Subito, το νότιο στέκι που επιμένει ποιοτικά, υγιεινά και γευστικά
Για καφέ, θρεπτικά snacks, πεντανόστιμα panini ή healthy brunch, το Subito είναι η ιδανική πρόταση.
- 27/09/2019
- Κείμενο: NouPou.gr
Σε μία ήσυχη γειτονιά, με εύκολο πάρκινγκ και άμεση πρόσβαση στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης αλλά με την αίσθηση πως βρίσκεσαι χιλιόμετρα μακριά από τον θόρυβό της, το Subito έχει σίγουρα το πλεονέκτημα της καλής θέσης. Το γεγονός ότι βρίσκεται ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα γυμναστήρια της Γλυφάδας (Holmes Place και Gym Tonic) όπως επίσης και ο μικρός μα καταπράσινος κήπος δίπλα στο αίθριο με τα λιγοστά τραπεζάκια, είναι μερικοί ακόμα άσοι στο μανίκι των ιδιοκτητών του. Όμως αυτό που εδώ και δεκατρία χρόνια κάνει τον Σπύρο, τη Νίκη και την πολύτιμη -όπως οι ίδιοι την χαρακτηρίζουν- ομάδα τους να κερδίζουν σταθερά την παρτίδα είναι η εμμονή τους στην ποιότητα και τον σπιτικό τρόπο παρασκευής.
Ό,τι σερβίρεται στο Subito είναι εγγυημένα φρέσκο και φτιαγμένο με ποιοτικές πρώτες ύλες. Τα φρούτα που μπαίνουν στα smoothies και τους ενεργειακούς χυμούς είναι όλα εποχής, ό,τι θα έβρισκες δηλαδή αν έκανες τη συγκεκριμένη περίοδο μια βόλτα στη λαϊκή. Τα φημισμένα panini του, για τα οποία αξίζει να κάνεις μια στάση ακόμα κι αν έχεις μόνο δέκα λεπτά στη διάθεσή σου, φτιάχνονται τη στιγμή της παραγγελίας με υλικά που κόβονται εκείνη τη στιγμή, σε ζεστό ψωμάκι που έχει αγοραστεί την ίδια μόλις μέρα από τον φούρνο. Όσο για τον espresso του, αυτός είναι 100% Arabica με την εγγύηση της Filicori Zecchini, ενώ ο γαλλικός αλέθεται και φιλτράρεται επιτόπου, με αποτέλεσμα να σερβίρεται στο φλιτζάνι σου ολόφρεσκος και απίστευτα αρωματικός.
«Φέτος, ξεκινάμε τη 13η σεζόν μας και το γιορτάζουμε. Δεν είμαστε καθόλου προληπτικοί!» λέει με χιούμορ ο Σπύρος, ένας εκ των δύο ιδιοκτητών του Subito. Ο ίδιος, έχοντας δουλέψει από το 1986 στον χώρο της εστίασης, έχει αναλάβει προσωπικά το κομμάτι του καφέ, των ροφημάτων και της επαφής με τους πελάτες. Η γυναίκα του, η Νίκη, έχει εξολοκλήρου την ευθύνη της κουζίνας. Το μεράκι τους να προσφέρουν το καλύτερο και η προσωπική τους φροντίδα για όλες τις προτάσεις του μενού είναι ο κοινός παρονομαστής τους. «Όλα αυτά τα χρόνια δεν κάναμε ποτέ οικονομία στις πρώτες ύλες. Το αντίθετο. Θέλαμε να δίνουμε πάντα το κάτι παραπάνω, για να μπορέσουμε να έχουμε διάρκεια. Και το έχουμε κερδίσει αυτό. Ο κόσμος μάς το έχει αναγνωρίσει, γι’ αυτό και έχουμε πάρα πολλούς σταθερούς πελάτες».
Εκτός όμως από την ποιότητα των πρώτων υλών, η γεύση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο να επιστρέφεις ξανά και ξανά σε ένα μαγαζί. Αυτές είναι λοιπόν μερικές από τις επιλογές του Subito που ένας θαμώνας του θα σου πρότεινε οπωσδήποτε να δοκιμάσεις:
Οι healthy ομελέτες
Στο μενού του Subito έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην υγιεινή διατροφή. Οι θερμιδομετρημένες προτάσεις που έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον Ειδικό Διατροφολόγο Θαλή Παναγιώτου περιλαμβάνουν ελαφριά γεύματα και θρεπτικά snacks. Αν θέλεις ένα light μεσημεριανό, μία από τις ομελέτες όπως η «ομελέτα γράμμωσης» με ασπράδια και γαλοπούλα, που έχει μόλις 250 θερμίδες, είναι ιδανική.
Οι ενεργειακοί χυμοί και τα smoothies
Όπως είπαμε και νωρίτερα, εδώ δεν θα βρεις τίποτα εκτός εποχής. Έτσι, η λίστα με τα φρούτα που μπορείς να βάλεις στον χυμό ή το smoothie σου συνέχεια αλλάζει. Αυτό που μένει σταθερό όμως είναι η πλούσια γεύση τους. Μη διστάσεις να προσθέσεις υλικά όπως goji berries, μάκα, σπιρουλίνα ή νιφάδες φαγόπυρου για ακόμα περισσότερη ενέργεια και θρεπτική αξία. Στα smoothies μπορείς να βάλεις γιαούρτι κατσικίσιο ή καρύδας, γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή ακόμα και πρωτεΐνη ορού γάλακτος.
Η χειροποίητη μπάρα δημητριακών
Ιδανικό πρωινό για όταν βιάζεσαι ή σνακ πριν από την προπόνηση, η μπάρα που φτιάχνουν στο Subito με τη δική τους συνταγή γίνεται καθημερινά ανάρπαστη. Με ταχίνι, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς είναι όχι μόνο υγιεινή, αλλά και πάρα πολύ νόστιμη.
Το τσάι και η βέλγικη ζεστή σοκολάτα
Τους κρύους μήνες, αν βρεθείς στο δίλημμα «τσάι ή σοκολάτα», δεν είμαστε σίγουροι τι να σε συμβουλεύσουμε να παραγγείλεις. Κι αυτό γιατί στο Subito η σοκολάτα δεν είναι το ρόφημα που έχεις συνηθίσει, αλλά πραγματική βέλγικη σοκολάτα (γάλακτος, bitter, με καραμέλα ή gianduja) που λιώνει εκείνη τη στιγμή στην κούπα σου. Το ζεστό τσάι, από την άλλη, προσφέρεται σε 14 διαφορετικές γεύσεις και ο τρόπος σερβιρίσματος είναι από μόνος του μια ιεροτελεστία: Στο ειδικό tea tray θα βρεις μεταξύ άλλων τρεις διαφορετικές κλεψύδρες για να διαλέξεις την ένταση που επιθυμείς, αλλά και ρεσώ για να κρατάς την τσαγιέρα ζεστή. Το καλοκαίρι, (ή όταν απλώς θέλεις κάτι ελαφρύ και δροσιστικό), η επιλογή είναι πιο εύκολη: Το frozen tea του Subito δεν θα σε απογοητεύσει.
Και, φυσικά, τα panini:
Τα panini του Subito είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Συνολικά, θα βρεις περισσότερες από 20 προτάσεις αλλά, αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιο, μάλλον θα πούμε εκείνο με το προσούτο και την παρμεζάνα. Άλλα best sellers είναι το σάντουιτς με αβγό και σολομό καθώς κι εκείνο με τη bresaola. Τα ψωμάκια του σάντουιτς έρχονται κάθε πρωί φρεσκοψημένα από τον φούρνο και μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε λευκό, ολικής ή πολύσπορο. Εναλλακτικά, προτίμησε την αραβική πίτα ή, για πιο ρουστίκ γεύση, το προζυμένιο ψωμί. «Δεν έχουμε σάντουιτς φτιαγμένα από το πρωί. Το προσούτο, για παράδειγμα, κόβεται τη στιγμή που το παραγγέλνεις. Αυτό για εμάς είναι κόπος, είναι χρόνος, είναι κόστος, αλλά αυτά είναι παράγοντες που δεν υπολογίζουμε. Το σημαντικό είναι να προσφέρουμε κάτι πραγματικά ποιοτικό, σαν να το έφτιαξες μόλις σπίτι σου. Αυτό είναι που κάνει τη διαφορά» αναφέρει ο Σπύρος.
https://www.instagram.com/p/By8JNKvIIbN/
Εκτός από τα τραπεζάκια του Subito, μπορείς να απολαύσεις τις προτάσεις του και στο σπίτι ή το γραφείο σου, κάνοντας μια στάση για take away ή, αν μένεις στη Γλυφάδα, παραγγέλνοντας τηλεφωνικά. Μην προσπαθήσεις πάντως να τους βρεις Κυριακές, είναι η μέρα που η ομάδα του ξεκουράζεται. «Το κάνουμε για εμάς αλλά και για το προσωπικό μας. Θέλουμε οι άνθρωποι που προσέχουν τους πελάτες μας να είναι επίσης ευχαριστημένοι. Με τη βοήθειά τους, και με τη βοήθεια του κόσμου που μας έχει αγκαλιάσει, ελπίζουμε να είμαστε εδώ για άλλα 13 -κι ακόμα περισσότερα- χρόνια!».