Για κουραμπιέδες που μοσχοβολούν παράδοση στο Παραδοσιακόν
Μπορεί να σου φανεί υπερβολικό, αλλά αν δεν δω στην πιατέλα του σπιτιού αχνισμένους κουραμπιέδες, δεν καταλαβαίνω Χριστούγεννα. Και επειδή τους αγαπώ και στην παραδοσιακή εκδοχή τους, μία βόλτα από το Παραδοσιακόν στο Ελληνικό την κάνω κάθε χρόνο.
- 15/12/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Για να σου δώσω να καταλάβεις ακριβώς για τι πράγμα μιλάμε, σκέψου εκείνους τους κλασικούς κουραμπιέδες που κάνουν οι μαμάδες και οι γιαγιάδες μας, με ολόκληρο αμύγδαλο, εκείνους που μοσχοβολούν βούτυρο και δεν σε πειράζει καθόλου αν θα «αχνίσεις» τα ρούχα σου όταν τους τρως δύο-δύο, την περίοδο των γιορτών. Αυτό ακριβώς θα βρεις και στο κατάστημα Παραδοσιακόν, που φέρνει τα χειροποίητα εορταστικά γλυκά του απευθείας από το οικογενειακό εργαστήριο στο Καρπενήσι.
Δίπλα στους κουραμπιέδες βέβαια, βάλε και την άλλη μεγάλη λατρεία των Χριστουγέννων, τα μελομακάρονα. Επίσης χειροποίητα και απολαυστικά, θα τα βρεις στην κλασική τους εκδοχή, πασπαλισμένα με μέλι και καρύδια, αλλά και με δύο ιδιαίτερα twists. Με άλλα λόγια, τα μελομακάρονα στο Παραδοσιακόν γίνονται επίσης με επικάλυψη από σοκολάτα υγείας, καθώς και γεμιστά με βύσσινο. Αυτό σίγουρα δεν το έχεις δοκιμάσει ξανά και σου το συνιστώ, καθώς το βύσσινο δένει μοναδικά με τα αρώματα των μπαχαρικών του μελομακάρονου και θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό για ζεστό τσάι ή καφέ, δίπλα στο στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Προγραμμάτισε λοιπόν, άμεσα μία επίσκεψη από το κατάστημα της Ιασωνίδου -τα εορταστικά γλυκά τους έχουν άλλωστε, καταφθάσει από τις αρχές Νοεμβρίου- και φρόντισε να πάρεις μία κούτα από όλα. Πίστεψε με, μπορεί μέχρι το πρώτο ρεβεγιόν να χρειαστείς και refill.