Το fritto misto του Ramino μυρίζει θάλασσα
Το Nou-Pou.gr κάθε εβδομάδα διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.
- 19/02/2018
- Κείμενο: Mυρτώ Γεωργάκη
Η εμμονή: Το fritto misto του Ramino, ένα από τα πιο γνωστά πιάτα στην Ιταλία
Γιατί: Το fritto misto είναι ένα τυπικό ιταλικό πιάτο τηγανητών με δαχτυλίδια καλαμαριού, γαρίδες και πλοκάμια καλαμαριού, που στη βόρεια Ιταλία – ιδιαίτερα στο Πεδεμόντιο – φτιάχνεται ως επί το πλείστον με λαχανικά και, ανάλογα με την εποχή, προστίθενται κι άλλα υλικά. Ο Χρήστος Γιατράκος στο Ramino, πήρε στοιχεία από τις διαφορετικές πόλεις της Ιταλίας κι έφτιαξε ένα frito misto με θαλασσινά και λαχανικά, με καλαμάρι, γαρίδα, γαύρο, καρότα και μελιτζάνες, σερβίροντάς το μάλιστα όπως το σερβίρουν στην Ιταλία μέσα σε μια φωλιά χαρτιού. Τόσο ζεστό και λαχταριστό, που δεν πρόκειται να μείνει μπουκιά για μπουκιά!
Πού θα τη βρεις: Στο Ramino, στη Γλυφάδα (Αγγ. Μεταξά 34).