγητά και επικά γλυκά συνδυάζονται σε έναν λογαριασμό που δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε υψηλή γαστρονομία, street food και ελληνική κουζίνα αλλά πετυχαίνει τον αυτοσκοπό του απόλυτα: Σε κάνει να πεινάς, ακόμα κι αν έχεις μόλις φάει. Η δημιουργός του, Kalliopi Kohas, έχει ήδη καταφέρει να μετρά πάνω από 30.000 followers, χάρη στις φωτογραφίες και, κυρίως, στα βίντεο που ανεβάζει. Μέχρι πρόσφατα έμενε στην Αμερική, όμως πλέον ζει στην Ελλάδα – και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, όπου τη συναντήσαμε.
Πάμε να μάθουμε λίγα παραπάνω!
Ποια είναι η σχέση σου με το φαγητό;
Πάντα ήμουν λάτρης του φαγητού! Για αυτό πήγα σε σχολή μαγειρικής στην Αμερική και κάποια στιγμή δούλευα και σε εστιατόριο. Το πάθος μου ήταν να βγαίνω για φαγητό, να δοκιμάζω νέες γεύσεις, να έχω καινούριες εμπειρίες και να μαγειρεύω στο σπίτι. Επίσης, σπούδασα αγγλική φιλολογία, και η αδερφή μου πάντα μου έλεγε γιατί δεν κάνεις ένα food blog; Κάτι δηλαδή που να μπορώ να συνδυάσω και τα δύο. Είχαμε πάει λοιπόν διακοπές και με πίεσε λίγο να φτιάξω instagram. Έτσι ξεκίνησαν όλα.
Μίλησέ μας για το πώς και πότε άρχισες να ασχολείσαι με το food blogging στο instagram.
Άρχισα πριν από περίπου 4 χρόνια. Ένα χρόνο μετά τη γέννηση της κόρης μου. Οπότε, όταν ξεκίνησα το instagram, αυτό που έκανα ήταν να έχω το παιδί και μετά να βγαίνω για φαγητό. Αυτή ήταν η ζωή μου. Γιατί το φαγητό ήταν το χόμπι μου και το πάθος μου. Ανέβαζα εικόνες από ό,τι έτρωγα και όλοι οι φίλοι μου με ρωτούσαν πού να πάνε. Πάντα ήξερα τι καινούριο άνοιξε και τι άξιζε να επισκεφτείς. Ανέβαζα λοιπόν πού έχω πάει, τι προτείνω και τι μου αρέσει, μέσα από φωτογραφίες και βίντεο που δημοσίευα στον λογαριασμό μου.
Πώς κατάφερες όμως να αποκτήσεις τόσους followers και να βγεις πέρα από το δίκτυο των γνωστών και των φίλων σου;
Λίγο μετά το ξεκίνημά μου άρχισαν να μου κάνουν repost πολύ μεγάλα food accounts. Μεγάλωσε ο αριθμός των ακολούθων μου, καθώς άρχισαν μεγάλοι λογαριασμοί να με ακολουθούν. Το Eater για παράδειγμα. Όταν έκαναν repost κάποιο βίντεό μου, έπαιρνα χιλιάδες followers απανωτά. Το Food Network, που είναι σχεδόν άπιαστο, μου έχει κάνει repost 3 φορές. Τότε ήταν και που συνειδητοποίησα ότι κάτι έκανα καλά. Και αυτό μου έδινε την αυτοπεποίθηση και την όρεξη να συνεχίσω.
Ζούσες στη Νέα Υόρκη όταν ξεκίνησες. Τώρα έχεις επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα;
Σίγουρα για τα επόμενα δύο χρόνια. Μετά ποιος ξέρει. Η ζωή μας είναι απρόβλεπτη. Αποφάσισα πέρυσι να επιστρέψω και να μείνω εδώ. Μου άρεσε πολύ όταν ήρθα, παρόλο που έπεσα ακριβώς πάνω στην περίοδο της καραντίνας. Νομίζω πως η ποιότητα ζωής στην Ελλάδα δεν συγκρίνεται με τίποτα. Έχω φίλους και οικογένεια εδώ, και με θυμάμαι κάθε καλοκαίρι να το περνάω στην Ελλάδα. Όσο για τη γαστρονομία, θεωρώ πως ανεβαίνει πολύ, θέλω όμως να το ερευνήσω παραπάνω. Δεν έχω μπει ακόμη τόσο πολύ στη food σκηνή εδώ.
Ποια εστιατόρια επισκέπτεσαι τακτικά στην Αθήνα; Ποια ξεχωρίζεις στα νότια προάστια;
Πρόσφατα επισκέφτηκα το Krabo, το Privilege, το Blue Fish και το Beefbar. Μετά από τόσους μήνες lockdown ήταν και δύσκολη η επιστροφή. Δεν έχω καταφέρει ακόμη να πάω σε όλα τα εστιατόρια που ήθελα. Πήγα επίσης στο Feedέλ και μου άρεσε πολύ. Πιο πολύ επισκέπτομαι -ειδικά τώρα το καλοκαίρι- τα παραθαλάσσια μέρη, όσο είναι καλός ο καιρός.
Ποια είναι τα αγαπημένα σου φαγητά και γλυκά;
Από γλυκά ό,τι έχει να κάνει με σοκολάτα. Το σουφλέ σοκολάτας για παράδειγμα είναι η top επιλογή μου. Ένα old school σουφλέ. Έπειτα, λατρεύω οτιδήποτε ωμό, όπως σούσι, ταρτάρ, σεβίτσε και όλα τα θαλασσινά. Από κρέας προτιμώ ένα καλό rib eye και φυσικά αγαπώ τα ζυμαρικά! Δεν ξέρω αν έχω ένα μόνο αγαπημένο φαγητό, τα αγαπώ όλα. Από ελληνική κουζίνα μου αρέσουν πολύ τα μαγειρευτά και φτιάχνω, μάλιστα, πολύ ωραίο παστίτσιο. Επίσης απολαμβάνω πολύ μια ωραία αστακομακαρονάδα.
Ο λογαριασμός σου περιλαμβάνει κατά βάση βιντεάκια. Γιατί;
Στην αρχή ανέβαζα κυρίως φωτογραφίες – πού και πού ανεβάζω ακόμη. Αλλά θεωρώ πως το βίντεο σου δείχνει πιο κατατοπιστικά και ρεαλιστικά το φαγητό και τραβάει σε μεγαλύτερο βαθμό το ενδιαφέρον του άλλου. Είναι πιο λαχταριστό. Το βλέπεις και σου τρέχουν τα σάλια.
Ποιο είναι το βίντεο που έχει πάρει τα περισσότερα likes;
Αυτό που μου έρχεται τώρα στο μυαλό είναι ένα σουφλέ σοκολάτας, που το buzzfeedfood το έκανε repost και μάζεψε χιλιάδες likes. Μια τούρτα επίσης από το Flour Shop στη Νέα Υόρκη, που πήρε εκατομμύρια views, ήταν η πιο viral ανάρτηση που έχω κάνει. Ήταν celebration cake και μόλις την έκοβες πετάγονταν ζαχαρωτά σαν κομφετί. Τέλος, ένα σουφλέ τυριών κέρδισε πολύ τον κόσμο. Αλλά κυρίως πιστεύω τα γλυκά είναι τα κορυφαία.
Πώς ήταν η ζωή στην Αμερική και πόσο διαφορετικά είναι τώρα εδώ που επέστρεψες;
Για εμένα δεν είναι απλά η αλλαγή της Αμερικής με την Ελλάδα, είναι και η αλλαγή με τη νέα εποχή με τον κορονοϊό. Είχα φτάσει σε ένα σημείο στη Νέα Υόρκη, όπου με καλούσαν σε πολλά events, ακόμα παίρνω προσφορές -παρόλο που δεν είμαι τόσο ενεργή εκεί- για να πάω σε εστιατόρια, να μου στείλουν προϊόντα να τα διαφημίσω. Ήταν και λίγο καταθλιπτικά όταν έφυγα λόγω του ιού. Μετά ήρθα εδώ, όπου ήταν εξίσου δύσκολο γιατί έπρεπε να προσαρμοστούμε. Ωστόσο, ο καιρός, η αύρα και η ενέργεια της Ελλάδας πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση. Ήμασταν δηλαδή χαρούμενοι όλον τον καιρό εδώ, παρόλο που περνούσαμε μια δύσκολη κατάσταση. Πρόσφατα πήγα πίσω στην Αμερική για ένα μήνα και νιώθω πως έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Έχουν ανοίξει τα εστιατόρια και όλα μοιάζουν σχεδόν όπως πριν. Και εδώ το νιώθω αυτό.