Colomba by Paloglou: Το πασχαλινό panettone με το ιδιαίτερο σχήμα και την απίστευτη γεύση
Με premium υλικά, έμπνευση και ιδιαίτερο σχήμα, η Colomba by Paloglou συστήνεται ως το ιταλικό τσουρέκι της Λαμπρής που ήρθε για να γλυκάνει τις γιορτινές μέρες με τη φρεσκάδα του και την ακαταμάχητη νοστιμιά του.
- 29/03/2023
- Κείμενο: Βικτωρία Καλονάρου
- Φωτογραφίες: Ιωάννα Μορφινού
Τα ζαχαροπλαστεία Παλόγλου είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το μυρωδάτο, μαστιχωτό Panettone που έχουμε συνδυάσει κυρίως με τα Χριστούγεννα. Αν και all time classic γλύκισμα θα πούμε εμείς, κάθε Πάσχα τη θέση του διαδέχεται μία άλλη -εξίσου απολαυστική- εκδοχή του, η Colomba.
Τι είναι όμως η Colomba; Με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων η Colomba αντιπροσωπεύει το τσουρέκι της Λαμπρής. Η καταγωγή της προέρχεται από το Μιλάνο και το όνομά της -Colomba στα ιταλικά σημαίνει περιστέρι- οφείλεται στο σχήμα που έχει, το οποίο αναπαριστά ένα περιστέρι. Πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές και αγαπητό γλυκό σε όλη την Ιταλία -και όχι μόνο-, συγγενές του panettone, που γίνεται ανάρπαστο κάθε Πάσχα.
Τα ζαχαροπλαστεία Παλόγλου εδώ και χρόνια, έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό, που ορκίζεται στα γλυκά τους. Η οικογένεια Παλόγλου ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο της ζαχαροπλαστικής το 2007, με τον κύριο Χρήστο Παλόγλου, ψυχή της οικογενειακής επιχείρησης να κατέχει άριστα τη ζαχαροπλαστική τέχνη. Όντας άνθρωπος ανήσυχος, δραστήριος και δημιουργικός, αφιέρωσε πολύ χρόνο στην αναζήτηση της τέλειας συνταγής για την Colomba. Έχοντας μάλιστα αναφορές στην ιταλική pasticceria, επιδόθηκε με πείσμα, επιμονή και υπομονή σε δοκιμές για την δημιουργία της αψεγάδιαστης και τέλειας παρασκευής της, η οποία μάλιστα είναι ιδιαίτερα απαιτητική.
Άρωμα, υφή, γεύση – το τρίπτυχο της επιτυχίας
«Το μυστικό της επιτυχίας στην παρασκευή της Colomba έγκειται στο γεγονός ότι χρησιμοποιούμε premium υλικά και σε συνδυασμό με το ασίγαστο μεράκι που μας διαπνέει, το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό διαβατήριο στον κόσμο της νοστιμιάς, της φρεσκάδας και των αρωμάτων που ξυπνούν μνήμες και δημιουργούν την απόλυτη τέρψη», αναφέρει ο κ. Παλόγλου.
Έχοντας ανεβάσει τον πήχη της δημιουργικότητας σε πολύ υψηλό επίπεδο, η colomba κέρδισε την αγάπη του κόσμου και τοποθετήθηκε στην κορυφή της προτίμησης των επισκεπτών των ζαχαροπλαστείων Παλόγλου. Τι είναι αυτό που κάνει ιδιαίτερη μια Colomba by Paloglou; «Μας πήρε σχεδόν δύο χρόνια μέχρι να τελειοποιήσουμε τη συνταγή μας. Η Colomba διεκδικεί δέσμευση, υπομονή, αγάπη. Δεν αρκεί η επένδυση σε υλικά ύψιστης ποιότητας. Ο δημιουργός πρέπει να δώσει ένα κομμάτι από τον εαυτό του προκειμένου να πάρει πίσω το απόλυτο στη γεύση, την υφή και το άρωμα», σημειώνει ο κ. Παλόγλου.
Αν ξεκινήσουμε από το άρωμα. Με ένα ελαφρύ κόψιμο με το χέρι, αμέσως ελευθερώνεται από την καρδιά της Colomba η γλυκιά μυρωδιά της βανίλιας και του φρέσκου βουτύρου, που διαχέεται στον χώρο και αναδεύει τις αισθήσεις. Όσο για την υφή, είναι απίστευτα αφράτη, με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα να οφείλεται στα πολλά στάδια προετοιμασίας, αναμονής, φροντίδας και αγάπης που περνάει μέχρι να φτάσει λαχταριστή στα χέρια μας.
Η κυψελωτή και αφράτη καρδιά της κρύβει «εκπλήξεις», με ανάμεικτες υφές, με τη γεύση να έρχεται να ολοκληρώσει αυτή τη μοναδική εμπειρία. Μια απαλή και ξεκάθαρη γεύση αγκαλιάζει όλες τις υψηλές και χαμηλές νότες, από την έντονη σοκολάτα Βελγίου μέχρι το διακριτικό λεμόνι και τη μεθυστική σταφίδα, σε μία αρμονική συγχορδία.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι για την παρασκευή της Colomba απαιτούνται 40 με 60 ημέρες φυσικής ωρίμασης του προζυμιού, καθώς και τρεις ημέρες ξεκούρασης για την «ιερή» ζύμη που οι Ιταλοί αποκαλούν «Μητέρα Μαγιά». Μάλιστα, για τις τρεις αυτές ημέρες η ζύμη ελέγχεται κάθε τέσσερις ώρες, μέρα και νύχτα!
Colomba by Paloglou κλασική και σοκολατένια
Σ’ αυτό το «εθιστικό» ταξίδι στα ζαχαροπλαστεία Παλόγλου δοκιμάσαμε και τις δύο εκδοχές της Colomba που ετοιμάζουν και έχουμε να σου πούμε ότι θα δυσκολευτείς πολύ να επιλέξεις. Είναι και οι δύο ακαταμάχητες.
Πρώτη συστήνεται η κλασική Colomba, με πορτοκάλι και σταφίδες, που ακολουθεί την ιταλική παράδοση. Αφράτη και πεντανόστιμη η Colomba Classico περιέχει κορινθιακή σταφίδα, κύβους από ζαχαρωμένο πορτοκάλι, πάστα λεμόνι και πορτοκάλι, που καθώς μπλέκουν τρυφερά με το προζύμι φυσικής ωρίμασης αποδίδουν ένα ευχάριστα απρόσμενο αποτέλεσμα, με πλούσιο άρωμα και φίνα γεύση.
Για εσένα που είσαι λάτρης της σοκολάτας, η Colomba Cioccolato θα γίνει φετίχ. Εδώ, μέσα στην αφράτη, κυψελωτή καρδιά της Colomba συναντιούνται το βούτυρο, η σοκολάτα γάλακτος και η σοκολάτα υγείας υψηλής ποιότητας από το Βέλγιο με το πορτοκάλι. Το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό και απρόσμενο με μια γεύση που ορίζει μια φρέσκια συνταγή και την εντάσσει σε μια νέα γλυκιά παράδοση ποιότητας.
Σημείωσε ότι η Colomba διατίθεται αποκλειστικά για τρεις μήνες, από τον Μάρτιο μέχρι τον Μάιο, γι’ αυτό δεν πρέπει να χάσεις χρόνο να την απολαύσεις, είτε παραγγέλνοντας την μέσω του επίσημου e-shop τους, είτε σε ένα από τα τέσσερα νότια ζαχαροπλαστεία Παλόγλου. Βέβαια, εκτός από μια υπέροχη απόλαυση για να τη χαρείς στο σπίτι με την οικογένειά σου, η Colomba by Paloglou αποτελεί και ένα ιδιαίτερο δώρο για να το προσφέρεις τις ημέρες του Πάσχα.
Κι αν αναρωτιέσαι για τη φύλαξη της Colomba by Paloglou, να ξέρεις ότι φιλοξενείται σε ειδική συσκευασία που σε συνδυασμό με τη ζύμη φυσικής ωρίμασης που χρησιμοποιείται στην παρασκευή της, την διατηρεί αφράτη και απολαυστική για 60 ημέρες.
Παλόγλου ζαχαροπλαστεία
* Παλαιό Φάληρο: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 68, τηλ: 210 9419010
* Νέα Σμύρνη: Αγίας Σοφίας 111, τηλ: 210 9314731
* Πειραιάς 1: Γρηγορίου Λαμπράκη 98-100, τηλ: 210 4127288
* Πειραιάς 2: Λεωφ. Χατζηκυριάκου 6, τηλ: 210 4288066
www.panettonepaloglou.com
Facebook
Instagram