Kazarte, η αφετηρία για τον πιο γλυκό γύρο του πλανήτη
Ο πιο εύκολος και γευστικός τρόπος να καλύψεις την απόσταση ανάμεσα στα βάθη της Ανατολής και στις μητροπόλεις της Δύσης κατοικεί στις βιτρίνες του Γλυφαδιώτικου Kazarte. To δοκιμάσαμε και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
- 13/04/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Λίγο έξω από το κέντρο της Γλυφάδας (Αρτέμιδος 51), βρίσκεται ένα εστέτ ζαχαροπλαστείο που ξέρει πως να συνδυάζει αρμονικά την Πολίτικη καταγωγή των ιδιοκτητών του με την γαλλική ζαχαροπλαστική παιδεία του ταλαντούχας pastry chef του. Το αποτέλεσμα είναι να προσφέρει ένα μοναδικό μωσαϊκό γλυκών δημιουργιών.
Δες τον πιο απολαυστικό οδηγό γλυκών, φτιαγμένο από τα χεράκια του Nou-Pou.gr
Με άλλα λόγια τα κάνει όλα. Και, παραδόξως, τα κάνει όλα καλά.
Το πολυπολιτισμικό μωσαϊκό του Kazarte αρχίζει από την Πόλη, αφού ο Άλκης και η Άντζελα Τσαμπαρλίδη είναι ήδη γνωστοί για τις συνταγές των σιροπιαστών Κωνσταντινουπολίτικων γλυκών που κληρονόμησαν από την γιαγιά τους και μας προσφέρουν με μεγάλη επιτυχία δύο χρόνια τώρα. Δοκιμάζοντας τον αυθεντικό ανατολίτικο μπακλαβά σε μπουκίτσες, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να το αποδεχθείς ότι δεν έχεις καμία ελπίδα να σταματήσεις στο ένα κομμάτι.
Επόμενος σταθμός είναι η Ιταλία και οι γλυκές αλχημείες της. Ένα κλασικό tiramisu που συνδυάζει τον καφέ του Kazarte με την γλυκιά υφή της κρέμας και ένα εξαιρετικό χειροποίητο lemon pie gelato. Αν έπρεπε να χαρακτηρίσω μέσα σε μια πρόταση το pit stop στη Ιταλία, θα έλεγα πως ήταν το πιο φρέσκο tiramisu που έχω δοκιμάσει ποτέ και το πιο δροσερό gelato της περιοχής.
Φημισμένη η Γαλλία για τις αφράτες τούρτες και τις mousse της, έρχεται στο Kazarte μέσα από την «τούρτα τριλογία mousse», μια αγαπημένη επιλογή των νοτίων που την έχουν αναδείξει σε bestseller. Η ανάλαφρη και δροσερή αυτή τούρτα, αποτελείται από μια στρώση bitter, γάλακτος και λευκής σοκολάτας αντίστοιχα. Η έμπνευσή του pastry chef του Kazarte ήρθε μέσα από την θέληση της για απόλυτη ισορροπία των διαφορετικών ειδών σοκολάτας.
Επόμενη στάση η Γκάνα, που φημίζεται για την παραγωγή κακάο, και την οποία μπορείς γευστικά να επισκεφτείς μέσα από την ομώνυμη τραγανή τούρτα που θα βρεις στον κατάλογο. Εμπνευσμένη από ότι πιο πολύτιμο εξάγει η συγκεκριμένη χώρα της Αφρικανικής ηπείρου, δηλαδή σοκολάτα και χρυσό, περιλαμβάνει και τα δυο σε αφθονία. Το πρώτο στο εσωτερικό της τούρτας και το δεύτερο ως διακοσμητικό στοιχείο, με μπόνους το υπέροχο μπισκότο στον πάτο.
Τελευταίος σταθμός στον πρωτότυπο αυτό γύρο του κόσμου η Νέα Ζηλανδία και το πιο καλοκαιρινό γλυκό που έχεις φάει ποτέ σου. Εκείνο που θα θέλεις να φας καθώς κοιτάς το ηλιοβασίλεμα από το μπαλκόνι σου. Το ίδιο που πλέον θα απαιτείς να περιλαμβάνει κάθε οικογενειακό τραπέζι γιατί είναι ελαφρύ, με δροσερή γεύση και γεμάτο φράουλες. Και ας μην ήξερες ότι προέρχεται από τη Νέα Ζηλανδία, ούτε το ότι πήρε το όνομά του από μια ρωσίδα μπαλαρίνα, την Anna Pavlova. Γιατί η pavlova του Kazarte έχει το εξής φανταστικό πλεονέκτημα: σου δίνει τον απόλυτο έλεγχο της απόλαυσης. Το ίδιο δηλαδή που συμβαίνει με το Kazarte, ίσως το πιο ‘πολυταξιδεμένο’ ζαχαροπλαστείο της νότιας πλευράς της πόλης.
Δες τον οδηγό με τα πιο απολαυστικά γλυκά των Νοu-Pou εδώ!
Kazarte, Αρτέμιδος 51, Γλυφάδα, τηλ.: 210-8956289
(Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watckinson)