Fuddy Duddy: Δοκιμάσαμε το πρώτο pizza in a cone στην Αθήνα
Στη γωνία της Λέκκα με την Κολοκοτρώνη τρώνε «pizza in a cone» ακούγοντας ροκ σε ένα μαγαζί με 80s αισθητική και πολλή θετική διάθεση.
- 23/07/2024
- Κείμενο: Εμμανουέλα Ρουσσάκη
Το μεταμεσονύχιο snacking στο κέντρο της Αθήνας μόλις έγινε λίγο καλύτερο γιατί το Fuddy Duddy μεταμόρφωσε μια χορταστική ατομική πίτσα σε ένα χωνάκι που μπορείς να κρατήσεις πολύ απλά, σαν παγωτό.
Στη γωνία της Λέκκα με την Κολοκοτρώνη ο Γιώργος Μπουραίμης άνοιξε το πιο funky street food στέκι του κέντρου, όπου η ποιότητα και η νοοτροπία είναι old school.
Βρεθήκαμε στο Fuddy Duddy και είδαμε πιτσιρικάδες με πατίνια, ζευγάρια που έκαναν τη βόλτα τους, αλλά και περαστικούς να κοιτούν περίεργοι από πού έρχονται τόσα γέλια και μουσική και να δοκιμάζουν την τελευταία άφιξη στο αθηναϊκό street food.
Τον σχεδιασμό του χώρου επιμελήθηκαν οι Saint of Athens και το αποτέλεσμα είναι μίνιμαλ και πολύ ιδιαίτερο αφού μοιάζει με μια σταθερή, new age καντίνα. Όπως μας είπε ο Γιώργος Μπουραίμης μετά από πολλή σκέψη και αναζήτηση, σε ένα ταξίδι τρέλας επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό για να φέρει την Αθήνα μια επιλογή street food που φτιάχνεται με αγάπη και ποιότητα.
Γνώρισε το concept του pizza in a cone σε ένα ταξίδι και μόλις το δοκίμασε αποφάσισε ότι στην Ελλάδα μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα. Η ποιότητα και η νοοτροπία που έχουμε προς το φαγητό ήταν αυτό που έλειπε για να απογειώσει το παγκόσμιο trend.
Το Fuddy Duddy προσφέρει φροντίδα και ζεστό φαγητό στη μορφή ενός κώνου που φτιάχνεται με και αγάπη. Όπως μας είπε και ο Γιώργος είναι σημαντικό καθένας να έχει μια νόστιμη, ζεστή και οικονομική επιλογή για να φάει το βράδυ. «Γι’αυτό είμαστε εδώ, προσφέρουμε φροντίδα με τη μορφή φαγητού σε όποιον τη θέλει, μέχρι αργά το βράδυ», είπε χαρακτηριστικά.
Η επιλογή του μενού έχει γίνει με αυστηρά κριτήρια γευσιγνωσίας και πολλή προσπάθεια ώστε τα υλικά να είναι φρέσκα και νόστιμα. Έτσι, στο Fuddy Duddy θα βρεις κλασικές επιλογές όπως μαργαρίτα και πεπερόνι αλλά και το πιο premium cone με μοσχάρι ραγού και μπεσαμέλ.«Χρειάστηκε να ψάξω πολύ για να καταλήξω στις συνταγές. Έφτιαχνα συνέχεια πίτσα δοκιμάζοντας συνδυασμούς για να βρούμε τις κατάλληλες αναλογίες για τη ζύμη και τα υλικά.»
Σημειώνουμε ότι το Fuddy Duddy προσφέρει και vegan επιλογή (με vegan μοτσαρέλα και μπεσαμέλ), ενώ μπορείς να φτιάξεις και τον δικό σου κώνο επιλέγοντας ανάμεσα σε τυριά, αλλαντικά και κρέατα, λαχανικά και πάστα τρούφας.
Ζητήσαμε από τον Γιώργο να μας φτιάξουν το πιο απλό και το πιο premium cone που έχουν. Το φαγητό ήταν ζεστό, ζουμερό και ταυτόχρονα τραγανό με τέλεια αναλογία ζύμης και γέμισης. Η γεύση θύμιζε σπιτική πίτσα, καθόλου βαριά και χωρίς υπερβολές ώστε να αναδεικνύονται πραγματικά τα υλικά. Η πιο ευχάριστη έκπληξη ήταν το χωνάκι, τραγανό στο εξωτερικό αλλά ταυτόχρονα μαλακό. Αν είσαι από τους ανθρώπους που δεν τρώνε το ψωμάκι από το στεφάνι της πίτσας, αυτή η ζύμη θα σε κάνει να το ξανασκεφτείς.
Εκτός από τις αλμυρές επιλογές για όλα τα γούστα, όμως, το Fuddy Duddy έχει και δυο γλυκές επιλογές που φαίνεται να αγαπάει πολύ ο κόσμος, Bueno Cone και Apple Cone. Το old school στιλ του μαγαζιού μας ενέπνευσε να δοκιμάσουμε το Apple Cone και δεν το μετανιώνουμε καθόλου. Η ίδια τραγανή ζύμη αλλα με γέμιση μήλο και crumble με ζάχαρη άχνη και κανέλλα. Μια μοντέρνα εκδοχή μηλόπιτας που είχε γεύση από μαμά.