Γαλακτοπωλείο Δημητρίου, για φρέσκο γάλα, αληθινό γιαούρτι και ίσως το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Αθήνας
Μετρώντας τρεις γενιές γαλατάδων, τα «Γαλακτοπωλεία Δημητρίου» μιλάνε στην καρδιά μας και στη γεύση μας. Με βασική πρώτη ύλη αποκλειστικά το 100% ελληνικό φρέσκο γάλα δημιουργούν για πάνω από 50 χρόνια προϊόντα υψηλής ποιότητας και γεύσης.
- 25/10/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Μαρία Ξανθοπούλου
Με καταγωγή από το Καρπενήσι οι παππούδες της οικογένειας Δημητρίου ήταν κτηνοτρόφοι και ήξεραν καλά τι σημαίνει φρέσκο γάλα και παραδοσιακό γιαούρτι. Όπως ήταν φυσικό πέρασαν τη γνώση και την αγάπη τους για την παράδοση και την αυθεντικότητα στις γεύσεις στις επόμενες γενιές.
Το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα, ένα μικρό παραδοσιακό γαλακτοπωλείο, άνοιξε στην Κερατέα από τους γονείς των σημερινών ιδιοκτητών της εταιρείας, Λάμπρο και Κωνσταντίνο Δημητρίου, και πωλούσε μόλις 4-5 προϊόντα, αξεπέραστης όμως ποιότητας, όπως πρόβειο γιαούρτι, ρυζόγαλο, κρέμα και μουσταλευριά. Όσο ο καιρός περνούσε το μικρό μαγαζί αποκτούσε φανατικούς πελάτες και η δουλειά μεγάλωνε μέχρι που το 1969 μετατρέπεται σε εταιρεία με το όνομα «Γαλακτοκομικά Προϊόντα Δημητρίου» ενώ το 2013 σε ΑΕΒΕ ανοίγοντας τα φτερά της χωρίς όμως να χάσει την παραδοσιακή της ταυτότητα και πάνω από όλα την εξαιρετική ποιότητα.
Παρά την ανοδική πορεία της εταιρείας που καταφέρνει πλέον να μετρά 9 καταστήματα στην Αττική και να έχει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, οι ιδιοκτήτες δεν έχασαν την επαφή με τις ρίζες και την παράδοση και κρατάνε το όραμά τους για αγνά ποιοτικά προϊόντα ζωντανό. Το γάλα το προμηθεύονται από Έλληνες παραγωγούς που έχουν μικρή αλλά ποιοτική παραγωγή γάλακτος. Είναι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζονται χρόνια και υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη, δεν επαναπαύονται όμως ποτέ «συνδυάζουμε την παράδοση με την τεχνολογία, κάνουμε συχνούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, θέλουμε να κρατάμε τις ρίζες αλλά σύμμαχός μας στην ποιότητα είναι η χρήση των νέων μεθόδων και της τεχνολογίας για να υπάρχει ασφάλεια» τονίζει ο κος Λάμπρος Δημητρίου.
Μπαίνοντας σε κάποιο από τα κατάστημα της αλυσίδας Δημητρίου με το πρώτο κιόλας βήμα σε πλημμυρίζουν τα αρώματα και κυρίως αυτά του φρέσκου γάλακτος και του αγνού βουτύρου! Το δεύτερο πράγμα που παρατηρείς είναι το σύγχρονο design, οι πεντακάθαροι χώροι και το πόστο της ζαχαροπλαστικής που μπορείς να δεις από πρώτο χέρι την παρασκευή των γλυκών. Εδώ τα γλυκά φτιάχνονται με την ίδια συνταγή και προσήλωση σε κάθε κατάστημα ξεχωριστά, χωρίς έτοιμα μείγματα και σκόνες. Η κρέμα του προφιτερόλ παρασκευάζεται από το μηδέν, η ζύμη για τα σουδάκια επίσης, το ίδιο και το γαλακτομπούρεκο το οποίο αν δεν καταναλωθεί μέσα σε 24 ώρες αποσύρεται.
«Μας ενδιαφέρει η ποιότητα, δεν θέλουμε τα γλυκά να μεταφέρονται, θέλουμε να τα φτιάχνονται σε κάθε κατάστημα ξεχωριστά για να εξασφαλίζεται η φρεσκάδα ενώ ταυτόχρονα ο πελάτης να μπορεί να δει μόνος του πως τα παρασκευάζουμε, είναι σημαντικό» επισημαίνει ο κύριος Λάμπρος και συμπληρώνει «για να βγάλουμε ένα γλυκό στο ράφι κάνουμε πρώτα πολλές δοκιμές, συγκεκριμένα για το γαλακτομπούρεκο, δοκιμάσαμε πολλά διαφορετικά φύλλα, διαφορετικές κρέμες, πολλά σιρόπια μέχρι να καταλήξουμε στον καλύτερο συνδυασμό και να το προσφέρουμε με σιγουριά στον πελάτη». Πολύτιμη σύμβουλος στο κομμάτι των γλυκών η γνωστή σεφ Νένα Ισμιρνόγλου, επιμελείται τις συνταγές σε κεντρικό επίπεδο και σε συνδυασμό με το μεράκι και τα φρέσκα υλικά των Δημητρίου το αποτέλεσμα είναι άκρως απολαυστικό.
Εκτός από το 100% φρέσκο ελληνικό γάλα με την πραγματικά πλούσια γεύση του, best seller είναι επίσης και το εξαιρετικό ρυζόγαλο, αέρινο στην υφή αλλά με γεμάτη γεύση και γλυκό όσο πρέπει είναι ίσως μια από τις πιο παιδικές μας γευστικές αναμνήσεις, αντίστοιχα και η κρέμα κακάο ελαφρώς πικρούτσικη, με συμπυκνωμένη γεύση και φυσικά με ελληνικό φρέσκο γάλα. Το παραδοσιακό γιαούρτι, είναι αυτό που πρέπει να είναι, παχύρρευστο, ξινούτσικο και γεμάτο γεύση με την απαραίτητη, φουλ στα φυσικά προβιοτικά, πέτσα του. Το γαλακτομπούρεκο, που φτιάχνεται και αυτό από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα, είναι απίστευτα βουτυράτο και υπέροχα σιροπιαστό και θυμίζει τις παλιές καλές εποχές, τότε που τα αγνά υλικά είχαν τον πρώτο λόγο. Η πιο πρόσφατη προσθήκη τους είναι ο μπακλαβάς, σιροπιαστός τόσο όσο, απίστευτα κρατσανιστός και με μια γέμιση που μοσχοβολά.
Σε ράφια, ψυγεία και προθήκες θα βρείτε ακόμη κλασική κρέμα βανίλια, προφιτερόλ, κρέμες σε διάφορες γεύσεις (φυστίκι, μους γιαούρι, κρέμα καραμέλα κ.α.), μουσταλευριά (εποχική), μουστοκούλουρα και 40 γεύσεις παγωτό όλες τους από φρέσκο γάλα, υπερηφανεύονται όμως για το φιστίκι τους αλλά και το παραδοσιακό καϊμάκι με πρόβειο και γίδινο γάλα. Επίσης έχουν φροντίσει και για αυτούς που δεν συμπαθούν τη ζάχαρη φτιάχνοντας γλυκά με φυσικά γλυκαντικά όπως στέβια και σιρόπι αγαύης και όλα αυτά σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.
Tip: θυμήσου να βγάλεις και κάρτα μέλους όπου με 50€ αγορών αθροιστικά έχεις άμεσα 5€ επιστροφή με εξαργύρωση στην ίδια αγορά.
Info
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: Γούναρη 35, Άνω Γλυφάδα, 2109622049
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΟΛΑΡΓΟΥ: Μεσογείων 188, 2114063164
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ: Ζησιμοπούλου 93, 2111820687
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ: Φιλολάου 87, 2111821582
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΒΥΡΩΝΑ: Χρυσοστόμου Σμύρνης 114 & Αγ. Σοφίας, 2111821632
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Μεσογείων 387, 2111829581
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Λ. Πεντέλης 34-36, 2111825238
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΙΑΝΙΑ: Λεωφ. Λαυρίου 149, 2114185767
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΥΨΕΛΗΣ: Σικίνου 18 & Λέλας Καραγιάννη, 2114186245
www.galaktopoleio.gr
Facebook
Instagram